Ibland ska man ha tur också!

Det är tur att de få vimmelfotografer som kan dyka upp på Kåren ibland inte går omkring med en videokamera. För så berusad som jag var igår så skulle jag säkert kunnat klämma ur mig nåt i stil med det här:

Och för den som nu har sett originalklippet och har lika sjuk humor som jag, kan säkerligen roas av det här klippet. Själv så skrattade jag så jag höll på att kissa på mig första gången jag såg det:)Britt-Marie,kör för fa-an!

Vinnaren är....

...Laila!

Tycker jag iaf, hon är grym!=)

Finaldags i Let's dance Foto: TV4
Bild från tv4.se

Oh happy day!

Idag har varit en fantastisk dag!
Jag vaknade upp helt utvilad efter 9 timmars härlig sömn och solen sken utanför fönstret. Klockan var bara 9, men jag började inte förrän klockan ett så jag åt goda kalkonsmörgåsar och te till frukost framför Nyhetsmorgon.
Fick sedan äntligen tag på vårdcentralen hemma i Tyresö och har nu fått en läkartid inbokad till nästa hembesök vilket känns väldigt bra!

Väl i skolan tror jag mig se Js cykel som blev stulen för cirka två veckor sedan. Jag ringer honom och han dyker upp i skolan. Tyvärr var det inte hans cykel så det var tyvärr bara falskt alarm, men det var ju en god gärning ialla fall.
 
I skolan hade jag simulatorkörning i ämnet ARPA (vilket är en funktion i radarn). Jag och Henke trodde det hade skitit sig totalt för vi girade hit och dit för andra båtar och vi hade inte tagit ut nån ny kurs upp mot Skagen. När vi sedan ha
de samling och fick se hur vi hade åkt så visade det sig att jag o Henke hade skött oss exemplariskt och lärarn tyckte vi hade mycket gott sjömanskap. Det kändes helt underbart då vi annars är dom som åkt sämst av alla:P

Satt sedan på bibblan och pluggade lite teori i ARPA och kände mig duktig. Cyklade hem och skulle äta innan träningen, men istället för att dra och träna så åkte jag med två killar från korridoren och handlade på ICA Maxi. Man måste ju passa på när man erbjuds att åka bil och handla:P 
Det var trevligt att umgås lite med dem och jag fick bland annat höra att jag har en gullig gångstil och att jag är en fantastisk människa. Bara en sån sak!=)
Här kommer dock det bästa, när vi parkerat bilen (cirka 200 m från där vi bor) och är på väg hem så ser jag en till cykel som liknar Js och säger till honom; men hörru,där är ju din cykel!
Han går fram till den och konstaterar; Ja,här är den jue! :D
Dessutom var den olåst så han tog glatt med sig den hem och har den i tryggt förvar inne i sitt rum. Jag känner mig så oerhört glad att jag såg den där och hittade den på riktigt samma dag som jag tidigare gett falskt alarm!
Är det inte helt fantastiskt?=)

Jaja,nu blev det här ett jättelång inlägg så jag avslutar med en liten video från simulatorerna i skolan där jag lär mig att köra båt!Denna gång körde vi ett containerfartyg som ni kan se och det var vääääldigt höga vågor. De sköljde över hela vår båt, men det kanske inte syns så bra här. Jag ska pröva att filma igenoch visa lite mer av "bryggan" också:)

Och dom säger att kvinnor kacklar i mun på varann!

Här på Friskis&Svettis i Kalmar så ligger herrbastun och dambastun precis brevid varandra med bara en tunn vägg emellan. Man hör således varenda ord som yttrar sig i herrarns bastu vilket är ganska kul för mig som kvinna. Jag har nämligen ofta undrat vad killar snackar om när ingen kvinna hör (eller när de tror att ingen kvinna hör kanske jag ska säga, för jag sitter ju där tyst som en mus och tjuvlyssnar:).
Tråkigt nog pratar de mestadels om sånt som man kanske skulle gissat på; sport, träning,familj,resor och mat.
Fram tills förra veckan när jag hörde något väldigt chockerande. De satt nämligen och diskuterade lördagens melodifestivalfinal! Hur otippat är inte det i en machoångande bastu där de sitter nakna o kliar sig på pungen?
Det diskuterades vilt om hur bra bidragen var, vann rätt låt?, och att Tingeling nog ändå var bästa bidraget!

