Adventsmys!

Helgen spenderades på de hala och snöiga vägarna i Sverige. Jag och Jonathan drog ner till Ullared för att shoppa lite julklappar och även saker till oss själva:) Ska visa lite saker jag köpte till hemmet senare på bild. Det är för fint för att bara beskriva!;D

Vi kom ialla fall hem igår kväll och satte då upp våra nya julgardiner och adventsstake i köket som vi njöt av medan vi drack årets julglögg och åt pepparkakor och skumtomtar. Mumsigt värre!

Idag har jag varit på promenad i solen, källsorterat och storhandlat på Maxi. Man måste ju passa på att köpa större otympliga och tunga saker när man har en bil! Sedan lagade jag en pastagratäng med tomatsås och en massa ost i till middag. Mums, jättegott! sa Jonathan. Det är ett gott betyg,haha!;)

Imorn börjar jobbveckan för mig så nu ska jag sussa...Nattinatt!


Vinterpromenad

I september var jag och Jonathan ute på en långpromenad. Det var fortfarande varmt i solen då och vi vandrade runt länge utan att veta vart vi skulle gå. Tillslut hamnade vi i någon slags stor nätgunga som båda fick plats i och vi låg och vilade i solen. Jonathan sa efter en stund;
- Det här känns som den sista sommardagen.
- Jasså,vadå då? frågade jag
- Nä, bara en känsla man får liksom...
Det stämde faktiskt ganska bra! Dagarna efter var det mulet och man fick snart börja ha jacka på sig.

I måndags var vi ute på en långpromenad igen utan att veta vart vi skulle gå. Vi hamnade ute i skogen där det var lerigt och regnet duggade ner lite då och då. Så sa han det igen;
Tror du att det här är sista höstdagen?
- Ja,jo, kanske..Det kanske det kan vara faktiskt! Dom har ju sagt att snö ska komma den här veckan...

Och vi vet ju alla att snön vräkte ner från alla håll i tisdags och det har fortsatt lite smått idag. Återstår att se om vi kan gissa vinterns sista dag om några månader också!;)



Eftersom Jonathan har börjat jobba så har jag inte längre sällskap om dagarna när jag är ledig. Idag var min första dag som ensam hemmafru och jag spenderade den genom att ta en timmes promenad i snöovädret, handla lite, plocka upp de två sista kökskartongerna så nu är alla köksskåpen fyllda och laga middag.
En bra dag!:)


Lanvin for H&M

Trots att jag är ledig idag så är jag uppe med tuppen för jag hängde på internetlåset på H&M hemsida för att klicka hem lite saker från Lanvins kollektion!
Jag var nog bland de första att vara inne för allting fanns och jag kunde lägga vad jag ville i kundkorgen. Men eftersom jag inte bestämt mig exakt och velade på lite saker (pga pengabrist fram tills på torsdag...) så tog det kanske 20 minuter innan jag "gick till kassan". Då stod det att klänningen och läppstiftet som jag hade lagt i kundkorgen var slutsålda och fick således inte dem! Grr,vad är det för dumt system?!
Om man har lagt saker i kundkorgen tycker jag de ska reserveras för mig och inte försvinna. Om det är någon bra designer nästa år och jag verkligen vill ha något så ska jag banne mig bestämma mig exakt vad jag vill ha dagen innan och sen bara klicka hem det och betala.

Hur som, fick ialla fall skorna jag ville ha och ett halsband. Får väl se om jag behåller det eftersom det nog är ganska stort och blaffigt:P






Det känns som att det var mindre tryck i år än förra året när det var Jimmy Choo som gjorde ett samarbete med H&M. När jag försökte logga in på deras hemsida då fick jag pröva flera gånger för den var så överbelastad. Nu var det inga problem alls och sakerna tog slut mycket snabbare förra året. Återstår att se vem det blir nästa år...!


Åh herregud...

...vilken dag! Så många timmar som man inte gör några vettiga saker! Efter allhelgonahelgen så är det väldigt lite passagerare ombord så jag spenderar mesta tiden med att laga mat och läsa tidningen.
Det är som ena matrosen jag jobbar med sa; Man gör ju fan mer när man är hemma och ledig än vad man gör på jobbet.
Så sant som det var sagt!

