En helg på sjön...

...ombord på M/S Värmdö är det för tillfället. Igår var det en himla hektisk dag, åkte i 100 timmar och hade miljoner folk ombord hela tiden. Inklusive typ 4 dagisgrupper,puh! Dagskassan slutade på ca 15000 kronor vilket är ungefär lika mycket som en bra sommardag. Vilken rivstart på helgen!:P

Idag har det varit betydligt lugnare hittills. Startade ute på Möja imorse och nu ligger vi stilla i stan. Ikväll blir det antingen lite ölande ute på stan eller bänkning framför teven och Eurovision. Vi får väl se hur trött jag är senare:)

När denna helg är slut är jag ledig i tre veckor nästan. Då blir det firande av plutten som tar studenten, min födelsedag och finfixande i lägenheten som börjar nå sitt slutskick. Kommer bli härliga veckor!:)

Ha de fint!!


Daimbullar

Igår invigde jag de flesta av mina bakprylar här i vår lilla lägenhet:) Det bidde både supersnabb kladdkaka och daimbullar! Jag och min sambo (som är en riktig sötgris i dubbel bemärkelse;) provsmakade bullarna när de var nybakade och även imorse. De gjorde sig faktiskt bäst dagen efter när daimen i bullarna hade stelnat och var hård igen och inte som seg knäck. Ett tips för dig som vill prova att baka och äta dem!:)

Här kommer receptet:
150 g margarin
3 dl kaffegrädde
50 g jäst
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
10 dl mjöl

Fyllning:
100 g margarin
3/4 dl socker
100 g daimkulor
(ev. kardemumma för lite mer smak!)

Pensling:
Ägg
Pärlsocker

Smält margarinet i en kastrull och häll sedan i kaffegrädden, rör om. Vänta tills blandningen är 37 grader varm dvs. fingertoppsvarm.
Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Vispa slät.
Häll i socker,salt,ägget och mjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa under duk i 35 minuter.
Blanda fyllningen (smör och socker) så länge.
Kavla sedan ut degen jämnt och bred på fyllningen. Strö ev. ut kardemumma och sedan daimkulorna. 
Rulla ihop degen som en rulltårta och skär den i 3 cm stora bitar.
Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa under duk i 35 minuter.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Pensla på äggula och strö över pärlsocker. 
In i ugnen i ca 10 minuter. 
Fikadags!:D



Det var första gången jag bakade bullar helt själv i hela mitt liv och de blev jättegoda! Så kan jag, kan du:)




 


Lady Gaga!

Efter en till låååång dag på jobbet igår så är jag äntligen ledig igen! Förvisso "bara" 5 dagar, men det är bättre än ingenting:)

Har precis varit och satt igång våra första tvättmaskiner på denna adress. Ska snart sätta igång med att packa in kläder i garderoben så att jag får någon slags ordning på mitt liv ialla fall!
Kanske hinner slipa och måla lite i hallen också så att även den blir klar snart:)

Ikväll blir det kul och adrenalin på hög nivå! Jag och Svartling ska gå och se Lady Gaga som ska invadera Globen. Mina förväntningar är mycket höga och det kommer nog bli awesome!:D
Jag hoppas (och tror också) att hon kommer spela mina favoriter Pokerface, Paparazzi, Alejandro och nyaste singeln Telephone. Satt precis och kollade på den videon på YouTube för övrigt och upptäckte att regissören Jonas Åkerlund har lämnat lite svenska spår i den. Kan du hitta dem?;)


Dä ska va gött å leva...

...annars kan dä kvitta!



Ibland tror jag faktiskt inte att det finns något bättre jobb än detta.


Dagen är till ända...

...och jag kunde inte hålla mig. Det blev nachos med ost på och lite salsa till.
Fy Tina. Vad du smaskar hela tiden!

Det har varit väldigt fint väder ute i skärgården ,mest hela dagen faktiskt, men jag har stängt in mig bakom gardinerna i mitt lilla hörn och tittat på True Blood. Scchhh,det är en hemlis;)


Sol ute i hela skärgården, men över land häckar molnen. Såg väldigt vackert ut på nåt sätt:)

Jag gjorde köttfärssås och farfalle till middag. Den verkade bli riktigt uppskattad, det är alltid kul!
Och på nåt konstigt sätt har timmarna ändå flytit på ganska bra idag, trots brist på passagerare. Men som sagt, det finns både för- och nackdelar med det!

Nu ska jag gå ner i hytten, bädda ner mig i sängen och kolla på Äntligen hemma. Blir så inspirerad att fortsätta att renovera då och köpa fina inredningsprylar...
Just nu är jag väldigt sugen på dessa:

    
Höganäs matta,svarta assietter och Höganäs syrenlila skålar (som bara finns en begränsad tid!). Ååh, ge mig i födelsedagspresent:)


Pro and cons...

Det finns många fördelar med att ha det såhär lugnt på jobbet. Till exempel så slipper man stressa, klura ihop nån slags checklista för att laga personalmat och göra cafésaker samtidigt och framförallt slippa alla dumma frågor och upprepningar av mig själv;

- Ingår det påtår på kaffet? - Ja.
- Vad kostar det här då? Vad kostar den då? Hur mycket blir det här då?
- Har du bara lite vatten som jag skulle kunna få? - Mmm.
- Skulle du kunna värma den här åt mig? Cirka 30 sekunder blir bra.

GAAAH!

Men EN stor nackdel finns det med att det är så lugnt att man somnar...Man blir fikasugen. Helt sjukt fikasugen. Och då menar jag inte bara kaffe (för det gillar jag ju inte ens) utan bullar, kakor, godis osv...Har redan smällt i mig ett wienerbröd idag och nu börjar saltsuget sätta in sin rätt...Nachos med smält ost och salsa till...Eller kanske en liten påse chips?




Åååh! Typiskt.


Ååååh vad roligt jag har på jobbet!

Det är verkligen helt underbart och veta att jag har nio timmar kvar idag av båtåkande. Med typ inget folk så timmarna kommer att gå jättelångsamt.
Som tur är har jag datorn med mig idag ialla fall så lite ärenden kan jag kanske komma att klara av och snart är det lunch.
Det blir gravlax med kokt potatis, gravlaxsås och bönsallad. Mums!:)

Tänk att måltiderna typ är det enda man ser fram emot ombord. Hemma är det ju tvärtom, typ; "ååh nej,dags att börja laga nåt till mat. - Älskling,vad ska vi äta för nåt?"
Haha, ska försöka ändra attityden hemma också:)


RSS 2.0