Sommarjobb

Här ligger jag mitt i natten och försöker göra mig själv på bättre humör. Det gör jag genom att surfa runt på olika rederiers hemsidor och kollar efter spännande sommarjobb!
Visst, antagligen så har jag redan däckstjänst ombord på mina älskade små vita skärgårdsbåtar i sommar, men jag är inte helt 100 än. Jag måste ringa min chef och fråga för det finns faktiskt några roliga alternativ:)



Vad sägs t.ex om att jobba som jungman på Stena Danica och vifta ombord bilar och åka mellan Göteborg och Danmark? :)



Eller jobba som hopp-i-land-Kalle på nån av delfinbåtarna? Där blir man kombinerad däckspersonal och flunk, kanske nåt för mig om jag saknar att göra mackor;)

Som sagt,detta är bara två alternativ från ett helt smörgåsbord av roliga sommarjobb så på måndag är det jag som kräver ett svar! :P

Shit

Åååh,jag vet inte om det var en bra idé att åka hem. Jag tycker mest det känns konstigt och jag vill inte ens titta åt pappas håll. Jag är så arg och besviken! Att han har mage och tro att jag gladeligen ska ta emot ett sånt här besked med ett leende på läpparna och förstå honom. Aldrig i livet.

Den här helgen ska jag ignorera honom totalt. Utflykten på söndag med familjen blir spännande att se hur den urartar sig....

Nu kan det i princip bara bli bättre

Precis när jag trodde att det mesta började lösa sig och att livet var på väg uppåt igen så kommer det en blixt från en ändå hyfsat blå himmel. En slags käftsmäll som jag inte hade räknat med.
Jag vet att jag inte är den första och enda i Sverige som går igenom detta och att tiden kommer att läka även detta sår i min själ, men just nu är mitt liv mest som en påse skit. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få vara med om detta under min livstid. Men nu är det så och inget som jag kan göra något åt.

Det är bara att förlita sig på sina närmsta och låta tiden ha sin gång.

Vardagssörjan

Upp alldeles för tidigt och cykla i ilfart till skolan. Ha tre sega lektioner och raster som bara rinner iväg. Käka middag ute och sen hem till Jenny för att plugga lite och kolla på TV. Hem och göra lite matlåda och sen stänga in sig på sitt rum i sängen med datorn som sällskap.

Nästan samma sak varje dag. Usch vad jag är trött på det! Vädret gör en ju inte mindre deprimerad direkt...Tjocka och regnstänk,bläääää!

En sån natt!

Gårdagskvällen blev tillslut ganska så bra ändå! Jag och Jenny gick först och käkade god mat. Sedan gick vi till Krögers för att låta tiden gå lite innan vi begav oss till Kåren. Där hoppade vi mestadels runt på dansgolvet med några klasskompisar till all bra musik som dom spelar där! :D
När dom stängde vid två var ingen trött så det blev en liten efterfest hos Jenny. Återigen framför TV-skärmen där LW spelade live i Linköping. Tiden gick snabbt och helt plötsligt var klockan halv fem och jag orkade inte gå hem de 500 metrarna som skulle legat framför mig. Jag sov över i hennes soffa och tyckte det var dags att gå upp vid ett idag.
Inte bakis, men lite schleten:) Vi drog till donken för att äta lite och sen har vi faktiskt pluggat.
Mycket bra!




Sweet Jenny!



Vi fick matorgasm när vi åt denna chokladtryffel. Gaaah!



En glad Tina:)



Smått dragna på Kåren,haha!

Girls night out

Kameran ligger på laddning, mobilen ligger på laddning och jag är laddad. Det betyder alltså en girls night out. Överraskningen som jag hade planerat för min lille vän nere i Karlskrona får jag dra med Jenny på istället och sen ska vi dricka billig sprit på Kåren. Jag tror det blir idag som jag spräcker min "har-inte-druckit-öl-sen-nyår" period.

Trots att jag såklart är ledsen över att kvällen inte blev som jag hade tänkt så kan det nog bli kul ändå.
Jag och min bästa vän, studentölen, kommer ju antagligen förenas! :) 

Poff..

