Tiger

Hela dagen har i princip gått och jag har bara packat tre kartonger. Tur att jag inte har så mycket saker. Det är mest kläder.
Men jag tycker det är så hiiiiimla tråkigt att packa så jag sitter hellre och muppar lite framför datorn:)
En sak som skiner upp i mörkret och bland alla tråkigheter är ialla fall att jag i tisdags fyndade ett par solglasögon från Tiger för bara 200 spänn! Visserligen är det inte riktigt säsong för det just nu, men oj vad det ska stekas nästa sommar.
Slänger upp en bild på dem och som bonus kommer mitt mörka hår med också. För er som ännu inte sett mig i det!


       


En sammanfattning. Igen!

Usch,tiden går så himla snabbt! Tyckte att jag nyligen uppdaterade,men det var ju en hel vecka sen! Antar att jag inte har så mycket inspiration just nu...

Well, förra helgen bestod av lite fest och sedan jobb lördag och söndag. Var ute på Sandhamnsbåten så åkte mellan Stavsnäs och Sandhamn cirka 1500 gånger ungefär:P
Lördagsnatten spenderades i Sandhamn. Hela besättningen gick till värdshuset och seglarhotellet och hade lite trevligt.

Var väldigt trött när jag kom hem sent på söndagkvälllen och sov som en stock långt in på måndag förmiddagen.
I tisdags var det utbildning på jobbet. Vi fick lära oss hur man bemöter människor med funktionshinder, men mestadels fick vi pröva på hur det var att vara blind,synsvag och sitta i rullstol.
Det var ganska kul faktiskt!:) Vi delades in i lag och gick runt på stan med fula brillor och satt i rullstol. Måste ha sett väldigt roligt ut,haha!

Igår var jag på stan hela dagen med Nattis. Vi tittade lite i affärer, åt lunch och drack alkohol. Sen bjöd min snälla storasyster oss två på middag på Hotellet. Ett fint ställe på Linnégatan. Riktigt gott var det!

Idag var jag snäll och tog med farmor till Haninge där hon handlade kläder på Klädbörsen. (Lite kanske jag gick med på det för att döva mitt dåliga samvete också för att jag inte träffat henne på läääänge). Hon blev iaf väldigt glad och jag hade ytterligare en ursäkt för att inte packa ihop mitt rum här hemma.
På söndag drar jag till Kalmar igen och då ska det vara färdigpackat. På måndag går flyttlasset så inte många nätter kvar i detta hus. Sorgligt=(

Jaja,nu ska jag ta igen missad tv-tid. Dags för lite Bonde söker fru på tv4 play! :)


Då kommer aldrig att bli nu igen

Hej hopp!

Vilken dag! Jag har tränat och...ja, faktiskt har jag inte gjort så mycket mer:P Haha!
Dagarna här hemma går i sin makliga takt och jag får lite gjort,men vilar väldigt mycket också. Jag vet inte om det är höstmörkret som börjar göra sig påminnt på tröttheten..Men trots väldigt slöa dagar så sover jag utan problem 9 timmar i sträck varje natt och skulle gärna kunna ta en tupplur på dagen också, men jag försöker undvika det. Järnbrist kanske?

Igår lyckades jag ialla fall fixa så att comviq släpper mitt nummer och tre kan ta över det. Eller jag tar med mig det till mitt tre-abonnemang. Om en vecka är det alltså bara iPhone som gäller! Det blir riktigt skoj att äntligen få använda den fullt ut och inte bara surfa på:P
Mejlade även till två rederier angående en skoluppgift, men har inte fått några svar än...Hmm,får ta och ringa dem nästa vecka.

Igår lade jag även över alla gamla bilder från telefonen till datorn så att inte mamma eller nån annan som tar över telefonen får tillgång till dem. Ååh,det är så kul att titta på gamla bilder!:D Hittade bland annat några från när vi hade maskinplock förra hösten och bilder från en blöt kväll på Mollys...


Jag och Sanna vid den stooora motorn!Kräftskiva i oktober går också bra...:PSinnessjukt vad roligt vi hade varje torsdagkväll på Mollys musicquiz! Ååh,jag vill spola tillbaka tiden! =(


Finns det några förbjudna förbud ombord tro?

Idag kom jag hem igen efter en helg på förbudsbåten. Ja,där är det nämligen förbjudet att göra en massa saker.
Det är förbjudet att lämna kvar sina schampoflaskor efter avslutat arbetspass, förbjudet att beställa LOKA för personalmatspengar, förbjudet att laga korv mer än två gånger i veckan (och då måste det vara olika slags korvar också) och förbjudet att ha diskmaskinen igång när båten ligger på landström.
Det här var bara några av förbuden som fanns när jag jobbade sist för två veckor sedan. I lördags när jag kom ombord igen hade det tillkommit några förbud. Det är till exempel förbjudet att lämna cafeterian obevakad för länge, kissa i duschen och att spola på toaletten på natten.
Sa jag att det är förbjudet att bryta mot förbuden?

