Born and raised in Mumindalen!

Ååh vilken härlig dag jag har haft! Jag har ju inte gjort mycket annorlunda mot vad jag brukar göra när jag är ledig, men när man har jobbat nära på två veckor på raken, så är det en oerhörd lyx att få sova ut till klockan 10, äta frukost framför datorn i soffan, ligga kvar på soffan i tre timmar till, åka och träna, strosa och gå och handla.
Man behöver inte passa nån tid eller ha framförhållning och planera två mål om dagen. Så himla skönt!:)
När jag gick bort och handlade på vår lilla ICA supermarket så hämtade jag även ut ett paket som jag beställde från internet förra veckan. Det var ett paket fyllt med Muuuumin!:D
Mumintrollen var ett av mina absoluta favoritprogram när jag var yngre och jag älskar dem än idag! Därför blev jag himla glad förra veckan när jag hittade världens bästa hemsida (där jag köpte dessa godbitar),
muminboden.se
De tre översta är vanliga förvaringslådor i plåt. Funderar på om jag ska ha dem som kakburkar i köket eller om de ska få bosätta sig nån annanstans...Jag tyckte ialla fall att det var lite roligt med ett trepack burkar med Mumindalens "elaka" karaktärer (Mårran, Stinky och Hattifnattarna) eftersom jag alltid varit retstickan i min syskonskara och systrarna tyckte att jag var elak när jag var yngre,haha!
De nedre burkarna är i samma serie och är en kaffeburk och en teburk med fyra fack så man kan ha tepåsarna sorterade. Mycket smart och mycket fina! :)

Heldag på stan!

Igår vart det en riktig heldag ute på stan så idag blir det en heldag hemma i lägenheten:)
Startade som vanligt min onsdag med att spela innebandy med kollegorna. Tror inte jag var med i ett vinnande lag en enda gång denna vecka, men det gör inte så mycket. Det bästa är att bara få springa av sig:)
Sedan åkte jag in till stan där jag mötte upp Lilli o Mia för en lunch på Golden Hits. Jag visste inte att den gamla nattklubben huserade med lunch, men det är tydligen jättepopulärt och jag tycker det var helt okej mat för helt okej pris! Bäst var att de hade en stor salladsbuffé!
Sen strosade jag och Lilli runt i butiker. Vi började på Weekday där jag köpte ett par jeans från Cheap monday. Sen blev det en salig mix av butiker...Jag hittade en jättesnygg trenchcoat på Zara, men den fanns tyvärr inte i min storlek på nån av de tre butikerna i centrala Stockholm. Typiskt!
Istället fikade vi på Sturekatten och skiljdes sedan åt. Jag gick vidare till H&M där jag slog på stort och shoppade loss på över 1000 spänn!
Det blev dessa godbitar (byxorna har jag spanat på länge) + en till blommig topp, underbara shorts och en trenchcoat som var nästan lika snygg som den från Zara!
När jag sedan gick vidare till Din sko så hittade jag ett par sååå söta skor att jag inte kunde låta bli...
Bästa vårskon nånsin!!


Helt plötsligt var klockan 18 så jag mötte upp Jonathan och hans brorsa så käkade vi middag på Pizza hut. Fast jag var duktig och åt en sallad istället för pizza:) Det var faktiskt riktigt mättande!
Sen kom bästa Natalie in till stan och vi avslutade onsdagen med bio. Det blev The tourist. Helt okej rulle, men vår salong verkade vara salongen som Gud glömde...Först var det inget ljud när reklamen var så då gick vi ut och sa till. Då kom det ljud fast det var väldig lågt...Sen när filmen skulle börja så blev det mörkt i salongen, men inget hände. Varken ljud eller bild. Väntade några minuter, sen gick en annan ut och sa till. Grattis, både ljud och bild men vi fick hoppa in i filmen efter 1-3 minuter...Tur att både jag och Nattis hade gratisbiljett och inte betalade för detta salongsfiasko! Filmen tyckte jag var helt okej, tycker inte den var värd så dålig kritik som den har fått.
Så, nu ska jag försöka starta denna dag också! :)

Tjejkväll - solo

Ikväll har jag haft tjejkväll med mig själv. Började med en skön dusch och sen har jag filat på naglarna, smörjt in fötter och händer med en fet creme och sen lackat tassarna med ett fint lila metalliclack:) Allt detta medan jag har haft ett Sex and the city-marathon!
Inte alltid helt fel att vara ensam hemma en kväll ialla fall!;)

Efter regn kommer solsken! Eller var det tvärtom...?

