Sydney eye tower!

Idag är vi riktigt trötta och sega för igår var det en heldag! Dessutom var det ett franskt par på besök och majoriteten av lägenheten satt och pratade och åt sent in på natten. Vilket var väldigt irriterande för mig som ville sova. Hur som helst, dagen började med en rejäl sovmorgon innan jag och Jonathan promenerade in mot city och dagens huvudmål, Sydney eye tower!

 

 

Tornet är Sydneys högsta punkt och tog sex år att bygga. Det stod klart år 1981.




Här ser man en del av Hyde Park och några skyskrapor




Här ser ni en svag röd ring som markerar ett hus i mitten. Det är huset som vi bor i! Coolt att man kunde se det från eye tower!




En del av Darling Harbour




Man kan ana operahuset mellan husen och så är det den berömda hamnen




Jag åt en glass när vi hade kollat klart på utsikten.




Så var den eftermiddagen 300 meter upp i luften slut!




Apsley falls

Nu är jag ikapp med senaste veckans händelser och kan således gå tillbaka lite grann! Jag har ju fortfarande inte visat bilder från det första vattenfallet jag var och såg, första veckan i Walcha. Det vattenfallet är 18 meter höget och heter Apsley falls. Jag har aldrig sett ett så stort vattenfall förut så det var riktigt häftigt:)

Sanna var här när det precis hade regnat en massa. Då såg man inte stenarna mitt i fallet pga allt vatten!



Utkiksplats nummer 1



Utkiksplats nr 2 (som en av småtjejerna tagit bild på, imponerande bra!)



Slutet på fallet



Regnbåge!



Jag och balettjejerna



Mer berg!



Juldagen

Efter julafton kommer juldagen! Solen behagade att lysa hela dagen så även om jag tog mig en sovmorgon ,för att komma ikapp med sömnen, drog jag så snabbt som möjligt ut i solen medan de andra i lägenheten vaknade upp. Jag och Jonathan drog till närmsta park och låg och lapade sol. Ååh, det var så varmt och skönt!
Efter nån timme eller så, började vi bli hungriga och gick tillbaka till lägenheten där alla hade kommit till liv och satt åt frukost. Med lite mat i magen och nån timmes paus från solen, så drog alla sedan ned till stranden där vi spenderade resten av eftermiddagen och kvällen.

Damen i svart baddräkt bredvid mig är det ingen som känner. Lite småkul:)



Böghög som jag höll mig utanför från.



Nästan vid varje strand finns det som en liten ”pool” vid sidan. För dem som inte vågar bada blanda vågorna;)



Triss i bruttor...



...och triss i bruttor sekunden efter! :)



Snart kommer vågen!



Där kom den, tjohoo!



Me, I like!



Sumay är så liten att Ben får bära henne på axlarna:)



Tjoho, vilken bra juldag vi har!



"Nu är jag en apelsin!”

Julafton del 2.

När jag efter 7,5 timme på tåget var tillbaka i Sydney var det strålande sol och varmt och kllibbigt. Tyckte ialla fall jag som varit två veckor på Australiens högsta punkt och frusit mest hela tiden.
Kom in i lägenheten som var lika hemskt varm den också och kände mig så himla trött. Jag satt uppe en stund och surfade lite innan jag gick in på mitt rum och vilade några timmar. Bestämde också Skypedejt med familjen vilket var himla mysigt:)
Medan jag låg och vilade på rummet så kom det hit två fransyskor och en fransman som började stöka i köket. Jag tänkte; vad sjuttsingen håller de på med? Eller ska fransmännen ha en liten fransk afton tillsammans?
När jag kände mig piggare och hade tagit en dusch gick jag ut i köket för att hitta nånting att äta, och vad finner jag där?
Ett fint uppdukat bord till nio personer med tomteluvor och allt. Vilken överraskning! Det var en stor julmiddag som väntade. Visserligen inte med traditionell julmat, men vem bryr sig? Det var ändå inte en riktig traditionell julafton.
De hade fixat en fördrink (typ ananasdrink utan alkohol) med tilltugg i form av grönsaker med dipp, toast med ägg och toast med philadelphiaost. Till huvudrätt blev det stekt kyckling med ris och en krämig mandelsås och tillsist en sockerkaka med fruktsallad. Dessvärre blev middagen så sen för vi väntade på att Sumay skulle komma hem från jobbet så jag hann somna innan det var dags för efterrätten. (juste, det var ostbricka emellan huvudrätten och efterrätten, såklart!;)
Hela gänget!