När ,som jag gissar, alla utom en (kille 1) gick ut från deras bastu vart det tyst ett tag. Sen kom en ny kille (kille 2) in i bastun varpå denna konversation artar sig:
Kille 1: Nämen tja!
Kille 2: Tja!
Kille 1: Läget?
Kille 2: Jo,tack det är bra. Själv då?
Kille 1: Jo, det är bara fint. Vi satt precis här och diskuterade Melodifestivalen.
Kille 2: Mhmm...

Tystnad i cirka 1 minut.

Kille 2: Vad diskuterade ni om då då?
Kille 1: Njaaee,lite om bidragen och om den där Tingeling-låten.
Kille 2: Okej.
Kille 1: Nä, nu måste jag gå ut härifrån.


Hahaha,jag var tvungen att gå ut ur bastun själv för att inte börja skratta där inne i dambastun där jag satt för mig själv och tjuvlyssnade på det pinsamma samtalet. Där hade vi en kille som inte var så intresserad av Melodifestivalen skulle jag tro:)

L-K,yes! Bugg,njaaee!

Sådär,hemma efter en kväll på Sandra. Vi kom dit vid halv elva i tron att Lars Kristerz skulle börja spela vid midnatt,men de började redan vid 22 dock med mindre kända låtar. Vid tolv kom röjet med deras egna versioner av t.ex. Yesterme,yesteryou, Purple rain, we're not gonna take it och Sweet child of mine.
Dock satt jag och Jenny hela kvällen uppe på balkongen och spanade ner över dansgolvet. Vi var för fega för att svänga våra lurviga, men det gjorde inte mig nåt. Jag njöt av ett grymt liveband med svängig musik!
Emelie däremot dansade som aldrig förr! Hon dansade nästan konstant i två timmar med säkert 10 olika danspartners. Det var kul och se henne, hon är ju grym på det hon gör!

Men men,nu är det dags att somna till ett avsnitt av Simpsons tror jag! :)

Ibland så!

Tänk att turen (eller är det min egna skicklighet) ibland kan göra en väldigt glad! Igår fick jag reda på att jag har klarat av min radartenta som jag VERKLIGEN inte hade räknat med att klara av vilket kändes jävligt gött!
 Så nu har jag klarat 3 av 5 tentor,väntar med spänning på de två sista=)

Var hemma hos Emelie i klassen igår kväll tillsammans med Jenny. Vi firade att vi är allmänt bra och snygga med att dricka lite Mojitos och Irish coffee. Huuuur gott som helst!
Sedan gick vi till Harrys (man måste ju pröva iaf), men det var kanske inte den riktiga höjdare som vi hade räknat med. Men vi hade ju ändå betalt inträde så vi tog oss ett glas och spanade på dansgolvet där alla 40-taggare stod och dansa till schlager och Elvis.
Strax före ett gav jag upp och gick hem medan Emelie o Jenny dansade vidare.

Ikväll ska det dock dansas som aldrig förr,BUGG! Vi tre ska till Sandras och se Lars Kristerz live,YAY!:D
Grr,vilka karlar! ;D


Färskingar

En fördel med att inte ha en stereo på rummet hemma i Sthlm är man inte förlyssnar sig på alla gamla låtar på radio. Istället hade jag på ZTV och lyckades pricka in programmet "Färskingar" som bara spelar ny musik. Ååååh,jag är redan kär i en av de många bra låtar jag hörde där. Den heter Halo som sjungs av den vackra och begåvade Beyoncé.Andra bra nya låtar var bl.a Love etc. - Pet Shop Boys, I hate this part - Pussycat Dolls och It's amazing - Jem

Såhär säger tydligen en god vinnare:

Jag och killarna i EMD är nöjda med vår insats och tredjeplats i Melodifestivalen. Vi önskar den värdiga vinnaren Malena lycka till i Moskva!

