Å matroserna säger att de har stressigt på jobbet....!

I måndags kväll kom det ner en kollega (eller är vi kompisar tom?;) till mig. Han ska plugga Fartygsbefäl klass VII på distans så han kommer vara här några dagar i månaden under ett år. Jag tycker att det är jättekul plus att det känns lite tryggt att ha regelbundna besök hemifrån fjollträsket också;)
Så i slutet av maj tar han och jag examen i Fartygsbefäl klass VII samtidigt!




Mattson.

Åååååkeej! Här får man skit för att man försöker vara snäll!

Eftersom jag hade mjölk i kylen som började luta mot att hällas ut i vasken så bestämde jag mig för att göra pannkakor. Snäll som jag är så ville jag dela med mig till mina vänner. Två ställde upp:)



Sami och Sanna


Men efter att de hade börjat äta så började klagomålen hagla över mina pannkakor. Jag som stått och kämpat för första gången i mitt liv typ,med att steka pannkakor. Jag undrar varför de gjorde det?!


Frisbee-pannkaka/see-thru pancake

De ska tydligen inte ha gått att rulla utan bara att vika eller dippa med som tortillas. Jag förstår inte problemet!:P

Nyttig vs. onyttig mat?

Ikväll gjorde jag i ordning en riktigt smarrig middag till mig! Och jag åt faktiskt nästan upp allt som låg på tallriken för sååå gott var det:) Tur att det blev lite över som antagligen får bli matlåda imorn.



Fullkornsspagetti med kräftstjärtssås bestående av lök,vitlök,champinjoner,körsbärstomater,lätt créme-fraiche och självklart kräftstjärtar!



Min "sambo" däremot käkade en lite mer manlig och kolhydratrik middag...


Pizza (som iofs är hemmagjord!) och ett gulligt litet salladsblad^^




Sen att jag åt panpizza till lunch är ju en helt annan sak....!;)

I'm listne....A pig with a hat!

Hur ofta sitter eller ligger man inte och funderar på att man ska röra på arslet och ta tag i en sak?
Som jag just nu till exempel; Jag har tänkt i evigheter att jag ska göra en pannkakssmet och steka pannkakor sen,men istället har jag kollat på avslutningen av OS och Flight of the Concordes.
Nu är det istället dags att göra middagen som kommer att bestå av kräftstjärtar i kokossås med lite bulgur till. Pannkakorna får jag ta hand om efter så får väl det bli efterrätt eller nåt sånt:)

Blir inte du också danssugen?

Om du gillar att festa så har du väl knappast missat denna låt? En av sommarens danshitar som jag och Nattis ständigt spelade nere i Bulgarien. Många fina minnen dyker upp!:)


R.I.O. - Shine on (Spencer & Hill remix)

Regnet,det bara öser ner...

Sömnen hjälpte väl lite igår,men huvudvärken ville aldrig gå över. Trots att jag kände mig bättre ett tag så brast det igen när mamma ringde och pratade. Hemlängtan kanske också spökar utöver det som tynger mitt bröst.

Hur som helst,inatt sov jag riktigt gott hela natten och idag känner jag mig mycket bättre trots att det inte är bra. Snart ska jag äta lite panpizza (inget nyttigt,jag vet,men gott som fan är det!:) och sedan bege mig ut på promenad/cykeltur upp till Giraffen tror jag för att inhandla lite diverse saker.


I eftermiddag ska jag försöka mig på att plugga för första gången. Jag tror man måste göra det ibland när man studerar på högskola eller vad tror ni?:P


Nu tar sömnbristen ut sin rätt

Tårarna bara rinner och näsan går knappt att andas genom längre. Jag tror jag måste sova lite för att inte helt kollapsa ihop. Sov så gott!

Tradarmacka

Det gör inget att min nyttiga diet har spruckit lite de senaste dagarna för är man bakis måste man äta pizza och dricka vanlig Coca-Cola till det. Och lagar någon en tradarmacka (stekt bröd med stekt falukorv och ägg på) till en 7 på morgonen ,trots att denne inte börjar förrän 12, så tackar man och tar emot med öppen mun! :)

Ikväll är det först stort infomöte med studentkåren Lambda och sedan pubrunda på stan för alla färskingar i skolan. Tror du jag kommer gå dit och ha en rejäl baksmälla imorn igen? Absolut!