Hur som helst, det var väldigt mysigt att fira lite jul tillsammans. För vi är ju alla lika långt ifrån våra familjer så varför inte fira tillsammans?
Franska Romain och Mathilde och till höger sitter tyska Sumay. Alla tre bor i samma lägenhet som mig.



Från oss till alla er där hemma; hoppas ni hade en toppenjul och god fortsättning!



Full rulle i köket!



Alla runt middagsbordet:)

Julafton!

Så var det då dopparedagen och det var dags för mig att återvända till Sydney! I kontrast mot vad jag hade trott från början, så hade jag lite separationsångest och ville inte riktigt redan lämna familjen. Barnen hade ju precis börjat vänja sig vid mig också så det kändes lite tokigt...

Familjen ställde upp på familjeporträtt innan avgång till tåget:)



Jag och mina små barn på perrongen.
Naaw, de var så gulliga och ville inte att jag skulle åka!



Utsikt från tåget...



...mer utsikt



...och en sista!

När jag reste till Walcha med tåget så åkte vi igenom ett jättehäftigt landskap där bergen var helt klädda med träd och det kändes som att man åkte igenom en regnskog. Dessvärre såg jag aldrig detta landskap när vi åkte tillbaka, vet inte om det var för att jag satt på andra sidan av tåget nu. Men det var lite synd för det var jättehäftigt och nu fick jag aldrig några bilder på det:( Men men, jag får se det som finns kvar i mitt huvud!

Tors 22a och fre 23e december

Torsdag och Susie skulle återigen jobba på det lilla turistcentret i Walcha. Jag och barnen var ensamma hemma och gjorde ingenting särskilt. Det ösregnade mestadels av dagen så vi kollade på E.T. (som barnen tyckte var lite läskig då och då) och The Incredibles och bakade chokladbollar igen.
Fredagen var till en början precis som alla andra dagar, men vid 16-tiden kom en av Susies systrar (hon har tre systrar, precis som jag:) och hämtade mig och barnen hemma i huset så åkte vi och hämtade upp Susie på jobbet och drog till Uralla. Där vankades det släktmiddag dan före julafton och jag träffade halva hennes släkt inklusive 11 ungar som sprang omkring.
Det bjöds frikostigt på vin, öl och sen fick jag även smaka den berömda juldrinken, en Ho-Ho. Till min stora förtjusning så var den inte alls dum, smakade ungefär som en White Russian! Morfar Fred insisterade på att jag borde smaka en och tyckte att fler skulle ta en Ho-Ho med Kristina och ”stödja mig”.
Pappa Mitch sa; Hope you enjoy it, Kristina. Because the rest of us is not...
Det blev inte så jättesent, men det var väldigt trevligt och jag åt en väldigt god fish&chips gjord på Barracuda fisk.
Har inga foton från detta event heller, jag fick bara agera fotograf och ta en bild på hela tjocka släkten.
Men jag bjuder på lite bilder från metropolen Walcha istället!

Turistcentret där Susie jobbar



Den lilla parken med lekplats och grillplats. Dessutom offentliga toaletter,
de är jävligt bra på offentliga toaletter i Australien!



En gata med utsikt mot en rondell och turistcentret



Här dansar tjejerna balett



Utsiktsbild från bilen på väg till vattenfallen Apsley falls



Fiiint!:)


Tia falls och eskimåbebis i Tamworth

Onsdagen var sista dagen som mamma Susie var ledig, medan jag var hos familjen. Då passade vi på att åka på utflykt så jag fick se lite mer saker i området. Det slutade med en riktig heldag hemifrån vilket jag uppskattade mycket!:)
Vi började med att se Tia falls.



Det var sååå fint! Svårt att fånga på kamera...



Lilla jag (som bara tog med ett par långbyxor eftersom jag trodde det skulle vara varmt, men icke då...Fick leva i dessa mestadels av tiden)


Susie och Charlie är på väg till andra utsiktsplatsen.



Förbluffande vackert!




