Äntligen är dagen slut!

Ååh,jag är helt slut! Inte för att det har varit mycket ombord,snarare tvärtom! Det finns typ inget att göra så man blir ganska seg när man mest sitter hela dagarna...Eftersom det är avlösning imorn och jag äntligen får åka hem (iaf fyra dagar) så har vi städat ordentligt idag och tömt alla soporna. Det tog sin lilla tid,men nu är det tip-top här tills Lisa och Stina kommer:)

Jag har ont i kroppen och känner mig ganska trött så det får bli en varm dusch, en öl och sen lite läsande i sängen innan jag ska sova gott! Tidigt upp imorn...


Natti natt!


Grattis Nattis!

Idag fyller min babe Nattis 21 år! Hon blir stuuuuur nu:D



Grattis grattis grattis till dig hjärtat!

Kraven på ett skönt fruntimmer

Jag ska strax börja med middagen här ombord på Dalarö, men först måste jag bara lägga ut en väldigt rolig, men ändå skrämmande text jag hittade på nätet nyss. Läs den och fundera på om vi verkligen har så svåra utseendekrav idag.


För att vara ett skönt fruntimmererfordras:

1. att hon är ung
2. att hon hvarken är för stor eller för liten
3. att hon hvarken är för fet eller för mager
4. att den ena lemmen är lagom stor i förhållande till den andra
5. vackra, mjuka, lockiga hår
6. en len, mjuk hud
7. en rödlätt hvit färg öfver hela kroppen
8. en jemn och klar panna
9. smala ögonbryn
10. klara blå eller mörka ögon
11. välbildad näsa
12. runda röda och hvita kinder
13. högröda läppar
14. en liten tillhopaslutande mun
15. små hvita tänder, liknande perlor
16. en lätt andedrägt, utan all lukt
17. ett ljuft, angenämt uttal
18. en vacker rund haka
19. små rödlätta öron, som ej äro mycket utstående
20. en snöhvit hals
21. ett alabasterbröst
22. vackra mjuka hvita händer
23. medelmåttiga fingrar
24. hvita genomskinliga naglar och
25. en lätt och sedesam gång

Ur Konsten att blifva Tio år yngre. En Handbok för Herrar och Fruntimmer. Stockholm, 1828



Idag känns det enda kravet som att man ska vara smal. Det är ju lätt om man jämför med alla dessa 25 punkter som damerna förr i världen hade på sig om krav! Heeeelt sjukt!

Lycka.



El Maco är tillbaka!

Jag är käääär!

I brist på annat att göra så har jag surfat runt på lite olika bloggar hela morgonen och hittade därför en länk till en rolig sida där de säljer mycket grejer med rosetter på. Det var inte bra att jag gick in där för nu har jag blivit lite kär i två väskor och ett armband=) Du kan titta själv på mihi.se!








Fina grejer va?!


Drömjobbet?

Såhär på vintern är mitt jobb nästan löjligt lätt och faktiskt vissa stunder långtråkigt. Det åker inget folk med oss så nu sen imorse har jag gått upp, ätit frukost, läst lite,surfat och nu senast kollat på film i en timme. Allt detta får jag alltså betalt för. Är det inte helt sjukt?:P


Bilden är tagen i Ystad när hon är på väg för leverans i Stockholm!


Nää, om man skulle ta och sysselsätta sig med lite mer läsande eller nåt...!

Ombord på båta...

Julafton var mysig,men aningen kort. Fick gå upp tidigt imorse för att jag skulle bege mig tillbaka till båten.
Precis som igår har det knappt varit nåt folk som åkt med oss så mestadels av dagen har jag lagat mat. Trots en dusch och tvättning av håret så luktar jag fortfarande ansjovis efter att en gammal jäst burk med hela firrar i sprutade upp på mig och halva byssan ungefär. KUL!

Jaja,nu är jag svintrött så nu är det dags att sova. Men måste säga att det är oerhört mysigt att ligga i hytten och surfa med datorn i knät=)

Nu går det bara utför....

