I sista sekund!

Jösses,det höll på att gå illa ett tag! När jag låg ute i solen och mös kom jag på att jag hade ju glömt att beställa bröd inför helgen! PANIIIIIK!
Så kom jag på,det är lugnt,jag kan ju bara ringa in fredagens beställning nu och ta resten på mail sen. Coolers. Sen kom jag på en ännu  bättre idé. Nämligen att mallen för brödbeställningen låg på min mail så det var bara att använda hemdatorn och klicka iväg beställningen.

Nu är jag räddad och lugn:)

Vilken veckostart!

Puh! Det vart inte direkt en mjukstart ombord på Vånö igår...Över 200 pers från stan till Vaxholm och ALLA ville handla. Jag hade verkligen kö ända till Vaxholm..:P Men det är lugnt,jag är proffs så jag hade situationen under kontroll;) Men visst är det jobbigt när man chockas av en stor hjord av folk!

Idag ligger båten stilla och jag har hunnit åka hem. Ska försöka hinna sola lite,kanske städa och eventuellt gå ut och gå. Jag får se vad som prioriteras...Tihii! Jag har ju inte all tid i världen för ikväll vankas det konsert på Berns med AJ McLean!:D 

Kent!

På sista tiden har jag börjat lyssna riktigt mycket på Kent. De är så mycket bättre nu än när jag lyssnade på dem för åtta år sedan. Kanske inte så konstigt att man har ändrat sin musiksmak under de många åren:P
Hur som helst,idag bokade jag biljett till deras konsert den 28 juni här i Stockholm! Jag längtar så mycket,det ska bli jättekul!:D

Jaja,nu är det väl dags att göra sig iordning för natten. Jag ska försöka somna tidigt ikväll eftersom jag ska upp tidigt imorn. Jepp,det är dags att jobba en hel vecka igen. Det var ett tag sen,men det blir nog kul när man väl är där:)

Före och efter

Jag är så nöjd med mitt rum som det ser ut nu så jag måste bara lägga upp ett före och efter reportage:D


image154
Något suddig bild,men ni ser ju ändå....


image155
Rent och städat 3,5 månad senare:)



image156
Sakerna är borta,men tapeten är kvar...


image157
Vitt,vuxet och fräscht!

"Det är så logiskt"

Solen skiner utanför mitt fönster,det är hyfsat varmt,mitt hår börjar se skitigt ut och det är träningsdag. Alltså går jag nu ut och rör på musklerna och tar en dusch efter! :)

Roomservice del 10 - KLAAAR!!

Så sitter jag nu här vid mitt nya fina skrivbord i mitt nystädade rum med alla saker från bastun uppackade i byrålådorna och jag känner bara ÄNTLIGEN färdigt!:D

Såhär blev slutresultatet:


image148
Ny lampslinga från IKEA och nybäddad säng^^


image150
Även ny lampa från IKEA..En ny sladd också,det är ju alltid roligt;)


image153
Jag fattar inte varför bilden lägger sig ner när jag roterat och sparat,men här är iaf fondväggen med tvbänk. Nu saknas bara plattteven:)

Powerwalking

Efter helgens stora kaloriintag tyckte jag att Nattis idé om stavgång såhär på söndagkvällen var ett alldeles utmärkt förslag. Vi stavade oss fram i 45 minuter ungefär. Enligt iform.se ska jag då ha förbrännt 376 kalorier. Bra jobbat Holm!

Kanel ska jag tydligen vara nyttigt och bra att äta. Men inte för mycket av ändå som alla andra livsmedel. Men hur som helst,häromdagen fick jag en sån jäkla craving för kanel när jag skulle äta gröt till frukost så jag öppnade kryddlådan i köket. Ingen malen kanel. Men va fan,jag är helt 100 på att jag såg kanelburken stå på köksbordet igår?
Suget efter kanel ökar och jag börjar leta i skafferiet bland bakkryddorna som man inte använder så ofta och hittar till min stora glädje kanel,men dessvärre bara hel kanel. Fyra påsar med sånt hade vi hemma,varför kan man ju fråga sig själv?
Gröten är klar i micron och jag vill verkligen inte ha på nåt annat än kanel och socker så jag tar fram morteln och börja stöta sönder en kanelstång. Fan vad smart tänker jag!
Jag går och sätter mig i soffan och tittar på Oprah medan jag äter gröten. Det funkade trots några hårda bitar som inte blev så bra malda. När programmet är slut och jag ska lämna disken och plocka undan lite i köket så ser jag den,lite gömd bakom en påse på bänken som täcker kryddlådan. Burken med den malda kanelen.