Efter vattenfallen åkte vi vidare i nån timme eller så till staden Tamworth. Där hälsade vi på Susies vän som hade fått en bebis bara två dagar innan och var således fortfarande kvar på sjukhuset. Den var så söt! Den såg ut som en liten eskimå för huvudet var alldeles runt med en massa svart hår och små kinesögon:)
Sedan var det dags för lunch ute på stan (det var konstigt att se trafikljus och massa människor igen efter 10 dagar ute på vischan!). Jag åt en väldigt smarrig nachotallrik och cappucino-to-go.
Barnen hann även träffa och ta kort med tomten i ett shoppingcenter vilket var väldigt uppskattat och roligt för dem! Tyvärr har jag inte några bilder på detta, men jag hoppas jag skriver så målande att ni kan se det framför er;)

Sön 18e - tis 20e december

Nu är jag tillbaka med buller och bång i Sydney, sen cirka ett dygn tillbaka. Det har varit toppenväder idag så jag har solat mest hela dagen, efter att ha sovit ut. Hur skönt som helst!
Men vi tar allt i ordning, dags att åka tillbaka en vecka i tiden och berätta om min sista vecka hos familjen Crawford!:)
Förra helgen var jag ju först hos deras mormor och på söndagen åkte jag vidare för att sova över hos min kära vän Sanna som för tillfället bor hos familjen Nivison. Vi åt en massa chips, choklad, drack cola, tog igen en massa saker och skrattade som fan:)
Här är lite bilder från deras ranch och en på söta Sanna!
Fint att solen behagade komma fram lite också!



Stora marker har de...



San the ham - that’s her!



Familjen har två emuer. De låter jättekonstigt, som att de är ihåliga nästan.
Svårt att beskriva,men kul lät det!

Till middag bjöds det på den godaste steken jag någonsin ätit (grillad såklart) och ett glas väldigt gott vin. På morgonen blev det ägg&bacon med en fin-fin cappucino från deras väldigt avancerade kaffemaskin.
Deras hus var sjukt stort och fint, där vissa rum kändes som en gammal engelsk herrgård. Glömde tyvärr bort att ta några bilder, men något måste jag ju få behålla för mig själv;)
Vi åkte in till Walcha på morgonen där både Sannas och min mamma går på pilates varje måndagmorgon. Så jag och Sanna var barnvakter nån timme tillsammans innan jag åkte med min familj tillbaka till deras gård, Baringa.
Där spenderades måndagen och tisdagen med att inte göra något speciellt.
Vi städade en dag (tog cirka två timmar att dammsuga hela huset...), tvättade kläder och så gjorde jag ju chokladbollar med barnen och gjorde köttbullar till middag en dag också! Det var väldigt uppskattat:)
Dock uppstod en väldigt pinsam/rolig situation när jag (på tal om chokladbollar och köttbullar) ville berätta för mamman att svenskarna äter mycket mat formade som bollar och utbrast;
- Yeah, in Sweden we eat lots of balls...
På bilden ser ni den yngsta av barnen ,Charlie 3 år, när han skulle ut och leka i regnet:) Så söt!



Syskonmys i sängen:)



Det är inte lätt det där med vilken fot skorna ska sitta på!

It’s the final countdown...

Hej hallå allihopa!
Jag lever ännu och är snart inne på sista dygnet hos familjen Crawford. Idag är jag ensam hemma med kidsen för mamma Susie jobbar torsdagar och fredagar på Walchas turistinformation och pappa Mitch jobbar på med farmen. Han kommer dock hem ibland för att ta en kopp te eller äta lunch, vilket är skönt för ungarna blir glada då;)
Dock så verkar det som att jag har gjort ett gott intryck på dem för när jag sa att imorn är sista dagen vi har tillsammans kramade tjejerna om mina ben och bad mig att stanna. ”Vi vill inte att du ska åka...:(” Sötisar!

Imorn är vi också ensamma hemma mest hela dagen, men på kvällen får jag en fin avslutning på min vistelse här eftersom halva släkten ska äta julmiddag på en restaurang i Uralla. Kan bli trevligt tror jag, då Mitch precis berättade för mig att många i släkten börjar tidigt på dagen med att dricka deras egna variant av eggnod som är mjölk och rom. De kallar dem för ”ho-ho’s”. Hahaha, låter riktigt äckligt och det tror jag att det är också:P

Dock så vågar jag inte ladda upp några bilder nu för de har begränsat internet per månad och jag har lyckats använda upp 70% av det på 1,5 vecka. Oooppss,sorry! De vill nog ha internet kvar efter jag åkt hem också:)
Vi hörs när jag är tillbaka i Sydney, har massa bilder att visa då!:)