..så gick luften ur mig. Jag hade sett fram emot ikväll hela veckan och på en sekund blev det inställt.
Jävla jävla skit också!

Vad ska jag nu göra ikväll då?

Missfärgat

Vilken mysig kväll det blev hemma hos Jenny! Vi åt hennes goda chili con carne och tittade på På spåret/Let's dance (hur kul var det inte att Blondinbella åkte ut redan?)
Vi färgade håret på varandra och lade ansiktsmasker. Jennys färgning blev jättebra och fin, men min vart lite missfärgad. Det blev en grön/grå ton som man kan stå ut med,men helst vill jag göra nåt åt det. Jenny tror att det ska bli bättre med silverschampo så nu ångrar jag bittert att jag glömde mitt sånt hemma i Sthlm!

Hur som helst,mysigt var det ialla fall och nu är jag supertrött så det är dags att duna:)




Jag o Jenny på den tiden då mitt hår antog en hyfsat normal hårfärg

Städa,tvätta,färga!

Min fredagskväll blev en kväll med många Ä-verb. Städa,tvätta och färga håret!

Jepp,snart är sista tvättmaskinen klar och då ska jag sedan hem till Jenny för att slinga mitt hår lite blont och fixa med naglarna. Sånt där som bara tjejer tycker är kul att göra en fredagkväll! ;)

Ny helg!

Jag sa ju för några dagar sen att jag skulle fortsätta att berätta om min helg och nu är det redan en ny helg. Herregud, vad tiden går fort när man har roligt!:P

Hursomhelst,kan ju bara berätta lite snabbt. För en vecka sen så flyttade jag alltså till mitt nya boende i en studentkorridor. Jag fick hjälp av Sanna,Jenny och Sannas kille Wille. Visst hade jag lite grejer,men inte överdrivet mycket så vi var klara på nån timme. Skönt!:)
Som tack för hjälpen så bjöd jag dem på middag på Mollys senare på kvällen. Mycket trevligt!

På lördagen så gick jag och Jenny på stan. Jag skulle egentligen inte köpa nåt, men självklart så hittade jag lite kläder ändå:) På kvällen så var jag, Jenny, Sanna, Sophie och Emelie på Byttan och käkade en riktigt god middag. Jenny fyllde ju 20 år på söndagen så lite fint måste det ju vara! Vi gick sedan vidare till Studentpuben och drack lite mer innan vi avslutade kvällen hemma hos Jenny framför en LW-DVD. Slocknade vid 3 på natten med en Sanna i min säng;)

Söndagen var riktigt mysig! Den bestod av en härlig brunch på Byttan, lite skridskoåkning och filmtittande hos Jenny. Gick hem hyfsat tidigt på eftermiddagen för att packa upp och fixa i mitt rum som jag inte hade hunnit med under helgen.


Nu är det då helg igen. Trodde jag skulle få njuta av massa mysiga timmar,men nu vet jag inte om jag kan njuta längre eftersom skolan bara spyr ut en massa läxor över en. Hmm, det gäller väl att prioritera vad man helst vill göra;)

Dags för lite fredagsstädning!

If I were a boy...


I'm not too cool for school

Det var lite smått jobbigt att klockan ringde kl. 7 imorse och att dra iväg till skolan. Självklart blev jag lite sen så fick tokcykla,men hann in i klassrummet innan dörren stängdes ialla fall:)
Lektionerna var väl sådär roliga,men tiden sprang iväg ändå kändes det som och det är ju alltid skönt!

Helt plötsligt var man hemma och var inbjuden på middag med de andra boende här i korridoren. De åkte iväg och handlade och sedan lagade vi fetaostkyckling med potatisklyftor och tzatsiki tillsammans. Riktigt gott blev det och väldigt kul att lära känna folket lite bättre! Nu är jag inte lika nervös varje gång jag ska ut i köket längre,haha! ;)

Dessvärre har jag ju inte läst nånting i min skolbok som jag hade tänkt så det får bli hel eftermiddag imorn med näsan långt ner i boken. Hoppas det inte är alltför lång text....

Nu,dags för tandborstning och länsning!