Dags att taktiksova.

Sjösjuk

Satan vad full jag råkade bli igår. Baksmällan sitter fortfarande och spökar i hjärnan så jag orkar inte sitta här längre. Dags för lite film!

Sjösjuka på ett helt nytt sätt!

Ikväll ska jag uppleva en annorlunda sjösjuka. Det är nämligen dags för första kvällen på studentkårens pub Sjösjukan!
Biran ligger på kylning i frysen. Snart dags att knäppa den:)

A freak like me just need infinity

Dagarna här nere i Kalmar rullar på. Idag har vi haft rör,pump,fläkt & ventil och teknisk engelska. Engelskan var faktiskt riktigt svår! Jag kan inte ens vad verktygen heter på svenska jue:P
Strax ska jag cykla ner mot stan och skolan igen för att köpa på mig lite kurslitteratur. Kanske jag lägger mig i stadsparken efter det och läser om Scania engine module på teknisk engelska.


Guru Josh Project - Infinity 2008

Gårdagens middagstips!

Igår var jag mer nyttig i matväg. Till middag åt jag riktigt smarrig varmrökt lax med bönsallad och fetaostcremé. Receptet snodde jag från ICA Maxi som såg ut såhär:


Fint och lockar verkligen som matinspiration...



När jag var klar såg det ut såhär. Vad hände egentligen?!


Men men,det vart gott även fast jag bytte den grillade laxen till varmrökt och linserna till bönor:)

Vad hände med min nyttiga mat?

Första dagen i skolan är avklarad. Jag var väldigt nervös igår kväll och hade gärna velat skriva i bloggen,men det var nåt fel på den. GRRR! Att jag sedan var osams med en väldigt viktig person gjorde ju inte saken värre. Det tog nån timma innan jag kunde sova. Imorse var jag så nervös att jag höll på att kräkas.
Dock löste sig allt väldigt bra och fort för mig!:)
En tjej som heter Sanna satte sig brevid mig och vi umgicks sedan hela dagen. Klassen skulle enligt uppropslistan vara typ 24 personer,men vi var bara 13 varav 5 tjejer så det var najs:)
När jag är såhär nervös och slut nu ikväll efter alla nya intryck så tycker jag inte att det gör något att jag unnat mig lite god mat idag iform av bakad potatis med skagenröra till lunch och pizza till middag. Jag menar,jag cyklar ju ändå 30 min sammanlagt varje dag;)

Små lätta moln...

...ser jag på min himmel,min himmel som är blå.

När jag vaknade imorse och öppnade persiennerna så sken solen på en klarblå himmel. Underbart tänkte jag som ska gå och shoppa cykel. Men nu börjar det komma moln på himmelen och jag är genast osäker på om shortsen som jag satt på mig duger som klädsel. Det står ju ändå i tidningen att det ska vara 22 grader idag...!

Jag tror jag löser det genom att ta med mig en tjocktröja!

Egentligen är det ju bra att det inte händer något i stan!

När jag satt och njöt av min middag passade jag på att läsa lördagens tidning. Ja,tidningen kommer inte på söndagar här verkar det som. Hur som helst,snabbt inser jag att den är ganska tom på negativa händelser. Sånt sker tydligen bara i Stockholm eller utomlands...
Titta bara på den här följetong-tävlingen de har i tidningen Barometern!



Första ensamma kvällen

Nu har jag varit i Kalmar i 2,5 dygn. Dock har jag alltid haft sällskap i form av mamma och mina två småsystrar. Sen fem timmar tillbaka har jag varit alldeles själv. I början var det jobbigt,men nu känns det bra. Lite sömn kommer inte sitta fel efter att ha delat säng med min lillasyster och dessutom ha en snarkande mamma i rummet.
Jag har packat upp lite i mitt rum och även fått upp min nyinköpta teve. Det är skönt trots att jag bara har SVT1,SVT2,SVT24,TV4 och Kunskapskanalen.



Den där draken på väggen kanske jag ska plocka ner? :P



Min nya lilla 26" :)

Grönan nästa!