I en annan håla som heter Guyra

Efter jag hade hjälpt Mitch med kossorna i fredags så var det dags för en till julfest! Denna gång var det en BBQ-party hemma hos en familj. Alla tog med eget kött och bidrog med en sallad, så det var typ som ett knytkalas. Tyvärr så är ju den här sommaren en av de kallaste på typ 50 år, så det var inte så skönt och trevligt som det låter. Jag hade långbyxor, långärmad tröja och en kavaj över. Ändå frös jag arslet av mig och var tvungen att krypa ned i soffan under en filt när jag hade ätit klart:)
Susie ,min ”mamma”, berättade efteråt att folk hade skrattat och sagt till henne; But she’s from Sweden for God’s sake!
Men som jag sa till Susie tidigare, i Sverige har vi ialla fall uppvärmda hus som vi kan värma oss i. Här är det svinkallt inomhus. Har jag berättat att jag sover med ett värmeelement i mitt sovrum här?:P

Trots att det blev ganska sent på fredagskvällen så var det bara att kliva upp på lördagsmorgonen igen, för föräldrarna skulle ivä g på en till julfest (som var cirka 2,5 timmar härifrån. Avstånden är stora här!) och jag och barnen skulle sova över hos deras mormor som bor cirka 1,5 timme härifrån.

Dom bor också i ett stort hus och föder upp tjurar som de säljer. Bland annat...Den ”staden” heter Guyra och har ca 3500 invånare. Dom hade en riktigt trevlig spis i deras kök som gick på gas och alltid var igång. Så där stod jag och värmde mig när jag var frusen. Skönt värre!




Huvudgatan åt ena hållet.




En sidogata. Detta är alltså ,mitt på dagen ,en lördag. Dött? Ja.




Här satt vi och tog en glass:)


Bilderna är ifrån när vi åkte in till byn för att barnen skulle leka i en lekpark. Jag passade på att gå runt i city, som tog ungefär 3 min, och sedan äta en glass. Resten av tiden åt vi god mat hos deras mormor (som för övrigt var jättegullig och väldigt pratglad:P) och jag la mig tidigt för att titta på film. Tog mig dessutom friheten av ta sovmorgon på söndagen. Till 9 kunde jag sova,haha!

Sen kom föräldrarna och hämtade oss och vi åt en lunch innan vi åkte tillbaka mot Walcha. Vi fick med oss en stor korg med julklappar och en av dem var till mig! Så himla gulligt, känner dem knappt och bor där en natt, och får en julklapp. Jag undrar vad det är i den?:)



Hon sa att det är nåt australienskt och den är mjuk. Kanske är det en liten känguru? :)

 

 


Tina och Sanna spårar ur

Precis som jag trodde så gick denna helg oerhört fort. Svosch! så var det måndag och bara 4 heldagar kvar hos familjen Crawford!
Ska berätta mer om helgen alldeles strax, men först måste jag visa er lite (många:P) bilder som jag och Sanna tog igår när vi var höga på socker och fett. Hahaha, en normal bild fick vi innan det spårade ur totalt.
Jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen och började gråta. Det var riktigt skönt för det var ett tag sen:)
Enjoy!


Vår mest normala bild.



Chips smakar smaskens



Schnyggingar



Kanin-Kristina



Puss!



Chokladmongo.



Sanna-troll!



Mmmm,chips!



Retard.



Bitch-alien.

Glad fjärde advent...

...och grattis på födelsedagen mormor! Hoppas du får en fortsatt bra dag och äta god tårta:D
Just nu är jag och hälsar på min kompis Sanna på hennes farm. Det är hon som fixade så att jag fick komma ut på landet också:) Är väldigt trött efter en fullspäckad helg och borde verkligen sova nu! Jag skriver mer imorn när jag är tillbaka ”hemma” med mina små rackarungar!
Sydneys motsvarighet till granen på Skeppsbron.
Tycker att Sverige är en aning bättre på granar...

Farmen-Kristina

Medan ni sov inatt så lekte jag bonde här down under. Det var så himla kul och något heeeelt nytt för mig!
Jag har kört fyrhjuling för första gången i mitt liv och jag har gett en massa kalvar avmaskningsmedel. Jag hjälpte dessutom pappa Mitch att fösa kossorna (och två stora tjurar!) från hagen till stället där vi gav dem vitamin B12 och avmaskningsmedlet. Det trodde jag inte att jag skulle vara med om när jag åkte hit!:)
Mitch på sin fyrhjuling och alla kor och kalvar! (dock inte alla 500 såklart:P)



Här sitter jag och kör!



