Ett snabbt hello!

Detta är jag faktiskt ganska imponerad över! Jag sitter just nu vid ett bord med parasoll och stolar ,sponsrat av Sydney city, mitt i smeten vid Town hall och surfar på deras gratis Wi-fi. Dessutom finns det flera stycken andra gratis nätverk. Finns sånt här i Stockholm eller? Jag vet att McDonald’s och vissa caféer har det, men bara random ute på stan? Hur coolt som helst! :)
Solglasögonen köpte jag på en marknad för 10 dollar. Supernöjd!
Min hand är alltså ett försök att vinka till er;)

Julstämning tack vare Santa fest!

Efter vår långa strapats under dagen så åkte vi hem och duschade och sen drog vi igen för det vankades stor julfest nere i Darling harbour! Det verkar vara något som de har varje år och är som något slags startskott för nedräkningen till jul. Det var bland annat en tomteparad, show på vattnet med en massa tomtar, tändning av granen och fyrverkerier:)
Det var sjukt mycket folk i hamnen ,säkert runt 40-50 000 så vi tog oss upp till en bar som hade en balkong med fantastisk utsikt över hamnen!


Vi hade till och med sådan tur att vi lyckades klämma oss fram och få två sittplatser på ”front row” :)


Där satt vi och njöt av den ljumma kvällen och en ostbricka medan det var tomteshow på vattnet med uppblåsbara ryska dockor och tomtar i segelbåtar och på jetski som sköt upp fyrverkerier!


Fyrverkeriet var grymt, men tror ändå att det inte ens var i närheten av hur det kommer att vara på nyår!! :D


Granen tändes genom att en jetski-tomte satte fyr på ett snöre som brann upp till stjärnan på granen och vips; Så tändes granen! Det gick ett sus genom publiken då, hihi:)
Vi satt på en balkong som var nästan precis brevid granen!


Massa tomtar i hamnen, hihi;)
Imorn kommer vi antagligen flytta till vår lägenhet där det inte finns något internet. Vi (läs Jonathan) ska naturligtvis fixa det så fort som möjligt, men jag vet inte hur lång tid det dröjer!
Så var inte oroliga om jag inte uppdaterar på ett tag, jag gör livstecken på Facebook via iPaden! Den är så sjukt jobbig att skriva på, därför bloggar jag inte från den.
Ha det så bra så länge!!

Lyxögonshopping och regnskogsvandring

I lördags var första dagen som solen visade sig igen efter att ha varit frånvarande en längre tid. Därför tänkte vi att vi skulle gå till stranden och njuta av solen, men det blev lite annorlunda än vad vi hade tänkt oss.
För det första så hade jag inget busskort då och ville helst inte heller köpa något så vi skulle gå till en strand. Jonathan föreslog en som låg en mils promenad bort, men eftersom jag hade träningsvärk från joggingturen dagen innan tyckte jag att Bondi som ligger ca 5 km bort var mer lämpligt. Plus att jag såklart ville se en av världens mest kända stränder!
Dessutom skulle vi titta förbi en galleria som ligger i området Bondi Junction, där Jonathan hade varit på invigning innan jag kom hit.
På vägen till Bondi hittade vi en massa lutande hus;)

Sagt och gjort, vi gick och gick och under tiden tittade solen fram allt mer och det blev olidligt varmt och fuktigt (eftersom allt var blött efter en vecka med regn). Helst hade jag velat gå till stranden först, för att bada efter den varma promenaden. Men vi kom till Bondi Junction först och bestämde oss för att titta in där först.
Väl där inne fanns både Jimmy Choo, Chanel och massa andra lyxmärken. Jag klämde på en massa Choo’s och sökte även att se en Chanelväska jag en vacker dag önskar ha i min ägo.
Dock blev det inga lyxköp. Jonathan köpte en keps inne på Target bara.

Innan vi fortsatte till stranden åt vi jättegod falafel ,med en massa olika såser, till lunch i gallerian.

