Älska din nästa såsom du själv vill bli älskad (eller hur var det nu?)

Jag står framför spegeln och tittar granskande på en tjej med för små trosor. Vad tror hon att hon är? En strl 36 fortfarande eller? Att hon inte inser att hon är mullig och behöver typ strl 42. Fy fan vad tragiskt! Äckligt att hon sitter och foffar i sig kött och ohyggligt fet beasås till lunch och ligger och jäser med sina muffinshandtag i solen hela dagen. Bikinin skär in i fettet och hon ser ut som en nätförpackad kassler. Herregud, gå till H&M Big is Beautiful och handla en bikini för guds skull! Börja träna, ät nyttigare och drick lite mindre öl så ska du se att du kommer i dina gamla 36-trosor igen.

Jag står framför spegeln och tittar granskande på mig själv med lite för små trosor. Äh, tänker jag. Jag är ju bara hemma och ska sola i trädgården. Dessutom är ju modellen på bikinin så att trosorna och trekantstoppen är så här små. Går ut på altanen och ber mamma smörja in mig på ryggen. Fyra små granskande blå ögon tittar på mig, men de säger inget högt.
- Får man verkligen sola en tatuering? undrar de två första ögonen medan de stirrar rakt på min mage.

Jag lägger mig i solen i fyra timmar och känner mig sedan snygg och brun. Magen är ganska platt för en gångs skull och jag tänker att det bara är min ballongmage som gör att jag känner mig tjock ibland.
Duschar och byter om. Två nya granskande ögon kommer och de säger högt:
- Du har blivit tjock! och tar ett tag runt min ena lilla bilring som klämts upp av den höga kjolen.
- Meh..säger en skakad och krossad jag.
- Ja,men du var ju smal förut säger ögonen högt och munnen samarbetar genom att ge mig ett litet flin.


Om man inte ens duger i hemmets lugna vrå för att man är för tjock,för blek, för arg, för sur eller har för håriga ben...
VART FAN DUGER MAN DÅ?

Var en god medborgare!

Och detta menar jag i två syften:

1. Bli medborgare i "landet" Östersjön och rädda vårt hav!
Östersjöns liv vilar på en knivsegg och det är dags att vi som bryr oss höjer våra röster och säger ifrån! Fiskarna kan inte säga ifrån när vi människor övergöder deras hemland på grund av utsläpp och det är alltför stora delar av Östersjöns botten som döda. Det är gratis och du gör dig inga åtaganden. Du visar bara att du rädd om framtiden.
De gör massor av reklam för detta på alla Sthlms radiokanaler just nu så jag blev chockad när jag såg att bara 185 stycken hade blivit medborgare än så länge. Det är inte okej!!
Gör din röst hörd här!

2. En annan enkel sak för att bli en god medborgare är byta startsida. Om du använder dig av godstart.se så skänker du pengar till en välgörenhetsorganisation varje gång du öppnar sidan (tänk hur många gånger du öppnar internet varje dag) och du väljer själv till vilken organisation du vill att pengarna ska skänkas! Eftersom jag är rädd om miljön så skänker jag till WWF:)
Du kan läsa mer om hur det funkar på deras hemsida, men en sak är säker.
Det är gratis och du gör en god gärning varje dag!

Kom och köp vadå?

Idag kom sommaren till Sverige. Efter att jag plockat bort mina stygn i huvudet så gick jag och Nattis ut till Kastellholmen för att lapa lite sol. Trots att mina axlar hade antagit en något rödare färg än innan timmarna i solen så gjorde inte det nånting när jag såg denna skylt. På en liten parkering halvt inne i skogen där ingen människa passerar till fots.




Vad är det personen vill sälja egentligen? Swedh-eat.se?

Ett lite renare rum och ett mycket renare samvete

Ända sen jag kom hem till Stockholm så har mitt rum sett ut som ett bombnedslag.
Fyra flyttkartonger och saker ÖVERALLT. Trots att jag mått dåligt över det så har jag bara skjutit upp att ta hand om det. Fram tills idag. Nu ser man faktiskt golvet igen och man slipper nysa så fort man drar ner luft i lungorna. Och det känns helt underbart!

Nu är det bara mitt fysiska jag som är smutsig och behöver en dusch, men samvetet är redan rent. Renare än vad det varit på väldigt länge faktiskt!

Jag undrar hur mitt ägg mår efter 2 timmars datastrålning och hur mår psyket eftersom jag redan efter två veckor saknar Kalmar?