En av tjurarna!



På väg upp till sin hage igen!


Mitt boende i mer detalj!

Barnen är iväg till skolan, mamman ska snart åka i väg på begravning och jag hade tänkt sova en liten stund till innan jag går ut och hjälper pappan på farmen. Men det går sådär för kossorna råmar som bara den och hundarna svarar med skall. Därför tänkte jag passa på att blogga lite innan jag klär på mig och går ut i solen!
Här är min stora säng som är ganska skön! Jag har fått in ett värmeelement i mitt rum för jag tycker det är så kallt här...Skumt, men sant!



Mitt egna lilla badrum med en egen ingång (som jag dock aldrig använder)



Till skillnad från duschen i lägenheten i Sydney som är kass, så älskar jag den här duschen! Perfekta strålar och vattnet är vaaaaarmt och skönt:)

Och på den tredje dagen...

Nu har jag varit här tre hela dagar och jag är inte längre lika skräckslagen. De två minsta är för det mesta supergulliga och lyder allt jag säger, medan den äldsta är lite mer knepig. Antar att hon är inne i en sån period där hon testar alla gränser på de vuxna och har som en andra trotsålder typ.
I rosa tröja är Eliza,6 och bredvid är lillasystern Harriet,4 och längst fram har vi söta Charlie,3.


Igår var ialla fall mamman hemma hela dagen och jag kunde ta det lite lugnare. På eftermiddagen åkte vi in till Walcha eftersom tjejerna här skulle gå på balett. Jag passade då på att gå runt och titta lite. Det var inte så mycket att se, det finns en kort huvudgata med några få butiker.
Däremot hamnade jag på en antikshop ,som jag mer skulle kalla permanent loppis på ren svenska, där det fanns huuur mycket som helst att titta på! Det slutade med att jag köpte en gammal plåtburk med rosor på för fem dollar (cirka 35 kronor) och har därmed gett ett litet bidrag till landsbygden i Australien.
Efter det åkte mamman,barnen och jag till ett av alla vattenfall som finns häromkring. Det var så himla häftigt att se, jag tror inte jag har sett ett så stort vattenfall förut faktiskt!
Sedan var det pre-school christmas party vilket inte var så hemskt som det låter. Barnen sprang omkring fritt och hoppade i hoppborgen medan föräldrarna stod och drack öl och snackade skit. Snacka om kulturskillnad från Sverige där något sånt aldrig skulle hända! :)
När vi kom hem från ”festen” var det läggdags för barnen direkt och vi vuxna satt framför teven med ett eller två glas vitt och diskuterade australienska och svenska skådespelare och kändisar. Trevligt värre!
Efter en lång regnperiod brukar man tydligen inte ens se stenarna för att det är så mycket vatten...


Huvudgatan i Walcha som mest ser ut som en parkering ser jag nu,haha!


Idag har jag varit ensam hemma med alla tre i princip hela dagen. Det gick mestadels ganska bra, förutom när jag för en stund trodde att jag tappat bort den äldsta som sprang ifrån mig. Jäkla unge!
Jag fick dem enkelt i säng ialla fall och det var skönt för då fick jag en stund för mig själv framför teven innan föräldrarna kom hem!
Här har vi huset sett från grinden där man kommer med bilen.
Fönstret allra längst till höger är mitt fönster!


Imorn får jag nästan ledigt då jag slipper vara barnvakt hela dagen och istället får hjälpa pappan med deras kossor. Familjen har cirka 500 kor och cirka 1200 får så det är några stycken:)
Det ska bli väldigt spännande och intressant! På kvällen är det party och jag hoppas på att få lite öl igen;)

Fotosession under ljusslingorna

I lördags efter turistandet och fyrverkerierna, så gick jag och Jonathan sakta hemåt men fastnade på vägen i Darling Quarter. Där finns det en massa restauranger och caféer, en stor lekpark och även en vanlig park. I denna park finns det ljusslingbeklädda träd som passade alldeles utmärkt för en liten fotosession!
Här kommer några av resultaten;

Bäst.




"Foto från film"




Får David Guetta-feelings från denna bild. Solglasögonen som gör det tror jag? :P




Yeah.

Mina barn, andras ungar var det va?