Buhuuu! Jag sitter och kollar på en massa gamla bilder nu när jag sitter hemma här och jag tänker bara på en enda sak. FAN vad tajt jag var förut! Om jag tyckte att jag var tjock då,vad fan är jag inte nu då?:P

Nää skärpning Tina! Mer motion och kanske lite mindre öldrickande och pommes med bea på Mollys:P




Typ jääääätteplatt mage för 2,5 år sedan! Och var är mina armar?:P

God jul!

Idag är det lite mysigare än alla andra dagar på året för idag är det julafton! =)

Jag var uppe tidigt eftersom jag jobbar och känner mig inte alls lika trött idag som jag var igår trots en kortare nattsömn. Är inte det märkligt?

Jag ska strax sätta igång med att göra en lax och räkröra som jag tänkte att vi kan ha till vårt minijulbord som det blir till lunch. Vi satsar endast på sill,lax och potäter till lunch eftersom de flesta av oss ska åka hem och äta upp oss där.

Jag tror dessutom att tomten kommer att ge mig många fina julklappar för jag har varit väldigt snäll i år! Eller så tror jag det bara för att min syster sa att jag skulle få flest och dyrast klappar,det är ju alltid kul att höra liksom;)

Men den allra bästa julklappen fick jag redan igår kväll. Det var ingen pryl, men förhoppningsvis så kommer jag att glädjas över den mycket längre än alla saker som jag får ikväll. Jag känner mig så lättad och är väldigt glad över att tomten ringde mig igår...:)

Jaja, jag kanske uppdaterar lite senare och berättar vad jag fick i julklapp! Annars så passar jag på nu att önska alla mina läsare en riktigt god jul!

Lördag den 20/12 2008

Den kväll vi kommer minnas genom att jag,Nattis och Sara stod och dansade loss till Get get down på KTH's studentpub och blev helt genomsvettiga.
Kvällen vi kommer minnas som när jag och Nattis drog vidare på stan och blev nekade på Patricia och kallade därför vakten för bl.a. nazi bara för att han vara rakad.
Kvällen vi kommer minnas som när jag och Nattis drog vidare till Medusa och jag blev knockad på dansgolvet av en galen headbanger.
Kvällen vi kommer minnas för att Nattis gick fram till honom och kallade honom för "jävla idiotjävel".
Kvällen vi kommer minnas när vi trodde vi blev utmanade till slagsmål och sprang ifrån Medusa i rädsla.
Kvällen vi kommer minnas som när vi ringde och väckte en matros vid 3 på natten och frågade om vi fick sova ombord för att vi inte orkade åka hem.


Jag måste säga att jag kommer minnas den här kvällen länge för den blev ändå riktigt lyckad trots en diverse smäll på käften på Medusas dansgolv! :)


I promise I will learn from my mistakes

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want,but not what you need
When you feel so tired,but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?


Coldplay - Fix you


High up above or down below
When your too in love to let it go
But if you never try, you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Nästa...Patricia!

Nu har jag redan varit hemma i Tyresö i 3 dagar och det är så skönt. Jag sover en massa för jag är helt slut efter den sista tentaveckan i Kalmar och alla tankar som har flugit (flyger) i mitt huvud.
När jag kom hem i onsdagskväll hann jag inte vila mycket för mamma drog med mig på syrrornas lucia och julkonsert i Tyresö kyrka. Det var väldigt fint,så fint att jag satt och grina ögonen ur mig. Min storasyster fick trösta mig. Tänk att en hand som klappar en på huvudet kan vara så lugnande ibland...

