Mellanmålstips!

För att komma ner till min målvikt måste jag ju utöver träning även tänka på vad jag stoppar i mig. Så denna gång testar jag nya trend- och kändisdieten som kallas Dukandieten. Den är uppdelad i fyra faser som kallas för attackfasen, kryssningsfasen, förstärkningsfasen och till slut stabiliseringsfasen.
Dieten går ut på att man äter en fasansfull massa mängder med protein, lite fett och nästan inga kolhydrater. Ja,det är ganska trist men det funkar! Har redan gått ned 1,5 kg och jag har bara hållt på 1,5 vecka:) Dessutom är det ju bara en viss tid och sen äter jag normalt igen och kan förhoppningsvis hålla min nya vikt!
Till skillnad från förra året när jag skulle pröva på LCHF så har det gott oerhört bra denna gång! Inte orkeslös, nere eller stora cravings efter kolhydrater. Visst, det vore gott med en macka på morgonen eller en tallrik pasta med parmesan, men jag behöver det inte för att överleva. Det blir något att se fram emot istället!

Hur som helst, har kommit över ett SUPERGOTT recept som jag vill dela med mig av! Det är dessutom väldigt nyttigt och väldigt mättande. De kallas för Dr Dukans frukostplättar (Dr Dukan är fransmannen som skapat dieten), men funkar utmärkt som mellanmål också.
Du behöver för 1 port:
1,5 msk havrekli
1,5 msk lättkeso
1 ägg
Ev. en nypa salt
Neutral olja
Vispa ihop havrekli, keso och ägget i en skål och dra ev. ett eller två varv med saltkvarnen över. Droppa i några droppar olja i en teflonpanna och stryk ut till en tunn hinna. (Man får inte ha mycket fett i dieten!)
Vänta tills pannan är varm och häll sedan i smeten till 1 eller 2 plättar och stek ca 2-3 min på varje sida.
Servera direkt med t.ex. kalkon och lite paprika eller som mellanmål med bara lite kanel på!
Idag fuskade jag lite också o la till 1 krm vaniljsocker i smeten. Strödde sedan på massa kanel och åt som den var. Smakar som fattiga riddare! Huuuuuur gott som helst:D

Så var det dags igen...

Snart har det gått exakt ett år sedan jag började ta tag i mina trivselkilon som hade smugit sig på under mitt första halvår som sambo. Det gick ju ganska bra i början och även fast jag inte gick ned så mycket i slutet under vintern så tränade jag ändå mycket och lyckades tajta till kroppen ganska mycket.
Sen under våren och sommaren hände nånting. Jag åkte inte lika ofta till Friskis (jag antar att solen och värmen ute lockade mer:) Mitt medlemskap i viktklubb tog slut och jag hade inte längre lika bra råkoll på hur mycket jag faktiskt stoppade i mig. Dessutom är det ju extra gott med öl eller ett glas rosé under sommaren.
Men i slutet av maj var det vårruset och det fick både mig och mina kollegor inspirerade till att utmana oss själva och springa en hel mil. Så nu på lördag är det dags för Tjejmilen!
Jag har sprungit ganska regelbundet under sommaren och det är väl det som räddat mig från att gå upp i vikt igen. Men nu vill jag försöka få bort det sista som jag misslyckades med sist. Mitt BMI är nere på normalvikt, men jag känner att jag vill utmana mig lite igen:)
Målet är 62 kg och mitt första delmål är 65 kg. Just nu ligger jag på 67,6 kg så det borde inte vara allt för svårt tycker jag! Även fast finputsarkilona är det svåraste säger de....Hmm,återstår att se!
Tänkte dela med mig av mina mått på årsdagen sen jag började med viktminskning (1a september) för att se om det har hänt något på ett år! :)

Malmö 2011

I lördags kom jag som sagt hem från Malmö där jag hade lite semester med Nattis. Eftersom bilder säger mer än 1000 ord så lägger jag upp lite pics här:)

Här bodde vi!Oooooh vilken vecka vi hade!Sötis Nattis!Gaspazcho på vår Tapasmiddag.Jag framför Turning Torso!Bira i gräset!Försök på blogg -pose-min...Gick sådär va?;) Debaser i Malmö iaf!

RSS 2.0