Första dygnet ute i buschen ,i närheten av byhålan Walcha med 1800 invånare, är nu officiellt avklarat! Hur det gick? Ärligt talat, sådär:P
När jag anlände igår kväll så kom mamman i huset och hämtade upp mig på ”tågstationen”. Jag skriver ”tågstationen” eftersom det bara var en perrong med ett litet hus på som låg mitt i ingenstans. Det var bara skog och berg runt omkring oss.
Sen sa hon att hon bodde 40 km därifrån, med en kort resa igenom den lilla staden. Sagt och gjort, ”staden" var gullig och plötsligt var vi framme på gården. Där var det fem ungar eftersom den äldsta hade två kompisar här för övernattning. Kul start va?
Jag iakttog mest igår, men jag måste erkänna att jag fick lite panik. Jag trodde det skulle bli bättre idag när det bara var syskonen själva, men njaaaa...
När alla skolungar åkt iväg till skolan lämnade mamman mig ensam hemma med de två yngsta (4 och 3), för att hon skulle iväg och handla julklappar. Det tar en timme att åka till närmsta stad.
Pappan är bonde och jobbar ute nästan hela dagen med undantag för fika och lunch. Så här har jag varit med två barn som jag inte alls känner och som jag inte kan prata mitt modersmål med.
På eftermiddagen när den äldsta kom hem igen så började det lugnt. Men sen började hon kaxa emot och jag insåg att hon gjort lite tricks mot mig och lurat mig.
Tillslut började tålamodet brytas ned och när mamman kom hem vid 18-tiden fick jag ett nervöst sammanbrott med lite gråt som resultat. Men efter en lugn hemmakväll ensam, lite mat och en varm dusch känns det bättre. Nu ligger jag i sängen och pustar ut. Ska snart försöka sova tror jag, för det blev inte mycket sömn igår natt. Som vanligt när man är på ett nytt ställe.
Imorn är mamman hemma hoppas jag så att jag får lite mer hjälp, för den här dagen har verkligen tagit på mina krafter! Okej, nog med text. Ska göra ett annat inlägg med bara bilder som kompensation för detta. Var bara tvungen att skriva av mig.
Men jag vill fortfarande ha egna barn. Det är bara andras ungar som är lite smått jobbiga:)

Men för övrigt så är det bra! Huset är väldigt stort och fint med en modern touch. Jag har ett stort eget rum med dubbelsäng och egen dusch o toalett. (bilder kommer så småningom)
Tågresan hit var också fantastisk! Det var som att åka genom ett sagolandskap med höga skogsbeklädda berg, tunga regnmoln som hängde över topparna och djupa dalar där jag såg vilda wallabys hoppa omkring!
Väldigt exotisk och häftig upplevelse! Ska ta bilder på resan hem!

Lite fler bilder...

Det blev lite stressigt igår när jag satt på IKEA. De skulle just stänga och jag blev faktiskt nästan bokstavligt talat uttkastad. Nu sitter jag på ett café nära centralstationen och väntar på att mitt tåg ska avgå. Idag åker jag iväg på au-pair jobb och jag är lite nervös inför det! Men det går säkert bra:)
Vill dock visa några fler bilder från lördagen, så här kommer dem!

Franska paret Mathilde och Romain, Sumay och jag:)


Undrar hur många sådana här bilder det finns i världen?



Min spontana ”förstör-Jonathans-foto”-bild som blev ganska cool i slutändan!
Tänkte lägga upp bilder på vår goda mat också, men det tar sån tid att ladda upp och jag måste kila till tåget!
Hoppas på att jag kan blogga även när jag befinner mig i Walcha! När jag kommer tillbaka till Sydney har vi internet i lägenheten ialla fall, tjohoo!

Iväg på nya äventyr i Australien

Nu är det söndag kväll och jag sitter på IKEA för att utnyttja deras gratis wifi i restaurangen och jag har såklart ätit köttbullar också:) Ikväll blir det lite småfirande av tredje advent tror jag (vi har varit dåliga på det hittills) med glögg och pepparkakor. Vi har dessutom speciell anledning att fira lite ikväll...
Imorn åker jag nämligen iväg på ett eget litet äventyr en bit norrut från Sydney. Jag ska till en familj och jobba som au-pair fram till jul. Det ska bli jättekul och jag är så taggad på att se det ”riktiga” Australien och till och med få bo i ett australienskt hem! Riktigt spännande:)
Det ska bli minst lika spännande och se hur det går för mig att ta hand om tre små barn också,haha!

