En arbetsramsa

Nu är det rörigt. I måndags vaknade jag hemma efter en helg på Vånö. Chefen ringde och ville att jag skulle jobba extra på Värmdö som körde Roslagens program. Sagt och gjort, på tisdag morgon åkte jag ut på Värmdö för att mönstra på Värmdö som egentligen var Roslagen och åkte mellan Värmdö, Husarö och Möja.
Förutom på torsdagen för då blev det Saxarens tur in till Strömkajen där vi låg stilla över dagen och på eftermiddagen var vi Vaxö istället. Ut till Vaxholm på Vaxös program och allt var lugn och ro tills idag på morgonen då en kollega skar sig i handen på Vånö och jag fick hoppa av Värmdö som är Vaxö i Vaxholm och hoppa på Vånö istället och ta en tur ut till Husarö och snart åker vi in till stan igen.
Hängde du med?;)

Kontentan är ialla fall att Vånö kommer in tidigare till stan ikväll än Värmdö och det innebär alltså att jag kan dricka alkohol och fortfarande få betalt då jag har arbetstid efter Värmdös program. Det tycker jag är lite roligt!


Skärgården vs. Atlanten

Värmdö
(Hoppas att du tillåter att jag snodde din bild från Sjötrafikens hemsida Krister;)Samma gamla båtar med samma gamla besättningar och samma gamla Husarö och Möjatrader. Fram och tillbaka varje dag och micra köttfärspajer och "nakkostallrikar" hit och dit. Nää, ärligt talat är jag lite trött på detta.
Därför gläds jag väldigt mycket åt att ha kommit in på kursen "Förberedande sjöingenjör" nere i Kalmar!
I november drar nämligen hela klassen iväg på en klassresa och det är ingen liten utflykt till Kolmården eller dylikt. Nä nä, hela klassen mönstrar på M/S Atlantic Cartier för en femveckors törn som inkluderar hamnuppehåll i bland annat Liverpool och New York! :D
Ombord får vi varva praktik nere i maskin med teorilektioner i fartygets lektionssal. Fritiden ute på Atlanten kanske man inte direkt kan spendera med att sitta och surfa på nätet, men väl simma i poolen eller styrketräna i gymmet. Detta kanske är min stora chans att komma i form?
Hur som helst, det kommer kännas coolt att kunna säga att första gången jag korsade Atlanten (för jag lär korsa den igen senare i livet) så gjorde jag det via båt. Flygplan? Vad är det?;)

 
Lite större och mer respektingivande än skärgårdsbåtarna måste jag säga...


Undrar dock varför luckan i aktern är så sned?!


Ständigt uppkopplad

Nu sitter jag på en båt igen. Denna gång är det Värmdö som äras av att ha mig som flunk;) Dock är det ganska najs nu för det är jättelugnt under hela dagen så jag sitter mest och surfar och pillar på min iPhone. Yes, jag är med iPhone nu och vi är såå lyckliga tillsammans hittills! ^^
Men schhh,säg inget till chefen att jag får betalt för att surfa på nätet! Men iofs, det är jag värd efter den hårda helgen på Vånö!

En veckas jobb ligger framför mig just nu ser det ut som. Men får se om jag blir sämre med tiden för just nu håller min hals på att reta ihjäl mig och jag hostar hela tiden. Och det går ju inte att jobba med om det blir värre!

Jaja,nu ska jag plocka ihop middagen och sen kolla på Idol i den lilla mässen:)


Jobb,jobb,jobb

Så var jag då hemma från jobbet. Trodde att jag skulle få vara ledig i några dagar nu, men det första jag såg på mobilen när jag vaknade var ett missat samtal från chefen. Ååh,typiskt!
Imorn blir det alltså att åka båt igen och denna gång för en vecka framöver. Men det är en jättebra besättning och ganska lugnt program (tror jag?) så det blir nog bra. Att jobba fridag är inte heller helt fel då det klirrar till lite extra i kassan;)

Helgen på Vånö var sjukt jobbig. Jag tror inte jag satt ner på hela söndagen. Eller okej, jag hann vila i sängen några minuter, men that was it! Så lite vila hemma hade ju inte varit helt fel...Men jag är inte bitter!

Jag har bara dubbla munsår och sönderfnasade läppar att ta hand om också.

Snart åker jag iväg till Friskis och tränar ett medelpass. Det ska bli skönt att svettas lite och rensa tankarna.
Nu, en smörgås!Sometimes love comes around......and it knocks you down
Just get back up when it knocks you down!


En radikal livsstiländring

Från och med nu kommer den här bloggen att vara lite mer lättsam. Någonstans i cyberrymden har jag skapat mig en ny anonym bebis att ta hand om där mina mer djupa och personliga texter kommer att hamna i fortsättningen. Detta på grund av att jag inte vill ha känslan av att jag måste censurera mig själv i texterna.
Så lite mer vardaglig blogg här, men jag ska såklart försöka hålla uppe någon slags kvalitet här ändå:)

That's all folks!


Cirka 3 kg tyngre så är jag hemma igen

Hemma i Tyresö igen efter en fantastiskt rolig vecka nere i Kalmar! Jag (ölslynan) och Sanna (matslynan) bodde hemma hos Jenny (pluggslynan) och mös på hennes 22 kvadrat:) Det är helt otroligt att vi inte gick bärsärkagång på varandra när det var så trångt, men det var nog Jennys intalningar att det var en stor trea vi bodde i och inte en liten etta som räddade oss. Haha!
Mysigt och roligt som fan var det som sagt, men med mys (läs många timmar framför Skärgårdsdoktorn) kommer mycket mysmat också...Det har varit pizza, hamburgare,kebab, Coca-Cola, chips, godis och ganska mycket alkohol under veckan så de där 3 kg jag hade gått ner har kommit tillbaka känns det som...
De sitter fint som små kärlekshandtag ovanför jeansen igen.