Sen skulle vi alltså gå vidare, men eftersom vi inte hade nån karta eller visste vart stranden låg så gick vi vilse. Plötsligt tog bostadsområdet slut och vi hamnade i en regnskog som vi gick genom, åt det hållet vi trodde stranden låg. Det var iofs ganska ballt. Från att sitta och käka lunch i en lyxgalleria till att svettas i en fuktig regnskog på 10 minuter!



Precis i början var ett vattenfall!






Riktigt läckert var det!



Tillslut kom vi ut till civilisationen igen och gick upp på en stor kulle för att se vart stranden egentligen var någonstans. Det visade sig att man hade världens utsikt därifrån åt alla håll så vi satt och njöt där en stund.



Efter ca 2-3 timmars vandring kom vi äntligen fram till Bondi beach där vi slog oss ned i gräset och vilade innan vi tog bussen hem. Jag tyckte det var värt att köpa ett busskort ändå.

Nu börjar det bli sommar här!

Jag har hört och läst om att ni har storm där hemma. Monsterstorm till och med enligt Aftonbladet! Här är det helt tvärtom. Vädret blir bara bättre och bättre och förra veckan som bara regnade bort är redan som bortglömd:)
Dagen spenderades mestadels såhär;
Idag var det blå himmel med några få stackmoln, temp. 30+ och några sköna svalkande briser:)

Oprahhuset! Eller hur var det nu igen...

Plötsligt rullar dagarna på i en raslig fart och jag hinner inte alls sitta och blogga! Just nu är det söndag kväll ,alltså slutet av första advent, och jag har firat den genom att ligga och lapa solen ,som behagade att visa sig efter att varit spårlöst borta i en vecka, på Bondi beach. Jag tror faktiskt jag har fått lite färg tom! Nu är det bara att fortsätta steka:)
Efter stranden var vi väldigt hungriga och var sugna på en ”söndagsstek”. Dessvärre var alla $10 steaks-erbjudanden som bortblåsta denna söndag så vi slog till på en som kostade 18 dollar med pepparsås och pommes. Det satt jävligt fint efter att ha levt på snabbmat, mackor och 95% av tiden kycklingkött sen jag kom hit.
Ja, det var nog den här dagen. Men i fredags var vi väldigt turistiga! Då gick vi nämligen på guidad tur i operahuset. Det tyckte jag var jättekul och intressant! Verkligen värt pengarna:)
Men innan turen, mat och ett glas rött på i operahuset med denna utsikten från bordet:)



Och såhär såg vi ut i fredags!



Operahuset är ju egentligen tre olika byggnader och här är vi i foajén i ett av husen. Bakom mig ser man Harbour Bridge, som också är en känd byggnad i Sydney.



Högt i tak!



Det andra huset i bakgrunden!



I maj var Oprah i Sydney och spelade in en show framför operahuset. Hon hade tydligen sagt sedan att det borde heta The Oprah house. Eftersom jag är ett stort fan av Oprah skulle jag inte ha något emot det ;)

Sjukt imponerande byggnad och att den dessutom är designad av en dansk gjorde att man som skandinav sträckte lite extra på ryggen under turen:) Sorgligt nog såg han aldrig huset när det var färdig pga en massa bråk. Trots att han hade 40 år på sig att återvända innan han dog för några år sedan. Tragiskt:(