Igår tog Jonathan ledigt från sitt jobb för att hinna umgås lite med mig innan jag åker iväg. Vi åkte in till stan med de andra och hängde lite i The Rocks innan vi umgicks på tu man hand. Det blev en middag på George street, gluttande på mer fyrverkerier i Darling Harbour och en kort fotosession i Darling Quarter under de julbelysta träden.
Sen tänkte vi gå hem och kolla på film och sova, men när vi kom hem var det fullt ös på våra flatmates så det var bara och hänga på dem och dricka ännu mer vin. Jag kom inte i säng förrän 6 imorse,haha!
Franska paret, jag och tyska Sumay:)

Det nya boendet!

Vy från entrédörren


Den vita soffan och TVn hittade Jonathan och den tyska killen på gatan. På den här TVn funkar 6 kanaler.



Köket från köksbordet.



Jag älskar köket. Modernt och fräscht med diskmaskin!



Sängen är inte så mycket bättre än på hostelet, men vi har ialla fall en garderob med spegelskjutdörrar! ;)
(Sen är det såklart två sovrum till för de andra, men de ser typ likadana ut.)



Och badrummet som är helt okej förutom världens sämsta dusch som inte har nåt tryck överhuvudtaget. Jag tvättar därför håret i kranen som ska fylla badkaret.
Hoppas ni gillade rundturen! :)

Det gamla boendet...

Nu har vi bott i lägenheten i cirka 1,5 vecka och jag har nästan glömt bort det hemska rummet på hostelet. Men jag kom på att jag inte visat hur det såg ut där så här kommer två bilder. Studera bilderna och föreställ er hur det var att sova i den där sängen med en stor bilväg precis utanför fönstret som inte alls var tätt eller ljudisolerat. Eller ljusisolerat för den delen heller.
En kanal på TVen funkade.
Badrum som taget ur en skräckfilm. Det regnade in vid fönstret och även småkryp hittade in där.

Dagarna bara rullar på...

Det ligger ett tjockt molntäcke över Sydney och det känns som att det aldrig vill flytta på sig. Jag har nog ärligt talat, inte sett solen sen förra lördagen när jag låg på stranden. Fördriver mest dagarna med att sova till 12, äta lite frukost till kl. 14 och sen kanske gå ut en kort runda på stan nånstans för att leta efter bra ställen med gratis wi-fi, sen gå hem och kolla på en film.
Idag var det samma rutin som alltid på ”morgonen” och sen gick jag ner till Paddys market i Chinatown för att titta runt lite. Jag läste på en turistkarta som jag har, att ovanpå ligger Market city som skulle ha lite outletbutiker på "international brands". Det lät ju bra!
Men efter att planlöst ha vandrat runt på Paddys market som mest säljer skräp och var intresserad av att se lite riktiga kläder osv. blev jag bara väldigt besviken igen. Deras outletbutiker var typ Esprit och Fila. Ni vet, det där märket som alla hade på collegetröjor i mitten av 90-talet.
Dessutom fanns det inget fungerande wi-fi så nu sitter jag på ett café på George street mittemot centralstationen. George street är typ som Sveavägen i Stockholm. Den är sjukt lång och går igenom hela city.
Imorgon ska jag försöka komma upp i tid och gå National maritime museum nere i Darling Harbour. Det har rankats som ett av världens häftigaste museum tydligen. Kan ju vara värt att undersöka den saken...
Nä, nu får solen och värmen komma tillbaka så att jag kan få den där solbrännan nån gång och ligga o läsa en bok i gräset eller på stranden.
Om det inte blir så, så har jag en annan grej på gång. Inget är bestämt än, men berättar mer så fort jag vet mer...:)
Det är ganska varmt i luften ändå och fuktigt så håret lever som det vill. Men fler bilder har önskats och då får ni sanningen,haha!

