Grattis Kattis!

Idag fyller min äldsta lillasyster 18 år! Liten blir stor!! Så fort jag hinner ska jag ta med henne ut på krogen och visa hur syrran har partajat de senaste två åren;) Dålig syrra som jag är så har jag ju totalt glömt bort att köpa present till henne mitt i all julstress,men sa att min present får bli en fin middag ute på restaurang och sen bjuder jag henne en hel kväll på krogen. Eller ja,iaf på en drink;) Plus mitt fina sällskap!

Annars har julhelgen varit ganska lugn. Typ ingen alkohol och inte alls så mycket mat i magen som det brukar vara.

Imorn ska jag åka ut till Stavsnäs för att hälsa på Nattis på båten. Hon har typ en ny tjänst som matros på båten Vindöga så jag måste ju se hur hon har det! Sen blir det in till stan igen för att åka hem till syster där mormor,mamma och Kattis är för att äta middag och sen iväg på Rhapsody in cirkus. Blandningen av ena brodern Scott och Robert Wells. Hur det kommer bli? Har jag ingen aning om,men kul blir det nog:)

Tanken är att sedan sova hos syster för på fredag morgon är det upp tidigt för att åka ut på Värmdölandet igen och hoppa på min båt för att jobba. Innan dess ska det bli en brakfrukost på McDonalds med en kollega:)

Så..nu vet ni vad jag kommer ha för mig de kommande två dagarna!

Midvinternattens köld är hård...INTE!

Det är ju för fan plusgrader ute! Ska det vara så på julafton? Jag tycker inte det faktiskt...Så dåligt att minusgraderna och frosten ute i naturen försvann lagom till julaftons morgon...

Men men,sammataget är jag väldigt nöjd med årets jul!
Det var ingen städstress på förmiddagen vilket är väldigt ovanligt i denna familj! Däremot stod mamma i duschen när mormor och farmor kom enligt tradition;) I år var det för att mamma stod o strök dukar och gardiner som skulle upp i sista sekund.
Sedan gjorde vi något nytt. Vi åt sill,lax och potatis som jullunch innan Kalle Anka och sedan tog vi resten,varmrätterna dvs,efter Kalle Anka som en middag istället. Det var ganska skönt att dela upp det sådär för då åt man inte så jävla mycket:P

Sen kom då det här med julklapparna. Jag ska inte säga att jag inte är nöjd med mina julklappar,tvärtom! Men jag måste ändå säga att man nästan varje år blir "besviken" liksom. Det är sån jävla hajp innan julafton med allt klappköpandes och förväntningarna är skyhöga. Man är liksom pirrig och tänker,snart får jag öppna mina julklappar!
När man sedan är klar och har öppnat alla känns det typ lite som; Jaha,var det bara det här?  Fick jag inget mer?

Men klapparna är väl säkert dyrare än vad man tror. Speciellt stolt är jag nu, över att vara ägare till bland annat en Dior mascara+ögonskugga och alla säsonger av Sex & the city samlade i en box! :)
Och ja,det är klart att jag fick sista Piratesfilmen i Collecters Edition;)


Återigen, en riktigt God jul till er som läser!

God jul!

I wish you a very,very merry christmas! :)

Igår kväll var jag väääldigt trött när jag kom. Jag kom hem vid tolv och lade mig efter en stund i sängen med datorn i knät för att skriva ett blogginlägg. Tyvärr blev det nåt fel på internet så det sparades inte,men jag var så trött så att det sved i ögonen och bestämde dig därför för att stänga av datorn.
Lättare sagt än gjort,jag hann somna innan den hade stängt av sig helt och vaknade till av det lilla plinget när den stängdes av. Ca två timmar senare vaknade jag med kläderna på och datorn på golvet. Någon hade varit snäll att ta bort den från min mage efter jag hade däckat i sängen:P
Haha,men jag hade en riktigt trevlig kväll igår! Allting verkar gå mot det bättre nu och löser sig:)


God jul?

Det här måste nog vara den mest spännande jul jag har varit med om! Jag kan knappt fatta att det är sant,ska bli mycket intressant hur det här utvecklar sig!!

För det andra så är allting upp och ner här hemma. Vi har städat klart redan,julklapparna är inslagna (förutom några av mina faktiskt,men mamma sitter inte uppe i natt!:P),lugnet har infunnit sig och ja..ingenting är som det brukar ialla fall!^^

Nu ska jag in till stan faktiskt för att vara en axel att gråta ut mot.