Det värsta med det är att man inte blir så trött på kvällen. Först nu börjar jag känna att ögonlocken är lite tunga och att sängen lockar en aning. Jonathan var jättetrött och somnade på soffan, men jag väckte honom och nu är han pigg igen,haha! Stackarn, jag är en så jobbig flickvän ibland:)

Nää,nu får datorn rensa filer ifred och jag ska sussa snart. God natt!


One or two reasons to celebrate!

Idag är det en riktigt lång dag på jobbet. I tretton timmar kommer jag ha jobbat när vi är klara varav 11 timmar som båten har åkt omkring. Men det har varit mysigt och extra roligt för Jonathan har åkt med hela dagen:)
För några timmar sedan så ringde det på hans telefon och det var ett väldigt bra samtal! Det var nån chef från Macoteket som han sökt jobb på som ringde och han sa att Jonathan hade fått jobb! Dessutom ett heltidsjobb vilket är helt fantastiskt eftersom han sökte ett jobb som extrasäljare i butikerna. Om provanställningen på sex månader går bra kommer han få fastanställning. Tror ni han är lycklig eller?:) Tror ni att jag är lycklig för hans skull?!:D
Igår var det dessutom exakt ett år sedan som vi mönstrade på Atlantic Cartier i Göteborg där vi träffades "på riktigt". Där vi insåg att vi var kära i varandra. Hur som helst, sen den dagen vi mönstrade på så har vi pratat med varandra varje dag. Varken han eller jag har haft daglig kontakt med någon annan under ett helt år (förutom familjemedlemmar) förut så det tycker vi är lite coolt:)
Så ikväll när vi lagt till vid Strömkajen så har vi minst två anledningar att fira med ett glas någonstans.
Jag har dessutom glädjen att nu kunna få berätta att min storasyster är gravid så om sju månader kommer jag vara moster Tina! Huuuuur kul och efterlängtat som helst!:D Undrar vad Mia mest kommer att få i julklapp...?
Jonathan har en MacBook Pro som han lämpligtvis tog med sig hit när han kom på besök. På den kan man ta jätteroliga bilder med kameran. Vi började normala och tog lite fina bilder, men spårade det ur mer och mer med effekter och grejer...Hahahaha!

Sunday bloody sunday

Söndag med gråmulet väder utanför fönstret...Men jag vaknade pigg och glad i hågen för jag vet att något kul händer ikväll, men det vet inte Jonathan nånting om än. Hihi!
Har redan hunnit sätta igång två tvättmaskiner och diskat upp efter gårdagens lilla sammankomst här hemma. Mamma skulle komma hit och lämna kakelskäraren, men det slutade med att alla tre systrar också kom med så hade vi en mysig lördagskväll tillsammans. Det blev lite brieost med kex, vindruvor och päron till förrätt och lasagne till huvudrätt:)
Jag känner dock nu att jag måste bli bättre på att ta kort! Ååh,det var så mysigt och fint. Hade varit så kul att ha en bild på oss alla!
Tidigare på dagen träffade jag pappa för första gången på typ två månader..Vi var och handlade på Maxi och sen åkte vi hem till honom för att jag skulle hämta lite saker som var kvar där och Jonathan fick vara hustomte och koppla in stereon som pappa köpt av honom. Det var kul att ses igen ialla fall!
Nää, nu ska jag gå och hänga tvätten! Sen måste jag klura ut hur jag ska göra i eftermiddag utan att förstöra överraskningen för Jonathan för tidigt...Hmm...!

Nynäshamn är fint!