På hemmaplan på andra sidan jordklotet

Samma dag som vi flyttade in i lägenheten förra veckan åkte hela kollektivet till IKEA för inhandling av diverse saker och såklart även äta köttbullar! Jonathan ,som är något av en översittare gällande onödig, men oh så intressant-information, berättade glatt för mig och de andra att det är en fabrik i lilla Älmhult som gör köttbullarna till all världens IKEA-varuhus. Så där satt vi på andra sidan jordklotet och åt svenskt kött. Gott var det, men jag tycker nog att de är lite mer välstekta där hemma! ;)
Dubbelt så dyra som hemma! Tyvärr blir det bara en bild för det var så otroligt segt att ladda upp en bild här. Men jag kan avslöja att man fick en svensk flagga nedstucken i maten och en stor i tyg svajade på flaggstängerna utanför varuhuset bredvid den australienska. Konstig syn:)

Coogee beach

Jag ska inte bara spilla skit över vädret här. I lördags var det toppenbra väder med klarblå himmel och jag gav mig iväg på en till utflykt med mig själv ner till Coogee beach. Det var precis vad jag behövde!
Åt vänster...



Min utsikt:)



Åt höger var det massa småtjejer som uppträdde och sjöng. Det var nån slags marknad precis vid stranden där folk sålde massa saker, mat, kläder och även ett minitivoli. Jag höll mig dock till en lammsouvlaki och några godisremmar:)



Fastnade i boken jag köpt här och lämnade inte stranden förrän 18-tiden, lite brunare än vad jag var vid ankomsten ;)

En turistfredag

Vädret är mestadels skit här för tillfället. Det är mulet och ”kallt” dvs. runt 18-19 grader max. Jonathan har börjat jobba som flyttgubbe med den tyska killen, men ska också börja jobba på en Apple store cirka 3-4 dagar i veckan så jag har mycket ensamtid att slå ihjäl. Det hade inte gjort mig någonting om det var soligt och varmt för jag skulle lätt bara kunna ligga o sola hela dagarna, men nu går ju inte det.
Inte har vi nåt internet hemma i lägenheten heller, det kommer först den 15 onde december (gaaaaah) så nu har jag tagit mig till ett café av nåt slag i närheten av lägenheten där de har gratis wifi så jag kan uppdatera bloggen lite. Händer visserligen inte så mycket spännande för tillfället, men har jag sagt att jag ska dela med mig av mitt liv down under så måste jag ju göra det också! :)

Efter att inte ha gjort något särskilt för några dagar, utan mest gjort mig hemmastadd i lägenheten, och Jonathan började jobba så bestämde jag mig för att dra ner på stan ensam! Lite pirrigt, men nu har jag börjat lära mig att hitta i city så det var inte så svårt faktiskt:)
Mitt mål var ett område som kallas för The Rocks och det ligger alldeles i närheten av operahuset och Circular Quay (som är lite av en motsvarighet till Slussen). Det är ialla fall den del av Sydney som är äldst och många pubar, restauranger och caféer ligger där på små gränder och vägar. Jag tyckte det kändes som en mix av Södermalm och Majorna i Göteborg och jag älskade det!



Här är Circular Quay (uttalas som key) där alla båtar som åker runt i Sydney harbour utgår ifrån.



En klassisk Sydneyfärja framför det ståtliga operahuset:)



Efter fredagsutflykten till The Rocks har jag nu både gått under och åkt över Harbour Bridge!



På väg upp till observartorielunden där såklart finns ett observatoriehus för astronomer, men också en utkiksplats för turister som mig...



Man hade en fantastisk utsikt över hamnen och nästan 360 grader runt Sydney!



Observatoriehuset som man fick gå in i gratis! Pinnen och bollen på taket är faktiskt en klocka som fungerar än idag! Varje dag exakt kl. 13 släpps bollen från toppen och vandrar sedan sakta, men säkert uppför pinnen igen:)



Sen slog jag mig ned och tog en fika bestående av väldigt god cappucino och en chokladmacron:)



För en kort stund kändes det som att jag satt på Paris gator. Väldigt skumt, men det var underbart!



Två helt vanliga stadsfåglar här i landet down under:)



Avslutade min fredag i The Rocks med att gå upp på ett berg och titta på...



...utsikten!

I'm alive!

Hej allihopa!
Jag lever:) Vi har flyttat in i lägenheten med det tyska och franska paret och trivs alldeles utmärkt! Sovrummet är svalt och det är tyst utanför fönstret. Vi har sovit som stockar för att ta igen all dålig sömn från hostlet.
Vi har inte haft nåt internet hittills (så jag sitter på Jonathans iPad just nu), men medan jag sitter o skriver detta så håller han på att beställa internet, så snart är bloggen igång som vanligt igen tjohoooo!! :D
Nähää,det gick inte att ladda upp någon bild heller. Typiskt!

RSS 2.0