Blue mountains

Istället för att unna mig en sista sovmorgon så steg jag upp klockan åtta imorse och gick upp till tågstationen. Jag tyckte att jag kunde klämma in lite mer turistande innan jag åker hem och begav mig därför till Blue mountains. (det var definitivt ett billigare alternativ än att shoppa hela dagen också,haha!)
Den första utsikten som visade sig!De här tre ”små” klipporna kallas för the three sisters. Legenden (eller en av många iaf) säger att det är tre systrar som var kära i tre bröder, men de skulle ut i krig och kunde därför inte få varandra. En vis man sa åt bröderna att förvandla systrarna till sten så att de inte skulle förlora dem (vilket systrarna tydligen gick med på). Tyvärr dog bröderna i strid och ingen annan har kunnat häva förtrollningen så systrarna är fortfarande i stenform.Utsiktsplats!Vattenfall, linbana och Scenic world där det fanns en butik, café, restaurang och lite annat roligt.De tre systrarna och jag:)Den närmsta lilla staden heter Katoomba och detta är Katoomba falls.
(tror jag iaf:P)Floden som rinner iväg från vattenfallet.SkyWay (som jag inte åkte)Sen åkte jag med världens brantaste järnväg ner i dalen, där det finns en microregnskog på en liten yta där det är vindstilla.Och sen tog jag en väldigt brant linbana upp igen till Scenic world!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0