I torsdags blev det en lunch med alla tre systrar och sedan en lååång runda på stan där jag hann inhandla alla julklappar. På kvällen gick jag till min båt och hälsade på dem. Eftersom jag inte hade nåt bättre för mig så åkte jag med dem ut till Vaxholm för de skulle ändå tomma in till stan sen. Väl framme blev det några öl ombord så jag kom inte hem förrän halv två på natten:P

Helt slut som jag var så vaknade jag inte förrän halv tolv igår. Segade runt på morgonen tills jag blev hämtad av Natalie. Vi åkte in till stan där jag köpte ett par skor som jag ska ha på nyår och hon hämtade arbetskläder på Grolls ute i Solna.
Sedan mötte jag upp Nisan och Sara. Vi käkade "biff á la Tjernberg" i Kungshallen och sedan gick vi på bio. Vi såg Vi hade ialla fall tur med vädret igen. Den var väl helt okej,men inget jag anser att man måste rusa till bion för att se.
Jag och Sara gick efter bion till Högbergs på söder. Där satt vi och hade det bra,haha!:D
Efter att vi hade betalat vår nota och var nära att gå hem så såg vi vår gamle vän Jonas helt plötsligt så det blev till att tjöta lite med honom innan vi tänkte på refrängen.

Här sitter jag nu och har såsat hela förmiddagen. Vaknade vid halv tolv och har inte kommit längre än att jag har dragit på mig mjukiskläder,ätit lite och kollat min Facebook. Nu är det däremot tid för att skriva en restuppgift från skolan. Borde gå ganska snabbt och det känns ju skönt sen när det är över!

Ikväll blir det utgång, förhoppningsvis Patricia med Natalie. Det ska bli jäävligt kul och skönt att slippa tänka på alla skitstövlar som finns här i världen.


Jullov!

Usch,sista tentan är imorn men min hjärna har redan jullov. Det enda jag tänker på just nu är mina privata problem och att få komma hem. Hem till mina omtänksamma systrar, min underbara mamma och pappa som jag inte sett på över en månad då han har varit i Thailand.
Jag vill hem och umgås med dem och fira jul med dem.
Jag vill hem och jobba för att slippa tänka på alla jobbiga saker.
Jag vill hem och umgås med mina vänner och kyssa Nattis på tolvslaget på nyår.

Jag vill hem för där känner jag mig aldrig ensam.

Plugg,plugg,plugg....

Hej å hå vilken dag det har varit! Vaknade vid tio och kom faktiskt ganska snabbt iväg till bibblan. Där satt jag fram till strax efter två. Sedan åkte jag till skolan där jag åt min matlåda till sen lunch och sedan har det varit plugg fram till ialla fall nio. Sista timmen bestod mest av ånger och facebook. Lämnade skolan vid elva och nu har jag pausat hjärnan lite genom att se på SATC.

Nu är det nog dags att lägga sig och försöka sova lite så att jag orkar upp imorn o plugga de sista timmarna innan jag blir hårt kn*llad av reglertekniktentan! :(

Dagen-efter sanning!

Det känns ju oerhört dumt att äta kolhydratfattigt under dagen om jag ändå går och smockar i mig en HEL bearnaisesåspizza klockan 2 på natten när förbränningen är som sämst.

Men gott var det.

Let's go to nightvision mode!


Time for some beer!

Dagens sanning!

Min mycket kloka vän Natalie berättade idag för mig om en artikel som hon hade läst igår. Där stod det om detta eviga mysterium "Kvinnor är från Venus och män är från Mars".
Denna gång handlade det om hur kvinnor ska analysera allting så mycket i relationer och att man gärna hör av sig mycket till sin respektive. Typ vi tjejer ringer våra partners för att berätta minsta lilla sak som vi är med om, typ en gullig igelkott som går över vägen.
Killar däremot är mer praktiska av sig. De kanske älskar att umgås med sina tjejer,men det där med att höra av sig emellan gångerna man ses är inte lika viktigt för dem. De kanske hör av sig nån gång i veckan,men mestadels är det bara för att de har nåt viktigt och relevant att säga. Inte så mycket för att bara prata och uppdatera sig om vad som har hänt.
När det är såhär så börjar vi tjejer genast att analysera varför han inte hör av sig. Vad gör han eftersom han inte hör av sig? Vad har jag gjort eftersom han inte svarar? Vad ska jag göra nu? Om han inte hört av sig inom 6 timmar,kan jag höra av mig igen då? Ska jag ringa då eller smsa och be honom att ringa upp?