Häromdagen fick jag lära mig av en mycket vis man att spermieproduktionen kan påverkas om en man ofta sitter med datorn i knät. Jag undrar om detsamma gäller för kvinnor, fast mitt vårt ägg dårå. Jag borde använda det lilla databord som jag köpte på IKEA för nån månad sen istället för att ligga här i sängen och överhetta på datorn och min livmoder.

Efter bara två veckor i Stockholm så har jag nu drabbats av Kalmarlängtan. Men jag vetifan om det är själva staden som lockar så mycket, det är nog snarare livet jag hade där. Efter ett år så har man ju byggt upp en trygghet och ett liv och plötsligt rycktes man ifrån det. Nu ska jag starta om mitt liv för ungefär fjärde gången fast på hemmaplan.
Men för att akutdämpa min längtan till Kalmar så ska jag nu spendera nån eller några timmar framför teven tittandes på Salve.
Ni vet, sommarlovsprogrammet från 1997 som utspelades i Kalmar.



"Men mest av allt vill jag bara hångla"

I min hjärna trodde jag faktiskt på det här. Jag trodde att det skulle gå för livet där är ju ändå som i en liten plastbubbla. En liten fantasivärld. Det dröjde inte länge innan jag insåg att det fanns många hål på just den här plastbubblan.
En guldklimp som bländade mig så fort jag var i närheten av den. Jag var tvungen att höja mina armar och skydda ögonen samtidigt som jag fick tre hårda slag i magen och drog av ett tillgjort leende på läpparna.
Några samtal i någons telefon och prat om kvällens planer fick det att inte bara regna oavbrutet utomhus utan jag hade även ett svart litet moln ovanför mig under dagen som höll mig våt och kall.
En syn på Ansiktsboken fick det att hugga till hjärtat och ärret började blöda.
En massa minnen spökade i min hjärna och visade sig i flytande form genom en eller flera långsamma tårar längs min kind.
Om man blandar alla dessa ingredienser så är det inte så konstigt att hoppet känns som bortblåst och man kraschlandar nånstans på cirka 300 meters djup. Klockan slog 22.47 och räddningen var bara 2 klick ifrån mig. Klockan slog 00.00 och helt plötsligt kändes allting så mycket bättre.
En ny dag och nya tankar. En ny människa.

 Imorn är det jag som ringer mitt ego och ber det att stanna.

Crap!

Den 4e juni skrev jag en omtenta i ARPA. En omtenta där jag på ordinarietentan skrapade ihop 0%. Jag trodde verkligen att det gick vägen denna gången, men icke. Jag fick 43% denna gång. En riktigt bra förbättring,men det räckte inte hela vägen. FAN också!


Men det är ju alltid trevligt med en bra anledning till att åka tillbaka till Kalmar i höst!:)

22 år och ytterligare ett år visare

Vaknar upp av att regnet smattrar mot fönsterblecket, max 12 grader hela dagen, stressad morsa och lillsyrra, 4 stygn i framhuvudet och 3 stycken i bakhuvudet, lite blod som rinner längs skallen under födelsedagsmiddagen. Alltså sammanfattningsvis, en mycket bra födelsedag!

I verkligheten så var det ju inte så dramatiskt som det låter heller! Stygnen fick jag frivilligt eftersom jag var med om en liten operation (äntligen är jag fri från den där knölen i huvudet) och det tar ju lite tid innan det har läkt ihop bra därav lite blod. Anyway....

Jag har fått en massa gratulationer idag via vykort,sms,Facebook, telefon och live. Det är alltid lika kul att veta att så många tänker på en och är glada för att man finns till. Glada över att man överlevt ytterligare ett år på jorden. Några fina presenter har jag fått också, parfym,smink,pengar,manikyrset och trosor från DKNY och Calvin Klein. 
Toppat med en jättegod middag och tårta på kvällen med familj och vänner så blev det en kanondag:)


Så jag vill tacka alla som har uppvaktat mig på ett eller annat sätt idag för en jättebra födelsedag! 




Hot and not

Att hämta ut matroskläder, slinga håret lite blondare, klippa hårtopparna, äta thaimat till middag när man bara ätit en korv med bröd på hela dagen och jobba som ljungman känns helt rätt.

Att halsen retas med mig och att jag antagligen har en förkylning runt hörnet känns inte lika hett.