Efter förra helgen så var både jag och Jonathan lite trötta. Hans familj var här på besök så det var lite trångt några dagar, men vi hade otroligt kul då vi var på Tekniska muséet på lördagen. Där hann vi med både 4D-bio, god middag och leka på Teknorama:)

Men ingen rast, ingen vila! På måndagen åkte vi en sväng till IKEA och hade min syster Lilli med oss. Hon trodde att det skulle bli för att hon älskar att åka dit, men hon tyckte att jag och Jonathan var jättesega att gå runt med för vi skulle titta och känna på allting,hihi! Men så är det när man åker dit för seriös shopping:)
Det blev bl.a. spottar till köket (för vi har tappat bort ena spotraden..!), lakan, julgardiner, köksknivar och en rutig julstrumpa till Jonathan,fniss!

Efter det har vi bara slappat i lägenheten och idag fick vi nog! Min babe önskade att få se havet och innan vi visste ordet av satt vi på pendeln till Nynäshamn. Ingen av oss har åkt sträckan VH-Nynäs tidigare så vi satt som klistrade mot fönstret för att titta ut på landskapet i skymningen! Otroligt vackert:)
Väl framme gick vi till turistbyrån (haha!), kollade lite i butiker, gick i hamnen och åt middag på en mysig närkrog.
Med i kassarna hem kom en adventsstjärna, ljusslinga till balkongen, diskmaskinssalt, ett par tumvantar och även ett par sjyssta vinterskor till mig som jag faktiskt varit på jakt efter.
Jag fick dessutom med mig hem en påse rökta räkor och en burk hemmagjord aioli som jag ska äta till middag imorn med lite rostat bröd,mums!
Vi var båda rörande överrens om att det påminde om att gå runt i en småstad, typ Kalmar, där men det är ändå så nära in till stan. Plus att det öppna havet ligger 15 minuters gångväg från Nynäs centrum! Perfekt boende för framtiden tyckte både jag o Jonathan...:)


Ett gammalt kort över Nynäs fiskehamn och tågstation


Systerkväll...

Sitter hemma hos mina systrar. Vi skulle ha systermyskväll, men jag hjälpte mest Lilli att städa lite då hon ska ha fest imorn och Kattis satt i soffan med sin kompis o kollade på Idol. Men visst,det är ganska mysigt ändå att träffa dem. Känns som gamla goda tider;)

Jonathan är hemma hos oss med sin familj som är på besök över helgen. De kom på eftermiddagen, men mötte upp mig,Jonathan och två av hans bröder i Kista där se skulle besöka spelmässan. Själv stod jag över den för att hinna städa lite hemma så åkte direkt till Kista galleria istället:)
Hann dock inte göra så mycket mer än att träffa Linn lite snabbt, äta middag och titta i två butiker. Men jag hann köpa fyra tröjor ialla fall,hihi! Det var sååå länge sedan jag shoppade något åt mig själv så det kändes helt underbart!

Nu ska jag strax gå och lägga mig i mammas säng. Hon är i Prag med storasyster Mia och mormor. Hoppas de har trevligt och att de får någon glad nyhet kanske...^^

Nattinatt!

SOM jag ska laga mat här så fort jag är ledig!

Åååh,det går så fort fram med köket att man knappt hänger med eller fattar vad som egentligen händer!:D
Igår morse kom det hit en rörmokare som skulle kolla att Jonathan gjort rätt med rören och även hjälpa till att täta varmvattenröret som läckte lite.
Det känns väldigt skönt att det kom hit ett proffs som slutförde det hela så att vi tryggt kan spola vatten och diska. Vi blev så till oss att vi var tvungna att pröva diskmaskinen direkt! In med en riktigt skitig kastrull och lite annat smått och gott och tjoff! Den burrade lite i början, men sen gick det bra. Ååh,vad jag har saknat ljudet av en RIKTIG diskmaskin (bänkdiskmaskinen gills inte...)i mitt kök. Underbart är det!
Sen känns det inte som att vi har gjort så mycket själva, men det är smådetaljerna som får det att kännas klart! Vi har bl.a. satt upp de sista handtagen som skulle upp på smålådorna, lagt in vattenskydd under diskmaskin och diskho, dragit eluttag som sitter under överskåpen och sågat till täckskivorna som sitter på golvet. Vad har jag glömt?;)
Här kommer bilder som jag tog igår kväll...Visst ser det mer färdigt ut nu än de tidigare bilderna?:D

RSS 2.0