Karlskrona ligger nog lite mer på plus än Kalmar

När vädret svek mig och Jenny som hade tänkt ligga ute och plugga i solen så blev vi helt crazy istället och drog på en utflykt. Till Karlskrona. Jag är definitivt positivt överraskad, vilken stad! :)
När jag satt här och funderade på vad det var som var så bra så kom jag fram till att många var havs- och båtrelaterade. Det hela påminde faktiskt lite om Stockholm och Vaxholm. Hemlängtan gjorde sig definitivt påmind igen....


Ser ni? Bilfärjan ser ju likadan ut som dem i Vaxholm!


Hur som helst, när vi körde in mot stan så spanade Jenny snabbt in en Max-skylt, skrek till och såg sen helt euforisk ut. Jag tror faktiskt att jag aldrig sett en människa bli så glad över att en se en hamburgerrestaurang:) Vi köpte med oss mat och satte oss vid färjelägret. Där upptäckte vi snabbt Karlkronas enda nackdel, blåsten. Det var fan 1000 gånger värre än Kalmar. Jennys pommes frites flög iväg och trots att hon var snabb som satan med att plocka upp dem så gled måsarna ovanför oss. Ja,gled. De kom inte nånvart pga blåsten. Så mycket blåste det.
Istället för att spana in stan till fots sedan så fastnade vi på Marinmuséet. Det var läckert 8) Haha!
Och trots att jag faktiskt inte gått runt nånting i stan (vi åkte bil runt Stortorget) så kan jag ändå på rak arm säga att om jag överlevde det här året i Kalmar så skulle jag LÄTT kunna överleva ett år i Karlskrona. Det är ju där man utbildar sig till kustbevakare!

Vardagslyx

När man som jag inhandlar det mesta till ens garderob på Gina Tricot och H&M så känns det oerhört lyxigt att köpa märkeskläder! Idag hittade jag faktiskt ingenting på Gina, men på MQ så prövades det vilt. Det blev ett vitt linne som fick följa med mig hem!349:- från Zoul

Sedan cyklade jag vidare till butiken Erik och Alexander. Där hängde klänningen som jag spanade in för en vecka sedan och väntade på mig. Sista exemplaret. Jag prövade den och jag vet att jag bara hade mått dåligt om jag inte hade unnat mig den. Så det blev en spetsklänning också:)
Jag tycker att den påminner om klänningen som Madicken tog av sin mamma och hade på sig när hon badade i ån med Elisabeth. Madicken var min Astrid Lindgren favvo när jag var liten så det är perfekt! :D600:- från Fröken Söt

Men in ones life means men för livet

Egentligen borde inte jag ta åt mig av en massa skit. Jag borde bara kunna skaka av mig det lika lätt som jag borstar bort chipssmulor från min säng. På min studentskiva valdes jag ut till "Miss heartbreaker" av mina klasskompisar för att de tydligen tyckte jag lekte runt med killar. Nu är det helt tvärtom. Jag är snarare Miss heartbroken.

Vad har egentligen hänt under de här tre åren sen jag tog studenten? Vad är det som har gjort att jag gått och blivit smådeprimerad och titt som tätt läcker lite saltvatten från mina ögonhålor? Det läskiga är att jag inte ens har någon kontroll över det hela. Det bara smyger sig på när jag som minst anar det.

Jag läste för några veckor sen på en blogg att kvinnor är vampyrer. Jag är inte exakt säker på vad som menas med detta citat, men jag tolkar det som att kvinnor biter tag i er män och suger kraften och musten ur er tills ni är helt tomma. Det må så vara,men jag skulle i så fall vilja kontra med att män är vampyrjägare. 
Ni jagar oss gärna, men när ni väl får tag på oss så verkar ert enda uppdrag vara att sticka en vass träpåle rakt genom hjärtat på oss. 
Detta har hänt mig ett flertal gånger. Det hugger till ordentligt i hjärtat och kylan i bröstet ,som uppstår när döden tar ens hand, sprider sig snabbt obehagligt i hela kroppen.