Men på däckskontoret har de det ännu jobbigare. Där är det förbjudet att:
* titta ut genom fönstret
* sitta på ena stolen
* lyssna på P3
* slå i huvudet i stereon
* vara glad och trevlig
* sälja tur och retur biljetter
* surfa på sidor som innehåller erotiskt eller maritimt innehåll
* missbruka dymon (som alla förbud har skrivits ut på)
och även här är det förbjudet att bryta mot förbud.


Mm,mycket att tänka på ombord!


Jag har hunnit med några stilar genom åren ialla fall...

Vuxenpoängen bara ramlar in. Att för det första ställa klockan på 07.30 när man är ledig är duktigt i sig, men att sedan ha hunnit åka till barnmorskan i grannkommunen, storhandlat på ICA Maxi, ätit lunch, hämtat post i nya huset OCH tankat bilen innan klockan 12 är ju helt sjukt:) Tänk vad mycket man hinner med om man går upp i tid!

Än är inte dagen slut heller...Ska snart bege mig in mot storstaden för att fixa diverse till mitt USA-visum. Nästa vecka är det dags för besök på ambassaden och intervjuas av de amerikanska människorna. Lite halvt scary måste jag säga.

Nåväl, här sitter jag vid familjens dator i huset och på den finns det en massa roliga bilder från en svunnen tid. Finns bland annat ganska många bilder på mig när jag hade långt och mörkt hår. Typ samma färg som jag återigen går omkring med. Jag inser nu att jag vill ha mitt långa hår tillbaka mer än någonsin, men hur tänkte jag med den där luggen?:PHahahaha!Numera ser jag typ ut såhär, men jag vill.......se ut såhär! Åååh, ge mig mitt långa hår tillbaka nu!:(19 år framför webcamen...:P Men visar bra hur jag vill ha mitt hår igen!


Still haven't done it?


Den 28onde september var det 15 år sedan Estonia sjönk och 852 personer miste livet. Jag antar att det var därför det låg många fina blombuketter på minnesmonumentet.Det är med glädje jag kan skriva meningen: Är återigen tillbaka i hemmets trygga vrå!
För nog var jag rädd i natt ombord på M/S Victoria I. Helvete, vad det blåste! Jag vet inte om det blåste lika mycket i lördags natt för då var jag och Nattis tryggt inlindade i alkoholens dimma, men jag tror det var snäppet värre inatt faktiskt.
Medan dödsångesten smög sig på och jag blev kall i hela kroppen när vågorna smällde som mest mot färjans skrov så tänkte jag;

Hur ska jag klara av att åka över Atlanten om en månad?

Nattis var lite mer säker och skulle säkert kunnat lugna ned mig och mina Estonianerver om det inte hade varit för att hon var lika sjösjuk som en landkrabba på en badbrygga.

Nää,söndagsnatten var en mardrömsnatt och något jag helst glömmer. Lördagsnatten var desto roligare och även dagen vi hade i Tallinn. Men någon kryssning till Estland blir det nog inte på ett tag.

Nä, det är ingen risk. Min drömprins åker ändå inte till Tallinn.

Så efter en helg med sammanlagt typ 6 timmars orolig sömn är jag ganska mosig i huvudet nu, men bjussar på några bilder från mitt andra hemland och dess huvudstad!


            
                   
                           
          


Kort sammanfattning

Återigen så har jag lyckats försumma min blogg alldeles för länge. Att läsa sammanfattande inlägg är nog något av det tråkigaste som finns, men what to do?

Jag stod ut på jobbet och i måndags så avslutade jag min 10-dagars (nästan på raken) törn och åkte hem till Tyresö där jag hann pussa lite på min ena syrra och sedan byta resväska. Det var dags för Kalmar igen och som vanligt åkte jag tåg ned.
Hälsade på i Arcadia och spenderade även två nätter där. På dagarna var jag mestadels i skolan, men hann även springa en runda och göra ärenden åt min sweet slyna:) Sista natten spenderades i hennes lya där jag låg i sängen och njöt av ytterligare ett avsnitt av True blood.
Är det inte den bästa serien som gjorts på länge så säg?

Igår åkte jag till mitt nya boende med pappa där jag slogs på fingrarna och blev av med mitt rum.
"Det är ju ändå jag som kommer att bo här mest och du får bo här gratis hade jag tänkt" var pappas argument för att han skulle få det största rummet och inte bo i det före detta förrådet.
Okej då, men om ett år är det jag som har sparat ihop så mycket pengar att jag köper en lägenhet inne i stan!

Resten av dagen spenderades med min vapendragare på bio Saga, puben Dubliner och sedan på en "avskedsfest" i Gubbängen.

Idag åker vi två ut på Östersjön. Inte bara ut till skärgårdsöarna utan vi ska korsa vattnet för att upptäcka mitt andra hemland, Estland. En 40-timmars kryssning till Tallinn kommer att sitta fint såhär i svåra tider. Svåra tider både fysiskt och psykiskt.

Jag måste verkligen försöka packa väskan nu och klä på mig. Vi höres.


RSS 2.0