Nattuggla

En dålig följd av att ha varit sjuk och kunnat sova ut en hel natt är att när man väl ska komma in i rutinen att somna tidigt igen så går det inte. Jag måste upp senast 7 imorn bitti och jag känner mig inte speciellt trött. Suck!


PS.

Det här med GI-metoden har fått gå lite åt sidan de senaste dagarna. Jag har inte ätit så värst mycket kolhydrater, men i fredags fuskade jag och åt ett av bröden på min cheeseburgare för att få lite energi inför flytten och i söndags åt jag en croissant på brunchbuffén (men är inte det bara smördeg? Måste kolla upp det :)

Nu när jag varit magsjuk så har jag även ätit A-fil (som man inte får äta de två första GI-veckorna), blåbärssoppa (hur mycket socker som helst i), druckit Coca-Cola (visserligen Zero men ändå) och sen igår kväll har jag även snart ätit upp ett helt paket med Saltinerkex...





Men hälsan kommer före en bantningsdiet va?:P

Ännu en dag inne på rummet

Idag mår jag väsentligt mycket bättre. Fortfarande lite orolig i magen,men inget kräkandes och det är ju huvudsaken! :P
Eftersom jag mådde så mycket bättre idag så har jag orkat engagera mig i lite organiserande och uppackning på mitt rum. Har t.ex. kopplat in teven och Wii så nu är jag inte beroende av internet längre! :)


Mycket tekniska pryttlar på liten yta...:P


Jepp, jag har fått upp min Jack Sparrow affisch också:)

Vinterkräksjukan

Så har den då efter alla år som jag lyckats undvika den hunnit ikapp mig, vinterkräksjukan.
Jag kan tala om att det inte är nån höjdare att ligga och må illa hela tiden.
Det började inatt,men jag trodde att jag var okej imorse så jag begav mig till skolan. Det ångrade jag efter 45 minuter då jag inte mådde bra och det var ett klokt beslut. När jag kom hem hann jag ligga i sängen i 5 minuter innan frukosten bestämde sig för att inte ligga kvar i min mage,haha!

Så nu har jag inte ätit nåt sen 9 imorse...Ni som känner mig vet att jag är en hungrig jävel så det här är plåga för mig! Men tror banne mig att jag ska försöka masa mig upp ur sängen och få i mig lite A-fil ialla fall. Det ska ju vara bra för magen säger dom!



 


Så var helgen slut..

Hej o hå vad dagarna går! :P

Nu var det redan fem dagar sen jag skrev sist och det är ju inte okej!

Dagarna i skolan rullade på och jag var ute mest om kvällarna känns det som! I onsdags var det klassfest med den nya klassen fb7. Hela klassen var inbjudna till en kille i klassen på förkrök och sen skulle vi gå till Sjösjukan. Tråkigt nog dök knappt hälften av klassen upp, men jag tycker ändå att det är roligast att lära känna tjejerna mer väl. Det är ju ändå dom man hänger med i slutändan=)
Sjösjukan var dock stängt så hamnade vi tillslut på KM. Kändes som en sunkig 18-års pub för snittåldern där inne var nog just 18 år. När alla skulle dra vidare så hade jag tänkt att dra hem. Jag var trött och ville ändå inte supa till för jag visste att Music Quiz väntade på torsdagen;)

Så blev dock inte fallet.
När vi kom ut från KM så stötte jag o Jenny på tre killar från vår mb7 klass som också var ute och slirade. Jag vet inte riktigt vad som hände där, men alla från min nya klass gick in på Bistro som jag inte ville betala inträde för att gå in på och helt plötsligt var jag inne på O'Learys istället med Henke,Christopher och Gustav. Jag som skulle cykla hem,haha!
Jag drack bara en drink till, men det räckte för att vi fyra skulle ställa oss på karaokegolvet och dänga av "kung för en dag". Jag tror vi sjöng mer än sjöng bra för vi fick inte några applåder....(Vilket alla andra fick:)
Efter karaoken cyklade jag hem och somnade bums!