Att vara ledig i sex veckor har sina nackdelar. Nackdelen är att börja jobba igen och inse att man kommer jobba nästan tre veckor på raken. Med 14-timmars dagar. Tur att de flesta är på ens egen båt ialla fall!
Suck, jag kommer missa första halvan av våren!

1or och 10or

Man blir ju bara så trött när riktiga töntar står och limmar på en ,när de borde inse att en 1a som de, aldrig skulle ha den minsta chans på en 10a som jag! Att de ens orkar säger jag...
Man bah; ge upp looooooseeeer!


(Hoppas alla inser att detta inlägg är skrivet med en gnutta ironi, trots att det faktiskt ligger en viss sanning i det hela;)

En flunks bekännelser

Idag var den första hela dagen ombord och oj, vad jag har legat i! Inget sittande och surfande här inte:)
Eller okej, jag erkänner. Jag gjorde faktiskt inga mackor i morse utan har sålt gårdagens hela dagen för det var så groteskt många mackor över! Men det är det enda fula jag har gjort idag...
Sen har jag tränat på spinningcykeln nere i maskin, duschat, packat bröd, lagat kokt fisk med äggsås och potatis till lunch, diskat, tvättat arbetskläder, packat upp två burar med varor, hängt min tvätt, organiserat i kylrum och under kassabänken och lagat morotssoppa till middag. Hmm, jag har säkert glömt något!:P
Så nu ska jag bara sitta och varva ner den sista turen. Kanske planera lite mat för veckan!
Ja, så får det bli!
Duktig flicka:)

Yasuragi

För snart två veckor sen så var jag på Yasuragi Hasseludden med mina tre systrar, mamma och mormor. Egentligen skulle det bli vi systrars julklapp till mormor, men hon ville inte att vi skulle lägga så mycket pengar på henne, så istället fick det bli julklapp till oss,haha! Perfekt tycker jag:)
Vi var där en halv dag mellan 8 och 16. Då hann vi med en liten badgenomgång på morgonen, qi-gong, bad i varma källor, lunch på deras restaurang, simma i poolen, basta och do-in som är en slags självmassage. Det var en riktigt härlig och skön dag!

Mamma Holm och gravida storasyster:)



Storasyster igen och mormor



Yngsta systern i ledet aka Plutten!



Och slutligen vi två som är mellansystrarna!


Alla åt bentolåda (tror jag det heter?) som är typ en japansk version av fyra små rätter förutom jag, för jag åt sushi:)



Här hänger jag i poolen efter en stund i vilostolarna...



...där jag tror alla systrar somnade en stund,hihi!

Återförening!

Imorn ska jag åka iväg och jobba en hel vecka för första gången på sex veckor. Hur ska det gå?
Jag tror det kommer bli toppen och jag känner mig laddad för en gångs skull! Mycket beror det nog på att jag ska till min "hembåt",bästa moderskeppet, Söderarm!
Åååh, fina båten! Imorn kommer jag! :D

Mysig fikadag

Denna lediga vecka har gått väldigt fort! Jag tyckte precis att det var måndag och jag gick runt hemma och såsade...
Veckan har mestadels bestått av träning i olika slags former, jympa, innebandy och promenader!
I torsdags blev det en riktig långpromenad runt Djurgården med min kära syster Kattis och min kära vän Nattis. Dagen började i city där jag och Nattis åt lunch med hennes syster Emelie på Coffehouse by George. Där blev det bara en sallad så när Emelie var tvungen att åka tillbaka till jobbet tyckte jag och Nattis att vi var värda en fika.
Så det blev spårvagn ut till Djurgården och fiket Systrarna Helin Voltaire.
Där åt vi världens godaste mango och kardemumma-cheesecake. Såååååå god!! Tyvärr var det för mörkt för att fota där inne, men det var väldigt mysigt med öppen brasa och allt:)
Sen mötte vi upp Kattis vid Gröna Lunds färjeläger och påbörjade vår långa promenad...
Halvvägs runt vid Djurgårdskanalen...
Efter en timme och 25 minuter var vi äntligen framme vid Nordiska muséet igen och tyckte att vi var värda en till fika! Vi ville pröva ytterligare ett nytt fik för oss och tog därför buss 44 till Humlegården.
Därifrån gick vi till Café Saturnus...
Så fick Kattis fika lite också! Den här gången tog jag varm choklad och som ni ser, världens största bulle!
Den var verkligen gigantisk!! Åt inte mycket av den dock så Jonathan blev glad när jag kom hem,haha!
Det var en riktigt mysig dag och önskar mig många fler sådana spontana härliga dagar längre fram i vår:)

Hemmafru igen...