PS. Så var redan mina fem dagar i Sthlm över. Imorn flyger jag ner till Småland igen och börjar i skolan efter fem mycket välbehövda slappa dagar här i Tyresö. Men nu känns det som att det ska bli ganska kul att börja lära sig nåt nytt igen. Det är sista läsperioden jag har i Kalmar! Gaaah,man börjar se slutet nu! Vad händer i höst? Ingen aning än så länge.

Men som sagt, jag börjar med att åka ner till Kalmar imorn igen, går till skolan och tar sedan en kopp te på kvällen framför teven i vårt halvmysiga korridorskök:) DS.

Dikt

Marsvinterns kärlek är hård,
mobilen gnistra och glimma.
Familjen sova i mörk och tyst gård
djupt under midnattstimma.
Livet vandrar sin tysta ban,
skärmen lyser vit som fan,
snön lyser vit på taken.
Endast Tina är vaken.Ligger där så glad i sin säng,
vit emot sitt blåa lakan,
undrar, om han är helt bäng,
hon kliar sig på hakan.
"Har jag denna gång tur,
eller ska jag återigen bygga upp en mur?"
Grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.
 

För sin hand över arm och hår,
skakar huvud och tänker detta:
"Nej,den gåtan är alltför svår,
nej, alla gåtor är inte lätta"
Slår, som hon plågas, inom kort
alla jobbiga och röriga tankar bort.
En enda tanke innan hon sussar,
"jag ska fortsätta ge dig en massa pussar".


 


Led- och muskelvärksterrier

Jag tror många har hört Pronaxenreklamen på radion där en kvinna säger åt en skällande hund: Pronaxen!

Jag önskar att min smärta också var en led- och muskelvärksterrier som försvann så fort jag sa: Pronaxen!

Jag åt nudlar för bara 4 timmar sen. Det hjälpte inte. Jag tog en Ipren till efterrätt nån timme senare. Det hjälpte inte heller. Nu ligger jag här i sängen med en mage som gör så otroligt ont och jag mår illa. Det är konstigt.
När jag satt ute i köket alldeles nyss och umgicks med två mycket trevliga personer tänkte jag inte alls lika mycket på min terrier. Grädden på moset var de sista 10 minutrarna som i min värld var helt underbara.

Dörren stängdes till mitt rum och genast började terriern skälla och jag kände bara: Näh, jag orkar inte. Men saltvatten passar så mycket bättre i en kastrull fullt kokandes med lite pasta i, än på min kind.

Nää,nu när jag tänker efter är det kanske bara ett till paket nudlar som behövs? Eller skulle jag kanske behöva de 10 sista minutrarna igen?

Jag vet inte, men fan vad bra jag mår av lite föda och såna där stunder som de sista 10 minutrarna var ikväll.

Är det inte märkligt?

Vissa brukar säga att när ett fönster stängs så öppnas en dörr. I mitt liv skulle jag nog hellre säga det som att när ett fönster öppnas så stängs en dörr. Ja, det som jag kanske prioriterar mest för tillfället rasar ihop och jag är tillbaka på ruta ett.

Fast hoppet är ju inte helt ute ändå. Altandörren står på glänt och vi vet ju alla hur lätt de brukar blåsa upp då vinden får tag i den!

Baby goodbye

Nu när alla deltävlingarna är över kan man äntligen lyssna på låtarna från Melodifestivalen. Eller låtarna, jag lyssnar bara på en och det är den kommande vinnarlåten som jag skrev om för nån vecka sen. EMD med Baby goodbye. Mmmmmmm,jag ryser nästan ibland faktiskt,haha!Sisådär kl.02:30 på en finlandsfärjaSe resten av kollektionen på Facebook inom kort.

RSS 2.0