Torsdagen i skolan rullade på och på eftermiddagen skulle jag hinna äta lite mellanmål, packa och försöka hinna till förkrök hos Sanna innan Mollys. Allt detta på två timmar typ. Det gick åt skogen. Jag hann äta och tjöta lite med Sami som kom förbi och hämtade sin döskallekopp. (Okej,lite packande hann jag med också!)
Premiären på Music quiz gick sådär måste jag säga,men det var en svår omgång! De som vann fick bara 16 rätt av 30. Vi, Trosans flickor, fick 9 rätt. Vi börjar komma ikapp vinnarna;)

Nu börjar det bli så lång text att jag nog får fortsätta med att berätta imorn!=) Natti natt!

Larz Kristerz

Ni som inte följde Dansbandkampen i höstas gick ju verkligen miste om nånting. Ni missade det helsköna bandet Larz Kristerz (som även inte helt oväntat vann hela skiten också:) som gjorde många sköna dansbandsversioner av olika kända låtar och även såklart dansbandslåtar.

Här är ett av de bättre bidragen på en dansbandsversion av en känd låt!



Känner du tunggunget?:D

Men tycker även att ni ska gå in på Youtube och spana in deras versioner av Sweet child o'mine,We're not gonna take it, Hey ya och Något som kan hända vem som helst. Herregud, dom är ju typ genier=)

Lättnad

Åh,vad skönt det känns! Jag har äntligen tagit arslet ur vagnen och redan imorn får jag hjälp. Skönt!

Bakisdagen

Usch,idag har inte varit en bra dag! Jag o tjejerna var på Mollys igår och av nån anledning så blev jag lite mer full än vad jag hade räknat med. Trodde verkligen att jag skulle orka upp imorse,men efter att ha varit vaken typ hela natten pga illamående så var det ingen idé att gå upp 6.30 imorse. Som tur var hade vi bara två lektioner idag och imorn kommer jag vara tillbaka som en ny person! :)

Jag skjöt ju också upp träningen från igår till idag,men det är verkligen inget som jag orkar göra idag. Därför blir det istället en promenad med Jenny som jag snart ska cykla iväg till.Det ska bli väldigt skönt att komma ut och röra på mig och få frisk luft!

Ska bara vänta på ett samtal först....

My love

Imorn börjar skolan igen. Det känns skönt för då har jag äntligen nåt vettigt att göra om dagarna igen! Dessutom är det lite spännande för det blir ju en helt ny klass nu inför vårterminen. Ska bli kul att se vad det är för folk som jag o Jenny ska spendera de nästkommande 6 månaderna med:)




Som sagt,skönt att skolan börjar igen. Denna helg har jag varit ensam med mina tankar alldeles för mycket. Jag har bara längtat tillbaka till Stockholm och mina vänner. Speciellt min kärlek Natalie:)

Vilken helg...

Den blev inte alls som jag hade tänkt mig. Tanken var att jag skulle packa mina saker i fredags och på lördagen få hjälp med att flytta dem. Kanske bara sängen skulle stått kvar här i lägenheten och jag skulle legat o trängts i rummets 90-säng nu i helgen.

Så blev det icke.

Jag har varit ensam hela helgen. Har fått nyckeln till mitt nya boende, men annars har jag bara handlat mat, shoppat kläder och tränat. Kvällarna har jag spenderat själv i soffan här i lägenheten med att kolla på TV.

Visst att väldigt oförutsägbara saker kan ske,men detta är fan inte okej. Jag skulle lika gärna kunnat åka ner till Kalmar idag och hunnit umgås mer med mina vänner och familj hemma som jag nu säkert inte kommer träffa på nån månad. BLÄÄÄÄÄ!

Let's dance!

Nu ligger jag i soffan och gör som säkert många andra svenskar också gör just nu, nämligen kollar på Let's Dance!

Hasse Aro verkar ju vara en skön typ. Inte för att jag har sett några andra dansa än, men det känns som att han kanske kan vara årets Peppe Eng:)

Jaja,dags att titta vidare!

Varför blir det alltid såhär?

Dagen har inte varit som jag hade tänkt att den skulle vara. Jag skulle lika gärna kunnat stanna kvar hemma ett eller två dygn till. Jag har inte börjat packa nånting av mina saker än. Jag har bara sovit, slappat, hämtat nyckel,handlat och nu slappat lite mera. Usch,jag känner mig så dålig när jag inte gör som jag har planerat.