Jag och Nattis kom fram till att vi tycker det här stämmer väldigt bra för sorgligt nog så ställer vi oss själva dessa frågor då och då. Det är ju konstigt att det ska behöva vara såhär.
Tänk vad enkelt allt skulle vara om vi kvinnor kunde ta för oss lite mer genom att berätta vad vi tycker och tänker.
Tänk vad enkelt allt skulle vara om killar kunde förstå hur vi tjejer fungerar och visa lite mer känslor.
Tänk vad enkelt allt skulle vara om de två könen hade varit lite mer lika varandra. 


Vad tycker ni som läser detta? Tjejer,håller ni med mig och Nattis? Killar,tycker ni att beskrivningen stämmer in?

Utmanad!

Jag har blivit utmanad för andra gången i mitt liv:)

Regler
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de fem 8-sakerna.
3. Utmana 8 personer och meddela de utmanade på deras bloggar.


8 favoritprogram (just nu):
Bonde söker fru
Desperate Housewives
Dansbandskampen
Idol (jag vet,det slutade igår,men repris imorn jue:)
Scrubs
Svensson,Svensson
Parlamentet
Seinfeld

 

8 saker jag gjorde igår:
Pluggade
Handlade
Skrattade
Surfade på nätet
Såg Idolfinalen
Pratade i telefon
Dippade grönsaker
Åt pasta till lunch



8 favoritrestauranger:
Mamas and papas, Kalmar
Mollys (pubar räknas väl?), Kalmar
Athena, Kalmar
Kama Sushi, Kalmar
Sonjas Grek, Stockholm
Kungshallen, Stockholm
Lilla Italien, Tyresö
Sturekatten, Stockholm



8 saker på min önskelista:
Kents samlingsbox av CDs
Jullov
Att jag klarar alla tentor
Att vårterminen blir lika rolig som den här terminen
Strumpor
En bra hårfön
Att det blir nåt riktigt bra av det som precis har startat
Pengar

 
Jag utmanar:
Alla som känner sig manade att göra utmaningen!

Two down,three to go!

Jepp,då var redan de två första tentorna avklarade! Det kändes faktiskt ganska bra,tror jag kan klara G ialla fall och det är ju huvudsaken!:)

Nu väntar jag på att min lunch ska bli klar och sen blir det nog en liten tur till bibblan för att plugga lite mer. Eller plugg här hemma,återstår att se....

Det där med luciafirande verkar utebli i år. Jag har verkligen noll julkänsla så det skulle varit trevligt att se ett luciatåg! Får väl kolla på YouTube och börja lyssna på julmusik så att man hamnar i lite julstämning iaf...

Tentaveckan är här!

Förlåt för en dålig uppdatering,men det är plugg mest hela tiden. Imorgon börjar tentaveckan på allvar då vi har tentamen i kylteknik och underhållsteknik. Håll tummarna för mig!

Nu ikväll har jag tagit lite paus genom att kolla på Idol och så, men sitter ändå med mina små frågekort i pauserna så lite får jag gjort!
Men men,det gäller att försöka att somna i tid ikväll så att jag inte blir jättetrött imorn för måste fortsätta plugga lite efter tentorna också....





Hoppas att du blir bättre i natt!

You gotta love it!

Det är inte ofta jag använder webcam numera,men ikväll var det väldigt kul faktiskt! :)

För övrigt har jag bara pluggat idag...Hade en lektion i skolan,sedan åkte jag hem o åt lunch,sedan var det bibblan och en liten break för middag på Krögers...Där slank även en cider ner eftersom det ingår i buffén,hehe=)
Jag har alltså druckit 8 dar på raken nu och imorn smäller det stort med music quiz.
Kan jag titulera mig som alkoholist nu eller?

Hur som helst,hur pinsamt var det inte att se på Bonde söker fru idag?! Ååh,jag tycker det är så obekvämt att se nykära människor sådär på TV..:P

En undran vem som svek vem först....

