Vindarna är halvt vända

Hallå!

Min viktminskning går sådär. LCHF var ju ingenting för mig så jag börjar med GI. Men efter en födelsedagsfika där jag tillät mig själv att äta en tårtbit så har jag tillåtit mig lite saker då och då. Och som vi alla vet så blir många bäckar små...

Däremot kör jag stenhårt med träningen! Tre gånger i veckan har jag kommit iväg på jympa och förra veckan blev det även en hård innebandytimme med några kollegor. Missade tyvärr det idag pga ett missförstånd, men utnyttjade istället mitt Friskiskort för sista gången eftersom det går ut imorn.
Så from nu blir det innebandy en gång i veckan med kollegorna och simning en gång i veckan. Utöver det ska jag försöka komma ut på promenader och även börja styrketräna hemma.

Jag har nämligen köpt Charlotte Perrellis peppbok "Kan jag, kan du". Den har hon skrivit tillsammans med sin personliga tränare och är proppfull med övningar man enkelt kan göra hemma och även färdiga program som man kan träna efter. Några enkla recept, inspirationstext och snygga bilder gör mig jävligt sugen att börja med detta. Måste bara se till att bli bättre på kosthållningen också!:)





Plus minus noll

Hej mina vänner!

Jag har plus minus noll-nyheter...Förra helgen åkte jag iväg med mamma, min storasyster och Jonathan till Alingsås där det var en stor auktion. Efter en natt där åkte jag och Jonathan vidare på egen hand till Göteborg för en liten minisemester. Och det är just där skon klämmer.

Så fort jag säger till mig själv, "äh, det är ju semester!" så äter jag okontrollerat. Det blev vit pasta, vitt bröd, godis och någon öl. Det kanske inte låter så farligt, men i mina ögon är det det. Jag har ingen självdisciplin och vill man gå ner i vikt så måste man ha det! Inga ursäkter liksom. Det spelar ingen roll att jag är på semester. Jag vill bli av med mina överflödskilon och då måste man vara hård mot sig själv.

Som tur är, så gick vi ganska mycket där och jag tränade det första jag gjorde när jag kom hem i princip, så alla mina mått är plus minus noll för tillfället. Inget större, inget mindre!
Nu måste jag hårdköra igen för att det ska bli bra resultat! Nederlag har vi alla:)

Så, skönt att få det ur mig! Vidare till något roligare....

Vi shoppade såklart lite grann i Gbg och det blev bara inredningsprylar faktiskt! Och ännu bättre, jag fick två av grejerna till rabatterade priser, toppen!



Två ljusstakar till priset av en! En stor förvaringslåda ,som står på översta hyllan i hallen, som jag fick 40 kr rabatt på pga en liten spricka i pappret på locket:)



En smart (och snygg!) behållare för post och nycklar som sitter i hallen:)


Nä, nu ska jag göra mig i ordning för kvällens träningspass! Det blir dans på Friskis, kul med något nytt!


Det bidde en liten ändring...

Som jag misstänkte från början, men jag hade ändå hoppet nånstans, så var lchf ingenting för mig. Jag orkade med i tre dagar, men sen kom "kolhydratkrisen" och jag gav med mig för kroppen. Ska man gå ner i vikt måste man ju orka träna också!
Så ut med lchf och in med GI-metoden! Då får man ju äta kolhydrater, fast bara i långsam tappning. Fortfarande inget socker alltså!
Har hållit mig väldigt bra trots en pojkvän som sitter och smaskar på chips,läsk och godis brevid mig i soffan. Jag har syndat med kastrullpopcorno lightläsk en kväll, men det var det värt!
Igår blev också en undantagsdag med vit pasta två gånger, pannacotta till efterrätt och både öl,vin och cider. Men är det jobbmöte så är det!;)

Träningen har jag också kommit igång med. Förra veckan vart det simning en gång, cykelturer och gymmet en gång. I måndags var jag på ett jympapass och idag blir det ännu ett jympapass. Måste hålla på min träning för att det ska hända nånting, men det har redan börjat gå sakta framåt...:)

Midja: 78,5 cm    (-2,5 cm)
Röv: 110 cm       (+2 cm)
Lår: 59,5 cm       (-1,5 cm)
Överarm: 31 cm  (+1 cm)

Förutom att det har ökat lite runt höften och överarmen så är jag jättenöjd! Får väl vara lite optimistisk o tro att det musklerna som har kommit tillbaka till rumpan och putar ut den lite mer vilket ger en fantastisk timglasfigur;)
Tyvärr kan jag inte väga mig för när jag skulle försöka sätta igång vågen i veckan så knäckte jag displayen,hahaha! Jävla IKEA-kvalitet.
Fortsättning följer....


Startmåtten!

Förrgår blev en ganska fullspäckad dag kändes det som, trots att jag mestadels var hemma.
Jag åt frukost (äggröra och prinskorv), kollade lite på tv, hemmaspa, titta lite mer på tv, åkte och handlade, åt lunch, städade lite och sen in till stan.
Där mötte jag upp Natalie på Eriksdalsbadet som simmade vi 1000 meter och bastade. Efteråt gick vi o käkade middag på Vapiano på Centralen. Det kändes kanske lite halvdumt att gå till ett italienskt ställe där de är specialiserade på att pasta och pizza när man äter en i princip kolhydratfri kost, men den tonfisksalladen var också kanon:)

Så jag lyckades hålla dieten någorlunda bra då ialla fall! Åt lite frukt när det krisade i magen mellan frukosten och lunchen vilket innehöll kolhydrater...Men kroppen vill väl kanske inte chockstarta helt.

Jonathan var på stan hela dagen och fick då i uppdrag att köpa måttband och våg till mig så jag har någonting att jämföra under de kommande veckorna.
Här kommer mina första mått som förhoppningsvis kommer minska mycket under den närmaste månaden!
(Utan frukost i magen)



Midja: 81 cm
Röv: 108 cm
Lår: 61 cm
Överarm: 30 cm
Vikt: 74.9 kg



Min första LCHF-måltid! Grillad kyckling, fetaoströra och broccoli med smör på.


RSS 2.0