En bra sak är däremot att när jag handlade idag så köpte jag mig en kokbok.




Bilden är lånad från icakuriren.se
 
Nu jävlar ska här ätas nyttigt! Inga undanflykter längre! Vill man gå ner i vikt måste man anstränga sig också. Jag har redan börjat bra genom att inte ha druckit öl på 9 dagar. Det känner jag mig stolt över!:) 


Tillbaka i Kalmar!

En bil-, buss-,tunnelbane-,tågresa och en cykeltur senare så var jag tillbaka i lägenheten här i Kalmar.
Det märks att ingen har bott här på tre veckor för det luktar instängt och i badrummet stank det ur avloppen och rosslade i rören när man slog på vattnet i kranarna. 

Annars verkar allt vara som vanligt här. Vintern hade hittat hit också när jag klev av tåget igår,men minusgraderna var på väg bort härifrån. Jag tänkte att den snö som låg marken säkert inte skulle ligga kvar länge och mycket riktigt, den hade redan smält när jag vinklade upp persiennerna imorse. Men men, jag klagar inte! Det är så mycktet lättare att cykla utan slasksnö överallt;)

Nu ska jag göra mig i ordning för att cykla iväg och få nyckeln till min nya lya!:D 

Besök är alltid roligt!

I tisdags så hade jag det ovanligt bra ombord på båten. Jag jobbade med min bästa kompis i flunkeriet och så fick jag besök av mamma,pappa och en officier;) Jag kände mig glad hela dagen för att jag var omgiven av människor som jag tycker om. Det var bra för det var länge sedan jag kände mig så serviceminded och trevlig mot kunderna som den dagen! :D



Mamma, Nattis, jag och John

Julklappar!

Typ två veckor senare kommer här då äntligen bilder på min mysiga morgonrock och rosa verktygslåda som jag fick i julklapp!



Me lööööööv Friis&Co!




Think pink! =)

Helt plötsligt blev allting lite roligare

Eftermiddagen i stan var väldigt bra för då kom Natalie hit för att jobba med mig nu i två dagar och jag fick väldigt fint besök av en officier:) Det var ett kärt återseende!

Imorn blir ännu en rolig dag för då kommer jag få besök igen och det blir en heldag med Nattis på jobbet. Grrrrrrrreat!:D

Jag bara åker båt och åker båt...

Jepp,är tillbaka på jobbet sen i fredags. Här händer det som vanligt typ ingenting. Igår åt vi en väldigt god middag, spelade Plump och drack vin ( och lite rom såklart:)

Imorn kommer förmodligen Nattis hit och jobbar med mig i två dagar,det ska bli skitkul!:D

Så på torsdag åker jag tillbaka till Kalmar igen, dags att packa ner mina saker i väskor för att flytta till mitt nya boende. Numera ska jag bli korridorboende med alla dess fördelar och nackdelar. Hur som helst, det ska bli väldigt roligt att träffa mina vänner där nere igen och speciellt en person som jag inte träffat på över en månad. Can't wait!




Såhär glad var jag över att jag fick ner några käglor på Nattis födelsedagsbowling=)

Suck!

Jag har kuggat på reglertekniken. Jag lyckades bara skrapa ihop 43%...Jag hade det visserligen på känn, men det känns ändå lite tungt!
Dessutom har jag kommit på att min sladd till kameran ligger i Kalmar så jag kan inte föra över några bilder till datorn förrän jag är tillbaka där heller. Ååh,typiskt!

2009

Ytterligare ett år då jag drastiskt ska ändra mina matvanor, börja träna mer och inte dricka mig redlöst full för ofta.

Tjena.

Här sitter jag med en redig baksmälla inklusive en huvudvärk som vägrar släppa och väntar på att mamma ska komma hem med min kött o bearnasiesåspizza. Träningen idag blev promenad till och från Denise, en tur på ca 10 minuter tur och retur.

Mitt nya liv börjar imorgon.

Ps. Jag ska snart lägga upp lite bilder från igår. Det var ändå en väldigt rolig kväll!:) Ds.

RSS 2.0