Nu har jag varit duktig och jobbat över helgen. Dags att vara hemma lite igen! Man kan ju inte gå ut för hårt i början när man varit ledig i en månad...;)
Jag sitter och väntar på lite motivation att gå ut och jogga en halvtimme..Solen letar sig sakta, sakta fram genom det tjocka molntäcket och det är ju en liten morot ialla fall. Det är bara det att jag VET att det kommer vara så jäkla jobbigt, men det är ju skönt efteråt..Hmm, man borde kunna köpa pepp så vore allt mycket enklare.

Borde och måste!

Gaah, varför har jag (och så många andra med mig) en massa "borde" och "måste" i sitt huvud hela tiden? Varför kan vi aldrig slappna av?
Till exempel, det är lite stökigt hemma...Jag plockar ihop och undan det, men blir inte nöjd. Nä, jag borde nog ta hand om tvätten också...Det börjar bli en ganska stor hög nu! Så tvättar jag, men det är fortfarande något som gnager. Hmm, måste rensa garderoben, kan inte stänga lådorna ordentligt längre. Så rensar jag garderoben, men då dyker automatiskt ett nytt problem upp!
Var ska jag göra av alla kläder jag rensat ut? Dom är fullt dugliga så känns onödigt att kasta dom och då måste jag ju antingen skänka dem, lägga upp på Blocket eller fixa ett bord på nån loppis och sälja av alla mina kläder.
Eftersom jag har gjort allt det här under min lediga månad plus att jag och Jonathan har en massa skit i förrådet så har jag bestämt mig för att loppis är det bästa alternativet. Då kan man ju sälja av allt! Så nu undrar jag...
Är det någon som har ett bra tips på någon loppis där man kan hyra bord billigt?
(I närheten av Sthlm)



Min lilla utrensade kasse...


Sen ska jag inte ens dra upp alla andra borden och måsten som jag och du dras runt med! (Ni vet, träna, äta rätt, alkohol, sova, plugga etc etc...Phu, fattar inte hur jag orkar!)

Min ensamma kulturdag

När man är ledig fyra veckor på raken som jag har varit (och det är vinter utomhus) så blir man snart ganska uttråkad. Förstå mig rätt, det är skönt att vara ledig men efter ett tag är det inte lika kul längre att sova till 11, äta brunch, åka och träna, städa lite, laga middag och sen undra vart fan dagen tog vägen egentligen?
Nä, så jag bestämde mig en onsdag att gå på museum för det var gratis nöje! Jag tog dessutom med mig kameran och dokumenterade min sköna kulturdag:)

Började med att testa kameran så den fortfarande fungerar...

Gick ned till pendeltåget...


...som tog mig in till t-centralen


Därifrån tog jag tuben till Slussen...


...där det var liv och rörelse i vanlig ordning!


Först gick jag till Stockholms stadsmuseum som ligger just i Slussen (tyvärr tog jag aldrig några bilder inne på de museum jag besökte för jag trodde det var fotoförbud. Men det var det icke:P)


Efter det åkte jag med djurgårdsfärjan över till Djurgården.


Ett öde vinter-Gröna Lund


Väl iland på kungliga Djurgården så åt jag middag på Blå porten. Det blev en fantastiskt god blomkålssoppa med basilikaolja och vitlöksbröd. Mmmmmmmmmm!!


De hade även en dignande kakbuffé...


...och tårtor och pajer...


Men denna gång blev jag nöjd med den goda soppan och njöt bara av att titta på alla godheter:)


Sen gick jag bort till Nordiska muséet och kollade på männens badmode genom åren och dukade bord från 1500-talet och framåt...

Där fanns det roliga förvaringsskåp:)


Sen mötte jag upp min babe på Laughing duck där vi tog en onsdagsöl!

Slut på ledigheten...

Nu har jag varit ledig i nästan fem veckor. Fyra veckor och fyra dagar för att vara exakt, men nu är det slut på friden... Dags att återgå till någon slags verklighet!
Imorn ska jag mönstra på M/S Dalarö över helgen och åka till Husarö några gånger. Det ska faktiskt bli ganska kul och skönt att jobba lite igen! Men det är ju bara över helgen, sen är jag ledig en vecka igen hehe;)
Och det känns ju som att våren är på ingång nu! Hoppas det håller i sig nu att bara nätterna är kalla så att vi kan få ha våra plusgrader om dagarna på dagarna;)
För några veckor sen när det var som kallast och snöigast hade jag en bukett med tulpaner på köksbordet. Ååh, det måste jag införskaffa igen! Det känns så vårigt och härligt!

RSS 2.0