Hej svejs

Jag längtar tillbaks nu

Allting var så himla enkelt där borta. Vaknade,gick ner och åt frukostbuffé och sedan antingen till stranden eller poolen. Sedan upp på rummet för att vila lite och duscha,sen en god middag på någon av Karons restauranger.


image39

Mina enda problem där var hur hög solskyddsfaktor jag skulle ha för dagen och vilket märke jag skulle ta på ölen. Singha eller Chang?

Farsta fredag

Jag kan ju säga såhär,jag är ganska så glad att jag har köpt klart alla mina julklappar! På dagen var jag och lillsyrran i Tyresö centrum för att handla mat. Bara det var en prestation. Alla gick omkring med sina kundvagnar och trängdes. Vi hade tur som fick tag på en skinka;)

Senare kom Sara för att hämta upp mig hemma och vi åkte mot Farsta Centrum eftersom vi skulle köpa en present till Denise som ska firas ikväll. Det tog ca en kvart att hitta en parkeringsplats (vilket ändå inte klår när vi åkte till Älvsjömässan,där tog det 45 minuter) som låg längst bort på den mest avlägsna platsen.
Sen där inne var inte att snacka om..HERREGUD vad folk!

Folk överallt och köer till alla kassor. Man kom fan knappt fram..Nä usch,tack o lov att jag är klar och bara kan vänta tills måndag infinner sig:)

Stockholm i mitt hjärta

Ibland är vår stad allt bra vacker! Jag har suttit på båten här i em medan solen gick ner och fick se en jättefin himmel över Gamla stan! Det var grönt,orange,gult,rött,rosa,lila och blått. Typ som en regnbåge fast hela himlen=)

Kungen...

...är bara på andra sidan vattnet!!

Den treklövade flaggan är hissad på slottets tak i Gamla stan vilket enligt tradition betyder att kungen är närvarande i slottet. Häftigt va?;)

Nu ska jag ut på en härlig vinterpromenad i det fina soliga vintervädret!

Det nalkas jul

Sen i måndags har jag jobbat på båten Värmdö. Vi åker ett program som kallas för Vaxholmspendeln. Den är precis som det låter en tur som tar pendlare till och från jobbet på morgon och em. Under hela dagen är vi på båten sedan lediga så då brukar jag åka hem över dagen.

Under alla dessa turer hem och in till stan igen har jag tänkt på en sak. Att julen inte skulle vara sig likt utan stans alla dekorationer. Tänk bara på den lilla granen som står på Globens tak, den gigantiska julgranen på Skeppsbron och istapparna som hänger längs husfasaden på nautiska huset på Skeppsbron.

De och många andra dekorationer som hänger inne i stan visar att vintern är här och julen nalkas.


      
(www.realtid.se)      


Jetlag

Fy fan,det är inget vidare kul det här med jetlag. Dagen efter jag kom hem vaknade jag en okej tid efter att ändå sovit länge,vaknade då vid 7. Kollade på en film o gick upp vid nio.
Morgonen därpå vaknade jag redan vid 5 och kunde verkligen inte somna om. helt sjukt alltså,gav upp vid 6 o slog på nyhetsmorgon. gick upp vid 7 och käkade frukost med familjen som skulle till job

Filé Oscar

Gud så gott det kan vara med lite kött och bearnaisesås ibland!


(http://www.partyhatt.com/)

Bearnaisesås är visserligen alltid gott,men en tar priset av gudomligthet. Ät Lohmanders nästa gång!


Gaaaahhh! (www.kunskaper.se)
 

ååååäääääööööö

Man vet att man suttit alldeles för mycket vid en dator utomlands när man fortfarande skriver med oprickade bokstäver. Det känns jättekonstigt att skriva med våra svenska tre sista bokstäver nu!:P

Konstigt nog är jag inte cp-trött. Eller så är jag övertrött för snart har jag varit uppe i ett helt dygn. Resan gick bra,men en aning långtråkigt på flyget kanske. Det gick hyfsat snabbt hem,de där 11,5 timmarna....

Hörs imorn!

åååååäääääöööööö

Spa och sol?