Ett hjärta kan gå i tusen bitar säger en sång. Mitt har nog sammanlagt gått i en miljon bitar, men på något sätt så lappar det ,efter några tårar och några samtal till Nattis, alltid ihop sig och jag reser mig ur askan på jakt efter en ny att sätta tänderna i.Det finns inga ursäkter - jag är en båtmupp.

Nä,vet ni vad...Nu har det gått för långt! Jag vet att jag har alldeles för lite att göra och/eller alldeles för mycket hemlängtan (jobblängtan) när jag spenderar flera timmar under eftermiddagen på Skärgårdsbåtar.se/forum och Waxholmsbolagets hemsida. Läser tidtabeller liksom...Visserligen hade jag ett mål med att läsa dem,men ändå. Haha! Nä,skärpning.Åh,min båt! Nu är det bara två veckor kvar! 8)

Och varmare blir det!

Igår var det premiär för utomhusbad. Jag, Jenny och Sophie tog mod till oss och doppade oss i Kalmarsund ute på Stensö. Jag trodde att det skulle isa i hela kroppen,men det var inte så jättefarligt faktiskt! Jenny köpte en termometer och den visade dryga 15 grader på ytan. Helt okej!
Om två veckor är det säkert så man kan ligga i 15 min. (Nej Jenny, SÅ varmt var det inte igår:P)
I brist på nyheter i världen

När min mamma och två av systrarna var och intensiv-hälsade-på mig under ett dygn så sov min lillasyster över hos mig. Det första hon gjorde var att hänga upp sin tandborste inne i mitt badrum och vad skådar jag? Jo, en Colgate 360! Ni vet, en sådan som sätter skräck i alla andra gamla tandborstar. Därför utbrister denna konversation:

Jag - Har du en sådan där tandborste som mobbar andra tandborstar?
Kattis nickar långsamt och spänner ögonen i mig.
J - Det var väl det jag visste. Du är så elak så ni två passar bra ihop!
K - Äh, din tandborste ser ut att kunna klara sig själv.
J - Ja, han är ganska kaxig faktiskt...
Som flugorna på socker

Spelar inte längre någon roll
Jag orkar inte slåss
det är bortom min kontroll
Du lämnade mig ensam
och självklart blev jag rädd
Min sista gnista hopp
var att synas, att bli sedd
Och jag glömmer bort att andas
för sex, musik och våld
var det vackraste som hänt mig
sen själen min blev såld
Att synas utan att verka
ser enkelt ut på håll
Men jag lever på impuls nu
via fjärrkontroll
och jag säger aldrig nej

Hur mycket av detta stämmer in på dig?

Tack som fan kap kun kap, koh pangan koh tao khao lak
Fuck it i phuket pingpong show, kalla folket för tjingtjonghoes
Trekant i grekland leka stekarn, bakfull  redan fredag
Mallis kanarieholmarna
Mickey dee's ha barn i bollhavet
En riktig stilikon med silikon, bor i samma stad som du vill ifrån
Kvinnomisshandel solariebrännna
Fixa mat, vad fan har vi hemma
Soppatorsk och foppatofflor
Barnen nersjunkna i tv-soffor
Ordning o reda,
lådvin på fredag
Kunskap från wikipedia
Tonårsgraviditet, ångesten ingen vet
Minnesluckor barn med syrran, vill alltid vara kvar i fyllan

Dansa bugg lyssna på carola
Manikyr permanenta håret
Återträff med högstadieklassen
Avundsjuka på överklassen och gilla kungafamiljen
Spyr utav dagen-efter-piller
Skvaller o hänt i veckan
Grannen hembränt o bläckan
Nätpoker karaoke
Man kan ju inte bara ha tråkigt
Finlandsfärja Bon Jovi-covers
Living on a prayer looptroop rockers
Raggarbilar power meet, gällivarehäng fan va fint
Fyllebråk på McDonald's, gå hem o bli rånad
Ungefär en gång måna'n
Lönehelg försök o svälj stoltheten ur en ölbutelj
En stor stark o hotshot
Hur länge har det pågått, skit i det, gonatt o sov gott
Jag antar att det bor en liten Svennebanan i oss alla. Fast jag är nog mest bara bananas! :)

Den 4e juni försöker vi igen!