Imorgon ska jag gå och träna på Friskis för första gången sen typ maj (just Tyresös anläggning var det ännu längre sen jag var på). Idag är jag alldeles för seg efter en heldag i soffan med datorn i knät. Det får bli en härlig liten kvällspromenad nu istället!


Rosa marschmallow och salta lakritsremmar

Jag sitter på ett rosa moln och tittar på en fasad. En fasad som är uppbyggd av mina drömmar och föreställningar om en lyckligare tillvaro. Den är ljus och helt luddig av lycklighet. Jag älskar att titta på den fasaden.
Plötsligt rycks jag ifrån mitt rosa moln och hamnar på en smutsig bakgata fylld av hat, mörker och människor som slaktar mina rosa fluffiga moln och river ner min fasad. 
- Neeej,vad gör ni?! skriker jag förtvivlat.
 Ett starkt sken hånskrattar åt mig. Det lyser starkt mot mig och en slinga liknande ett långt finger pekar mot mig och säger mellan skrattanfallen; trodde du verkligen på det där? Hahahahaha!

Jag mår illa. Jag mår illa av en öl, två sexor varm choklad med rom och en sexa cola med rom. Jag mår illa av att bara ha ätit en salamitoast till mellanmål/middag. Jag mår illa av att vara på denna bakgata. Ta mig tillbaka till mitt rosa moln.

Var inte så jävla grym ödet!


Det är zatan, Zlatan!

Här sitter jag i mässen och tittar på fotboll. Jag är ju egentligen inte speciellt intresserad av sport, men jag är fast på båten ute på Husarö så det finns inte så mycket annat att göra.
Dock är en av matroserna väldigt sportintresserad vilket gör det hela lite roligare. Det skriks ibland och när Sverige nyligen gjorde mål så vart det glädjerop, näven i luften och upp med halva kroppen ur soffan. Alltid lika kul att se på viktiga matcher med sportfånar;)

För övrigt måste jag säga att helgen flyter på fint här ombord. Gårdagen var ganska lång, men idag har det varit otroligt lugnt och imorgon är det redan söndag så snart får man åka hem!:)
Eller hem och hem...Åker hem för att byta väska. Sen drar jag ner till Kalmar och skriver min andra omtenta i ARPA. Och träffar en massa roliga människor såklart!


Yada yada, ro i själ och sinne. Inga demoner i huvudet. Då blir det inte roligare inlägg än såhär. Jag mår helt enkelt så jävla bra just nu:)


I miss you.


Fysiska problem som resulterar i psykiska besattheter

I förrgår var jag hos tandläkaren för att kolla varför mina överkäkar ilar som fan. Jag har länge haft ett mindre hål i en tand som jag tänkte hade urartat nu, men så var icke fallet.
Tydligen så utför jag något som kallas tandpressning. Det innebär ungefär att man pressar ihop sina käkar så mycket att tänderna slits ned lite grann och detta kan även resultera i ilningar. Främst gör man det på natten, men även på dagen kan gaddarna slå ihop sig ibland, oftast när man är stressad.

Jag vet inte om det är bara för att jag är medveten om att jag tandpressar nu, men idag har jag riktigt jävla ont i käkarna! Undrar om hjärnan tänker extra mycket på det under natten också...Jag menar, ofta när man tänker på något så gör man det extra mycket istället. Typ som att man tänker på att inte svälja så mycket spott, då gör man det konstant istället!
Fan att man inte kan kontrollera det under natten! Bettskena nästa?


Update: Mina tänder är det enda jag tänker på. Jag har ont i käkarna och nu har jag typ börjat gnissla tänder också. Allt bara för att tandläkaren påpekade mig om tandpressningen. Damn it!


Framtidsvisioner och illusioner

Här ligger jag i soffan med datorn i knät och ett monster i min hals. Jag väntar på att posten ska komma och tittar på Oprah som idag handlar om hur man räddar sitt äktenskap i denna finanskris-tid som en annan hemmafru. Dock har jag ju inget äktenskap att rädda. Men om jag hade haft det hade jag vetat hur jag som desperat hemmafru ska bete mig.

Jag kan inte basera mina känslor för min make beroende på hur mycket pengar han tjänar. Det är väl ändå kärleken som betyder något och när vi gifte oss så lovade vi ju varandra evig kärlek i nöd och lust.
Äktenskapsrådgivaren ordinerar KOMMUNIKATION. Äktenskapet krisar inte på grund av pengar utan för att vi inte kommunicerar med varandra så mycket som vi borde.
Som fru ska jag alltid säga vad jag tycker och känner till min make. Men inte bara i nöd utan också för att jag har lust.
- Hej älskling! Välkommen hem! Mår du bra? Hur har din dag varit? Jag har lagat din favoritmat till middag. Det är bara att slå dig ner. Vill du att jag ska fila dina fötter medan du äter?

Nää,det sista var kanske att överdriva lite grann, men man måste ju fortsätta att vara ett par och göra saker ihop. Komma ihåg varför man en gång i tiden gifte sig. Oftast brukar det väl bero på kärlek och att man aldrig vill vara utan den andra personen.

Men innan jag blir hemmafru (som jag säkerligen kommer bli eftersom jag jobbar veckovis) måste jag ju se till att bli någons fru. Nu pratar jag såklart om många år framåt i tiden, men redan nu fantiserar jag ibland om min drömframtid. Och ansiktena är inte luddiga.
Jag vet exakt vad jag vill ha.
Nu ska jag sluta vara framtidssentimental och koncentrera mig på att bli frisk istället. Jag måste bara gå ut till brevlådan och se om min framtid för hösten är utstakad.


RSS 2.0