Paradisturen blev inte alls som jag o Denise hade tankt oss. Inte for att det var nat fel pa oarna eller de stallen som vi fick se,nej nej. Problemet var VADRET! Forsta dagen pa em sa tornade STORA kolsvarta moln upp sig vid horisonten precis innan vi skulle kliva ner i de sma longtailbatarna som skulle ta oss in till var overnattningso.
Nar forsta baten lamnat var yacht brakade helvetet lost. Regnet fullstandigt hallde ner och man sag inte langre on som lag 50-100 meter ifran oss. Baten kom tillbaka med de personer som var pa vag och vi fick sedan vanta tills regnet lugnat sig.
Grejen var att molen forsvann aldrig helt och det kom en till skur sen nar vi vagat oss ut pa upptacktsfard. Sa den eftermiddagen var forstord och vi hade inte alls kul.
Dagen darpa hade vi sol mestadels,men det blev anda molnigt sen igen. Det var jatteskont att komma tillbaka till vart hotellrum och duscha av sig allt saltvatten och sand som fastnat pa oss under tva dagar.
En rolig grej med turen var iaf att fa snorkla vid ett rev. Jattemanga haftiga fiskar simmade runt en och over en. En riktigt haftig upplevelse:)

Annars har det mestadels rullat pa har. Igar var vi ivag till grannbyn Patong Beach som ar lite storre och mycket mer fest an har i Karon Beach. Anledningen var att guiden fran Paradisturen hade bjudit alla som ville till hans restaurang dar pa gratis BBQ och jag ar inte en san som tackar nej till gratis mat!;)Det var jattegott och olen som jag kopte till vara lika god!
Men vi trivdes inte sa jattebra anda i Patong for nar vi lamnat den trevliga lilla restaurangen sa fick vi verkligen se en partyhala.
FAN vad folk och mycket nattklubbar dar alla verkade vara stupfulla. Mycket Go-Go klubbar ocksa som vi fick inbjudningar till. Om de ville att vi skulle titta eller upptrada vagade vi inte ens tanka tanken pa:P Vi bara sprang vidare illa kvickt,haha!
Aven om manga ackliga manniskor,mestadels kata thailandare kollade efter oss tva i kort-kort och hogklackat,sa blev vi anda stolta nar tva unga killar,troligen svenskar vande pa huvudet efter oss en lang bit:) Det kom aven fram tva britter och sa att vi var nagot av det finaste de sett. Sjalvfortroendet akte upp en bit kan jag saga!:D

Idag ar jag inte lika vacker. Sitter har och ar oljig pa bade hud och har efter vart langa besok pa hotellets spa. 4,5 timme med helkroppsskrubb,massage och manikyr+pedikyr. Later langt,men timmar verkligen flog ivag!!

Nu ar det bara imorn kvar,sen sa aker vi hem till morkret o kylan igen. Vill inte riktigt det,men blir anda skont. Borta bra,men hemma bast. Right? :)

Rott brost

Haha vad kul rubriken blev utan vara svenska tre sista bokstaver!:D

Igar var jag o Denise i ett stort shoppingcenter hela dagen och josses vad jag handlade! Mestadels julklappar faktiskt,men pickolon pa hotellet undrade nog nar jag kastade ut kassarna fran taxin,haha! Da hade jag anda slagit samman flera av dem till en...Kopte iaf bl.a. en akta Lacostetroja till mig sjalv for halva priset mot vad de kostar i Sverige,det ar ett kap!
For att vaga upp all sol vi gick miste om igar(tror iofs att det regnade mycket igar pa dagen) sa har vi legat o gassat i solen i 6 timmar idag. Inte konstigt att man ar lite mosig i skallen och rod pa brostet!

Imorn ska vi skamma bort oss ordentligt pa kvallen. Efter en lang dag i solen ska vi ga pa hotellets spa och fa ungefar 4 olika massager bl.a. under 2,5 timme. Det blir najs:)

Sen pa sondag morgon blir det upp i arla morgonstund for da aker vi ivag pa paradisturen i tva dagar:D Det ser jag verkligen fram emot. Fa se lite akta Thailand och kritvita strander!

Thailand!

Hej!

Har kommer en liten halsning fran Thailand! Har kopt mig ett kort pa hotellets internetcafe sa har tre timmar att surfa upp. Det ar valdigt varmt har,cirka 35 grader pa dagen. I havet ar det ca 25 grader,annu svalare i poolen. Konstigt for det brukar ju vara tvartom,sarskilt i Sverige:)

Det lokala olet ar gott och maten ar super pa restaurangerna. Hotellets mat ar inte lika kul.

Men men,nu ska jag ga upp till rummet igen dar Denise vantar. Hon undrar val var fan jag har tagit vagen:P

Uppdaterar mer om nagra dagar!

RSS 2.0