För några veckor sedan skrev min klass en tenta i ämnet ARPA. Det gick sådär för mig och en till tjej i klassen.
Därför startade jag en grupp på Facebook för oss något coolare katter här i Kalmar - 0% är också ett resultat.


A show about nothingMin skola ligger precis intill Kalmars gästhamn. Därav är det mycket naturligt att det håller till lite sjöfåglar där på kajen också. Speciellt två fåglar har utmärkt sig för skolans elever. Det är ett andpar som tigger mat av alla studenter som sitter och smaskar på mackor,bullar och annat gott vid vattnet. Höjdpunkten är när de ställer sig precis utanför dörren till skolans restaurang ,så att ingen kommer varken ut eller in, och tittar trånande mot lunchserveringen.


Tidigare i våras så fångade jag på film när hannen åt lite bröd ur min klasskamrats hand:)

Du gav mig chansen och jag tog chansen...

Medan himlen sakta färgas till ljusblå igen så ligger jag i min säng och lyssnar på Kent via Youtube och funderar på ditten och datten. Tänk att på bara 3 dagar så har minst 2 riktigt tunga stenar lättat från mitt hjärta. Det är ju helt otroligt!

Snart ska jag ta och sova. Undrar om jag orkar ta bort allt smink eller om jag somnar här med öppna gardiner medan himlen blir ljusare och ljusare.

Så jävla sant.


Flies are landing on me?

Efter en mycket trevlig middag med min gudmor nere på stan så cyklade jag hem och tog ett flygcertifikat.


jocke 014

- Allvarligt, nu dör jag på riktigt!
- Nej då,du kommer inte att dö. Lita på mig!
- Jo,det kommer jag att göra. Jag är jätterädd...Kan inte du hålla om mig?
- Klart jag kan! Det går snart över ska du se. Gå inte emot det, häng mä bara!Jag skulle aldrig klarat det utan dig raring!

Lite om ingenting

Det är mycket nu! Nästa vecka har jag tre ordinarie tentor och idag bestämdes det att vi ska ha en omtenta på måndag också. En omtenta på den tentan som jag lyckades skrapa ihop 0% på. Jajuste, 0 %. Det är ett resultat det med!

Helgen med Natalie vart mycket lyckad! En rejäl fylla med på valborg där jag sent på natten blev tillfrågad om jag hade rökt på eftersom jag var helt röd i ögonen. Haha,nää, men när jag ser bilderna från den kvällen kan jag förstå varför frågan uppstod:)
Fredagen blev väldigt lugn med mat och vila på schemat. Grillningen vid slottet sent på kvällen var mycket trevlig!
Lördagen spenderades en stund i skolan och kvällen på Kåren. What else liksom?

Idag sitter jag här med stressmage och en förkylning som tar kål på mig. Jag orkar inte. Jag hinner inte just nu. Besök i helgen från min gudmor. Mmmm, det är mycket just nu!
Jag önskar att jag kunde stampa och trycka ner mina känslor but I can't help, falling in love with you.


Ps. Jag drömde att jag fick barn i natt. Jag minns hur jag höll mitt egna barn i min famn och det var nog en av de bästa känslorna som jag någonsin upplevt. Jag kan tänka mig att det bara var en tusendel av de moderskänslor man väl kommer att uppleva en vacker dag. Can't wait! Ds.

Aha-upplevelse!

Jösses, jag hade totalt glömt bort hur gott det kan vara med en tallrik av detta födoämne!Snabbmakaroner med stekt falukorv och en massa ketchup till det:)

RSS 2.0