Så kan det gå när man har ett starkt begär efter något och inte orkar leta ordentligt!

Sola sola sola!

Hujeda mig vad schleten jag var hela dagen igår! Jag och Nattis festade verkligen hela natten i fredags,jag kom i säng vid halv sex på morgonen...Men det var ju kanske inte så konstigt eftersom vi enkelt kom in på Patricia!:D
Där är det ju alltid bra drag och många killar som man kan spana in...Just denna kväll var det nog många som spanade in oss också då vi nästan aldrig var ensamma,utan det kom killar hela tiden. Tihii!^^

Trots ett tungt huvud och för lite skönhetssömn så tvingade jag upp mig själv vid halv ett för Kattis hade konsert igår i stan som jag skulle gå på. Fick den snälla äran att parkera bilen i stan och hann då hälsa på två båtar och sno en kopp kaffe:) Det gjorde susen!

Efter klassisk musik live i två timmar så åkte jag hem till Denise. Vi käkade pizza (vilket var otroligt gott!!) och kollade på Eurovision (vilket fiasko va?!) Sen sov jag gott i 10 timmar och nu har vi bara slappat i solstolarna i typ 3 timmar vid hennes pool. Snart ska vi grilla korv och sen ska jag lyssna på Kattis igen. Det vankas mors dag-konsert i Nyboda skola och då serveras det smörgåstårta. Mums! Det är så söndagar ska spenderas!!


Det är så här livet ska vara!

Jag sitter i en solsäng på verandan hemma med solen i ryggen och datorn framför mig. Ikväll ska jag hem till en vän som fyller år och grilla och dricka gott. Sedan är det utgång och förhoppningsvis bra partydrag hela natten lång. Det har jag saknat. Man är ju fan festsugen hela tiden så fort det blir lite varmare och finare väder ute:)

Igår var jag och Nattis på promenad i Tyresta skogen. Vi gick 6 km-spåret,men det kändes verkligen som en mil. Det tog typ aldrig slut. Men men,hur som helst så smakade hallonsodan väldigt gott efter en 1 timme och 1 kvarts lång promenad i skogsterräng!


Bylsjön, Tyresta nationalpark. Foto Göran Sehlstedt.
Bylsjön som är på bilden gick vi förbi igår!

Typ på replay i sommar..!

Här ska ni få höra en riktigt skön låt som jag VET att jag kommer spela sönder i sommar:) Originalet är en aning långsammare,men jag tycker den här remixen är svängigare.



Vapnet - Kalla mig

Rensning och städning

Idag har jag inga ursäkter. Idag måste jag börja att rensa bland mina saker som ligger och skräpar i bastun. Jag har hunnit lite grann än så länge,men det är inte så lätt att koncentrera sig medan jag tittar på Oprah;)
Nu däremot ska jag äta lite lunch och samla energi. Sen är det rensa,rensa,rensa som gäller!

Bra eller anus?

Idag träffade jag Nattis på gullmars vid två. Vi skulle åka och simma. Efter att ha varit och ätit lunch och solat så började vi doppa tårna i poolen vid fyra. Klockan sex typ var vi klara och begav oss för att äta middag. Vi hamnade på den vegetariska restaurangen/caféet Chutney och satt där ett bra tag då även Madde kom och joinade. Vid 21 var jag hemma igen. En låååång dag på stan för att bara simma 1000 meter som tar max 40 minuter:P

Nu har jag tittat på Beckfilmen Flickan i jordkällaren som började på TV1000 när jag kom hem och tjoff,är klockan elva. Borsta tänder och lägga sig nästa kanske?:)

You just gotta love him:)




Min kung!

Låtar man aldrig tröttnar på - del 6

Jag vågar inte riktigt skriva exakt vad jag tycker om den här låten,men är den inte bara SÅ sexig?!!



Timbaland feat. Keri Hilson & Nicole Scherzinger - Scream



Däremot förlorar den lite sexighet i videon när tjejerna har den där konstiga mössan på sig...
Varför har de den för?

"Jag ska aldrig dricka så jag blir full igen"

Jaa,det är en sån dag idag för jag var så jääävla full igår! :P

Hela kvällen är ganska suddig och det är väl kanske inte så konstigt. Jag minns att jag tänkte såhär när jag av någon konstig anledning hängde upp och ner över Niklas axel: Nu vet jag att jag har druckit för mycket för maginnehållet vill åt samma håll som huvudet hänger.