Stad i världen




Tunnelbana, Slussen, packat med folk, turister, vindpustar med doft av en smutsig Östersjö, Smaka på Stockholm, McDonalds kl.01.30, läskiga gangsters, Kungsan, Strömkajen, buss 872, Gullmarsplan, fulla idioter, Waxholmsbåtarna, familjen, mitt rum med den fina tapeten, en spya på gatan, Gröna Lund, djurgårdsfärjorna, Ålandsfärjorna, museum, vännerna, vägavspärrningar, kungen och drottningen i hästvagn, en öl för mycket på båtfest, Lilla Italiens beasås-pizza, NK-klockan, Skeppsbron, Volvo Ocan Race-jippot som förstör Skeppsbron, Gamla Stans siluett, Katarinahissen, minst 40 olika H&M, McDonalds som serverar mat inom max 3 minuter, Din sko, Medborgarplatsen, Djurgården, skymning i stan, Max på Norrmalstorg, Åhléns city osv.....


Det finns många fördelar och nackdelar med Stockholm.
Men det är jävligt skönt att vara tillbaka!
 

Blå, blå är kärleken

Här sitter jag och lyssnar på Blå,blå är kärleken för femte gången på rak. Blå är den färg som kärleken ger.
 För så är det väl? Inte är den brinnande röd ialla fall. Men kanske snart, kanske nån gång i höst eller kanske om ett år?
För som sagt, det här är ett slut på den här tiden, men början på något nytt!


Himlen är ialla fall blå med stänk av grå. Precis så som den ska vara i början på juni. Det är lite kyligt efter regnet, men det går ändå bra med bara skinnjacka. Jag har känt det länge, att det varit på ingång, men nu är det konstaterat. Sommaren är här gott folk!


Jag kommer dock inte sakna köket som är precis utanför min dörr.

Trots att Kalmar har ett stadigt grepp runt min hals och stryper åt likt en snara man hänger sig i, så känns det ändå en aning vemodigt att jag snart ska stänga av datorn och gå och lägga mig för sista gången här inne i 24an.
Jag har städat rummet mest hela dagen och än är jag inte klar. Imorn är det en tenta kl.9 (så jag borde ha gått och lagt mig för läääänge sen) och skolavslutning. Haha,skolavslutning,det låter som att man slutar nian ungefär, men det är ju en skola och avslutning för sommaren.

Framför mig har jag tre månader med jobb på mina kära skärgårdsbåtar och bara framtiden får avgöra mitt öde till hösten.

Nu säger jag god natt och drar för gardinerna för sista gången i min lilla hytt 24an på Norra Vägen i Kalmar.

Jag är en brandman! (Igen)

Här ser ni en massa gasol som brinner! Det låter ganska högt så vill bara förvarna om det...


Det är jag som går längst bak och stänger ventilen. Coolt va?!

Jag är en brandman!

Ni vet hur det luktar när man öppnar en påse med barbequechips? Så luktar det om mina fingrar nu och innan jag duschade även om resten av kroppen. Men det på fingrarna går inte bort...De är fortfarande lite svarta av sot också. Varför jag luktar BBQ-chips och är svart om fingrarna?
Jag har varit på brandutbildning i dagarna tre såklart!:D

I måndags och tisdags hade vi teori mellan 8 och 12 och praktiska övningar mellan 13 och 16 ungefär...Vi fick bland annat pröva på detta med andningsmasker, sökteori i rökfyllda utrymmen och hur det är att gå in i varma utrymmen med full utrustning på sig. Vi fick även pröva på en massa olika brandsläckare.
Idag har vi haft praktik i princip hela dagen! Imorse pratade vi lite om brandfarliga vätskor och gaser och instruktören demonstrerade hur mycket det kan smälla med gasol:P Helt galet!
Sen gick vi ut och fortsatte titta på olika slags bomber och smällar som kan uppstå när man har med brandfarliga ämnen att göra. Efter lunchen så kom det slutgiltliga provet -->rökdyka i ett större utrymme för att hitta en docka och släcka en bilbrand. Det var häftigt!
Jag som tyckte det var svårt igår och fick andnöd efter 5 minuter klarade idag av att rökdyka i 17 minuter och inga problem efteråt. Jag är jävligt stolt över mig själv nu att jag klarade det!:)



Finns många fler tjusiga bilder på Facebook!


För övrigt måste jag nog gå ner till kiosken nu och köpa mig en påse BBQ-chips. Det går inte att ligga och lukta det utan att bli sugen. Det är ju trots allt lillördag, eller hur?



Förlåt att jag försöker sprida lite glädje då!

Denna låt har jag gått och småsjungit på hela dagen. Till vissas förskräckelse...

H - Kristina, skulle du kunna göra mig en tjänst?
K - Mm,vadå?
H - HÅLL KÄFTEN!

Varpå jag glatt fortsätter att sjunga fast myyyycket högre,hehe:)



RSS 2.0