Ett långfinger åt döden
Vi gick över lik
Och skylta med vår kärlek
Vårt rika inre liv
Men plåtarna till himlen
Var slut när vi kom dit
Och priset vi betalat
För att klassas som elit
Var att vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra

Och vi kommer inte längre
Vi är tillbaks på noll
Men ingen kommer sörja
Vi har spelat ut vår roll
Vi glömmer hela skiten
Den betyder ingenting
Vi skulle kommit längre
Men räckte inte till
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra


Definitivt en (del) av Kents bästa låttext!

Hmm...Jag undrar jag...

Lägg till en cider idag på min lista av den senaste veckan av alkoholkonsumtion och du får en mage som är sur och en lever som hugger till. Haha,typ skrumplever eller?!

Säg grattis....

....för jag har kommit in på Fartygsbefäl klass VII!!! :D

Så det blir en till termin här nere i Kalmar for sure nu, känns jävligt gött!


Alkoholist? Javisst!

Onsdag 3 december: En stor stark och en cider
Torsdag 4 december: 2 drinkar hemma på förkrök och 6 öl(?) på music quiz
Fredag 5 december: 2 rom&cola hemma
Lördag 6 december: 2 öl på studentpuben,2 drinkar hemma
Söndag 7 december: 1 öl, 1 Irish Coffe,1 varm choklad med rom
Måndag 8 december: 5 stora starka och 1 Irish Coffee

Är det illa eller?

Womanizer

Videon är ju ganska sexig,men den gick tyvärr inte att sno från Youtube...Men texten är ju det viktigaste i en låt så nu kan du sjunga med i den något svårsjungna låten Womanizer!


Britney Spears - Womanizer

Vaffö gö' den på detta viset?

Åh vad arg jag blir! Fick en massa fina bilder från Sanna idag som hon blåtandade över till min telefon. När jag nu skulle föra över dem till datorn så finns de inte med? Men de ligger där så fint i telefonen..Pixlade och allt så tänkte jue att de skulle få komma över till datorn där de gör sin rätt. Men men,man kan ju inte alltid få som man vill...


En bild fick jag ialla fall över till datorn som är tagen på Peters telefon. Jag tycker den blev jättebra, kanske främst för att det är tre snyggingar på bilden:)


Me,Sanie och Jenny!

Anledning till att dricka?

Familjen,Nattis,Sara o Denise är cirka 45 mil härifrån. Sanna är med sin kille, Jenny är i Jönköping, Linda är i Nyköping, AC är hemma i Sthlm och snyggingen är i Karlskrona. Här ligger jag ensam i soffan idag igen, men är festsugen. Den enda festen jag är bjuden på är en internetfest och den startade för en timme sen. Jag har inte börjat dricka än och han som bjöd in mig har status "inte vid datorn".

Hmm,jag tror jag ska hoppa in i duschen nu och sen börja supa. Med mig själv!

Naaj, fööö hellvede!

Detta är ju humor på hög nivå! Det bästa som hänt Sverige sedan Hipp Hipp! ^^


Då vare dags igen...

Jaha,nehe,tentaveckan närmar sig med stormsteg och just nu känner jag mig bara jätteförvirrad vad gäller alla ämnen. Därför drar jag iväg till goa gamla bibblan igen för att plugga lite, sedan blir det till att handla på ICA Maxi. Kylskåpet ekar tomt! Hoppas att ni får en mycket roligare eftermiddag!

Summa summarum

Idag är det måndag och jag har spenderat de senaste fyra dagarna hemma i Stockholm. Jag har hunnit vila, dricka nån öl, träffat vänner,familj och kollegor, men inte pluggat. Helt enkelt,en väldigt bra helg!:)

Halsflussen är i princip borta,det är nog det bästa. Hoppas inte de där få glasen jag druckit i helgen stört medicinens verkan.

Snart är det dags att åka tillbaka till Kalmar. Där väntar två veckor av intensivt pluggande (att jag inte lärde mig från förra perioden?!), men också härliga music quiz kvällar på Mollys!

Nu,in i duschen och sen lite plugg...Kanske.

RSS 2.0