Idag mår jag som jag förtjänar.


Åååhhh

Jag hatar att ha dåligt samvete och känna mig så jävla egoistisk. Men ibland vet man ju inte vad man ska tro heller liksom. Allt känns bara så typiskt olyckligt mig. ALLTING drabbar alltid mig känns det som.

Handla och vila

Hej min lilla blogg.

Förlåt att jag är så tråkig och bara skriver om jobb numera,men det är ju nästan hela mitt liv! ;)
Jag har som sagt fått hoppa in på Värmdöbåtn vilket kanske inte kändes så jättehett från början,men igår fick jag en rolig överraskning! Nämligen att min bästa vän Natalie ringde och sa att hon fick inskolas med mig över helgen så mycket hon ville!:D Så redan igår eftermiddag hoppade hon på och ska nu åka med mig ända tills imorn när Mio ska lösa av mig här. Jätteskönt att vara två stycken,trots att det kanske inte är så mycket att göra. Än så länge iaf...

Vi går inte igen förrän 16.30 så Nattis ligger o vilar i sängen och jag ligger i mässen med datorn i knät som många andra gånger. Sedan ska vi äta tacos har vi tänkt:)

image147
Jag och "Gonattis"

Strejken ångar på...

Jag är bra på att pricka in saker ibland. Den här våren är jag schemalagd endast EN vecka att jobba på en av de större båtarna i vår flotta,Söderarm. Tror ni inte att den hamnar i strejk just denna vecka?!
Haha,igår var jag ombord och jobbade från 9-22 stilla vid kaj. Kändes ganska konstigt...:P
På eftermiddagen ringde chefen och bad mig hoppa in på en liten båt från och med imorn. Därför har jag,efter något om och men igår,varit hemma hela dagen med full lön mellan 9 och 17. Inte fy skam det inte!:D

Nu ska jag göra mig en liten macka och sedan gå och lägga mig. Imorn ska jag upp tidigt och jobba som sagt.

Skepparna protesterar,skepparna har fått nog...

Så som vissa kanske redan har läst i media så är det fr.o.m midnatt strejk bland skärgårdsbåtarna. Det är befälhavare i vissa rederier som kräver högre lön och en båt i mitt rederi är utsatt som en "sympatistrejkbåt". Just denna båt är den båt jag jobbar på nu i veckan och den får alltså inte gå i trafik imorn och fram tills dess att konflikten är löst.
Jag och de andra som är uppsatta att jobba denna vecka har fått ett mail med många instruktioner hur vi ska bete oss korrekt och reglerna är att vi MÅSTE gå till jobbet ändå och kräva alla de arbetstimmar som vi är uppsatta att få.

Imorgon ska jag alltså gå till jobbet som vanligt,men båten kommer att ligga stilla vid kaj hela dagen och jag måste vara där mellan 9 och 21. Inga passagerare. Det blir till att ta med sig datorn och lyssna på en massa bra Dolly Parton-låtar mest hela dagen.




Nog för att hon sjunger bra,men hon ser ju helt galen ut alltså....

Färdig!!!

Jajamensan,hela dagens projekt har varit att skruva ihop den stora byrån som jag inhandlade i torsdags. Den står nu på plats mot min fina fondvägg och teven har fått en respektabel höjd och står ej längre på golvet:P
Dock har jag fortfarande lite oordning i rummet och lådorna är inte fyllda med mina saker som fortfarande står inne i bastun. Det får bli ett projekt nästa gång jag är ledig!
Så bild kommer lite senare när jag är helnöjd med rummet och kan göra en sjysst före och efter bild:)

Nu ska jag kolla buss inför morgondagen,läsa lite bloggar och sedan sussa! Imorn är det work igen....

När kommer det grå håret?