På fredag går flyttlasset ner till Kalmar och ikväll vinkar vi av mig på Gröna Lund. Eller jag trodde det skulle vara några stycken,men av cirka 15 pers som jag bjudit dit har endast två svarat. Surt,men jag o Denise ska ialla fall ha kul! Hoppas att två andra söta tjejer också kommer:)

Dags att packa handväskan!

080808

Det "magiska" datumet som inte kommer ske förrän om 100 år igen är ju idag. Än så länge har det inte hänt något magiskt för mig idag. Är det nån som har utsatts för något magiskt idag?

Jag ska snart bege mig in mot stan. Kanske titta på fyrverkerierna ikväll på Strömmen? De ska ju hålla på i åtta minuter och åtta sekunder,kan nog bli ganska häftigt!:) Annars ska jag nog inte fira detta speciella datum. Ska ni det?

Lillördag

Imorse gick jag av båten. Det var skönt,var hyfsat trött trots inte allt för mycket att göra. Nattis avlöste mig,men skulle bara jobba en tur eftersom hon inte kan jobba imorn bitti (läs vi ska ut;).
Jag kom hem och åt lite,sen sov jag i två timmar. Egentligen gillar jag inte att sova mitt på dagen för jag blir så seg efter,men annars skulle jag aldrig orkat gå ut nu!
Däremot var det nära att inte bli nån fest ialla fall eftersom Nattis gjorde sig ordentligt illa på båten,men hon står ut. Den bruttan bangar inte i första taget på fest!:D

Snart är hon här och då korkar vi upp rosévinet!


Lugnet efter stormen!

Jag överlevde stormen utan att kräkas! Bra va? :)
Dessvärre kom det en hög med människor som orsakade oväder ombord istället...Plötsligt skulle alla äta lunch och ha mackor som jag inte hade klara. Jobbigt,men jag klarade det! Lite kul att känna sig så behövd faktiskt:)

Men mestadels har det varit väldigt lugnt idag och därför har jag tid att göra lite hjärngympa. Jag och ena matrosen har startat en rimtävling,eller ja,det urartade i det ialla fall och jag har aldrig försökt rimma så mycket på så kort tid:P
Själv tycker jag att jag är den överlägsna vinnaren^^

Nu är det snart slut för idag och jag kommer att somna bums när jag väl kommer i säng!

Sjösjukan....

...är på ingång känner jag. Vilket förbannat jävla väder det är ute! Det blåser typ 16 meter per sekund och vågorna är ganska stora ute på öppna fjärdar då kan jag berätta för er. Den här båten är INTE gjord för såna här stormar. Det gungar hit och dit åt alla håll samtidigt och jag klarar inte med sånt.

Just nu känns det som att jag har åkt Extreme 5 gånger på raken i min skalle. Blä....

Kultrulle

Jaa..Knäckehäxan var här o trolla...

Sluta jiddra,börja trolla!




Fy fan vad jag älskar denna reklam alltså! Det var ett kärt återseende igår!:D

Hej hå,låt båten gå...

Nu jobbar jag igen. Jag slapp inte undan reservarbete helt den här gången heller...Konstigt att det alltid är V-båt man hoppar in på också:P Varför blir aldrig någon sjuk på de stora båtarna?

Vi är just nu på väg ut mot Vaxholm med några jobbpendlare och sedan slutar vi redan vid sex,vilket är bra för jag har huvudvärk! Måste snart ta mig i kragen och börja göra middag dock...Annars blir ju killarna sura om de inte får mat!
Det är väl bara o börja skära kyckling och lite grönsaker,det blir kycklingwok med ris till middag=)

Grindian!

Idag har jag och Nattis lekt Grindianer. Vi åkte ut med "min" båt och åkte hem med "hennes" båt. Tanken var från början att stanna ganska långt in på eftermiddagen,men eftersom solen ersattes med regn och åska vände vi tillbaka mot stan redan efter två timmar. Lite tråkigt,men vi hann ialla fall se hur ön Grinda såg ut. Inget speciellt enligt mig!

Här sitter jag nu med handduken runt kroppen efter en snabb dusch som faktiskt kändes ganska nödvändig innan jag ska dra mig in mot stan igen. Nu ska jag träffa Sara för 1 eller 2 öl på Söder och sen får vi väl se hur den kvällen artar sig eller inte:)

Dags för lite kläder och smink!!!

RSS 2.0