Jag börjar bli gammal. Jag kan inte sova länge om mornarna längre. Klockan är nu 11 och jag har redan hunnit äta frukost,solat en timme,duschat och suttit vid datorn. Helt otroligt vad mycket man hinner när man går upp i tid. Nu ska jag klä på mig och sedan börja skruva ihop min byrå=)

S/S Storskärs jubileumskryssning

Idag skedde det då för ovanlighetens skull. Jag begav mig ut på havet med skärgårdsbåt under min lediga vecka. Fast det var inte vilken tur som helst,nee då! Jag prövade på att åka ångbåt med den fina båten Storskär!:D Den båten är så gammal att den fyller 100 år i år och just idag var det kortare jubileumskryssningar för det mycket låga priset 5 kronor inklusive en mazarin+dryck,guidning längs vägen och ångbåtsmusik.
Bara att slå till tänkte jag och drog med mig syrran på en liten utflykt:)


image143
Tina och Kattis på babords aktre utomhusbänk:)


image144
Blåsorkestern stod på fördäck och underhöll medan köerna väntade på att få komma av och på båten...


image145
Syster-yster tittar ut över FJÄRDEN som guiden noga påpekade att det kallas...Haha!


image146
Födelsedagsbåten på långt avstånd....

Det var en trevlig tur och jag förstår nu charmen med att åka ångbåt. Väldigt rogivande!
Det roligaste var nog ändå när jag skulle gå av och morsade på maskinisten som jag jobbat med tidigare,men inte hälsat på under turen. Trots att jag var ute på landgången och hade massa människor bakom mig som ville gå av sa han: Går du utan att ge mig en kram?
Så jag gav honom en kram inför alla och gick därifrån med ett leende och tänkte att vissa människor är ju bara för gulliga!:)

Rusta

För er som inte jobbar i Waxholmsbolaget och inte vet vad ordet "rusta" betyder kan jag berätta för er att det inte är lågpriskedjan Rusta jag pratar om. Nej,det är när båten ligger stilla i minst två veckor och besättningen fixar,städar,gör service och en massa annat ombord som man inte hinner när den går i trafik.
Matroserna och skepparn har gjort det i två veckor och idag var det även flunkarnas tur att göra i ordning i vår lilla byssa. Det var jag och två kollegor till som frostade av frysen,torkade ur kylskåpet (även ovanpå och under),torkade ur varenda skåp och hylla både inne i byssan och delen där kassan står,skrubbade golvet i minsta detalj,rengjorde ugnen ordentligt och packade upp varor.
Det tog nästan 8 timmar,men nu är byssan så rengjord på Söderarm att man kan äta från golvet:)

Igår hade jag också en heldag,fast inte på jobbet. Igår var jag på IKEA och köpte den sista byrån till mitt rum. Efter det skjutsade jag hem mitt sällskap,Nattis, och drog direkt hem och laddade batterierna lite snabbt. Hoppade på bussen in mot stan för att möta upp Kattis på Medis.
Hon skulle följa med mig till Södertappen för att jag skulle lämna blod. Jag passade på att värva henne som blodgivare och fick en tian-lott som tack. Efter att ha skrapat fram en klave och dubblat min vinst hade jag vunnit hela 20 spänn! :D
Blodgivningen gick bra, så efteråt bjöd jag min lillasyster på grekisk middag och en öl i solskenet på Ringvägen. Mycket mysigt!! Umgås inte så mycket med mina systrar annars,men vi babblade på om allt möjligt:)
Sedan slöt även vår storasyster upp och följde med oss hem till Tyresö.
Vid 22.30 stängde jag av filmen jag kollade på och somnade gott. Jag kan göra detsamma idag känner jag!

Skönt att man har sovmorgon imorgon och inga speciella planer över dagen:)

M/S Vånö

Nu har jag varit på Vånöbåtn i två veckor. Första veckan gjorde jag den här lax o spenatpajen för smöra lite och komma in i gänget. Fin va?:)

image142

Work,work,work...

Hej hallå!

Hemma igen efter en veckas HÅRT arbete! Jösses,vad folk det var över valborgshelgen alltså...På söndagkvällen somnade jag gott i min lilla flunkhytt och sov åtta timmar. Trots detta har jag gått som en zombie de senaste dagarna och gjort det mesta på rutin. Det har aldrig varit så skönt att komma hem och bara ligga i soffan hela dagen som idag:)

Men,jobbet har hängt med mig hem ändå idag. Efter Vånö gick jag till Söderarm och kollade läget bland varorna och lämnade lite arbetskläder. Plus en fika (som innebar endast en vatten för mig:P) med killarna som håller på att rusta för fullt just nu. Hur som helst,åkte hem och lade mig i soffan framför teven och hämtade några timmar senare datorn och har nu beställt varor både till caféet och till personalen som kommer på fredag!

Hur som helst, nu är allt jobb och slappande i soffan över efter 6 timmar och det är dags för mig att åka till donken för att inhandla middag. Mums!:)

RSS 2.0