Nya skor och lite mat

I förrgår när vi var i Warringah mall så köpte jag ett par joggingskor på Target för att jag ska kunna motionera lite. De kostade bara 18 dollar vilket är ungefär 135 kronor, helt okej! Sen får vi väl se hur länge de håller, för Jonathan köpte ett par skor där för 3 veckor sen som kostade 30 dollar och de har vi redan fått kasta för de läckte in så mycket vatten. Regnet bara fortsätter att hälla ner... Såhär ser de ut ialla fall;
Typ :)
Vad äter vi här då? Ja, man har ju ingen lust att spendera längre tid än nödvändigt i dessa hostelkök så till frukost blir det två mackor och en kopp te eller ett glas juice. Smöret brer jag på med en plastkniv och osten hyvlar jag med en potatisskalare. Ja, ni förstår.
Igår innan vi gick och tittade på de söta koalabjörnarna så var jag hungrig (som alltid:) och vi såg en skylt om Woolworths egna foodcourt (Woolworth är som ICA). Det är nog billigt och bra tänkte vi!
Vi gick ned för en trapp och hamnar rakt i en asiatisk foodcourt. Det var mat från Thailand, Kina, Japan, Malaysia och Vietnam. Sa jag att vi inte var i Chinatown?
Haha, lite kul syn, men det var ju inget fel med det! Vi tog thaimat och jag fick några av de godaste scampi jag ätit i en vitlökssås. Vår mat tillsammans blev 15 dollar (ca 100 kronor) och det var stora mättande portioner. Mums!
Till middag igår blev det Big Mac med en liten pommes o en liten cola i Red light district. Den smakade nästan exakt som hemma, lite mesigare dressing kanske, men annars kände smaklökarna sig som hemma:)
Jonathan åt nåt starkt och oätbart som vanligt:P



Thaistället i bakgrunden och en till suddig jag.
Jag fastnar inte så lätt på kort tydligen;)



Världens bästa scampi och grönsaker i vitlökssås. Jag veeeet att man ska bojkotta scampi för det typ är miljöfarligt och hej o hå, men det är ju sååå gott!



Efter alla djur var jag kaffesugen, men istället blev det en grande Pepparmint Moccha från Starbucks, som jag faktiskt är osäker på om det är kaffe eller varm choklad. Sjukt god ialla fall! :)



Till det delade vi på en cinnamon scroll med en massa frosting på från Subway. Det var väldigt gott efter att inte ha ätit nåt sött på en vecka.
Hmm, kanske dags att snöra på joggingskorna nu då? ;)

Wild life Sydney i dubbel bemärkelse

Idag ,medan ni låg o sov sött i era sängar där hemma, så var jag och tittade på en massa australienska djur! Allt ifrån jättesöta koalabjörnar till en massa äckliga ormar (som jag inte fotade:P) och en stor krokodil! Bildregn?
You got it! ;)

Iiiiiiiih! Så himla söta!! De flesta satt o sov i träden, men nån var vaken och satt o åt löv, med en bebis på magen:)



Angry bird.



En suddig jag o en liten Wallaby i bakgrunden:)



Världens dödligaste fågel! Den kan väga upp till 70 kg och är ganska aggressiv. Lever i regnskogen!



Jonathan och red kangaroos!



Det fanns stora varaner också, men den här var liten och söt:)



Ååååh jag dör! Man ville bara plocka ned den och ta med sig hem!!



Krokodilen Rex som tyvärr bara låg och sov!



Och titta här! En till söt liten koala! ;)

Nu är klockan halv tolv på natten här och jag börjar bli ganska trött. Jag och Jonathan var tidigare ute på en kort kvällspromenad för att jag var hungrig. Vi bestämde oss för att gå upp emot Kings cross som vi inte hade gått upp till än ,vi går alltid upp mot city, och det tror jag inte vi gör om. Hahahaha, det var bara strippklubbar, porrbutiker och några tatueringsstudios som har öppet till 2 på natten. Som tur var hade de även ett McDonald’s, men det var den mest otrevliga personal jag varit med. Men men, nu har vi alla fall sett en annan sida av Sydney;)
God natt!

Regnet det bara öser ner...

Sydney bjuder inte direkt på något vår/sommarväder. Från i söndags eftermiddag har det varit konstant mulet och sen igår har det regnat nästan hela tiden. Idag var det bara 15 grader så långbyxor och dubbla långärmade tröjor åkte på!
Så man får passa på att göra nyttiga saker ”hemma” eller roa sig med inomhusaktiviteter på stan. Igår översatte Jonathan sitt CV till engelska medan jag mest bloggade och surfade hela dagen. På eftermiddagen skulle vi göra ett bankärende, men det blev för stressigt så vi strosade runt i en GIGANTISK galleria och tittade. Jag kommer ju inte direkt bli uttråkad när Jonathan o de andra rumskamraterna börjar jobba;)

Idag blev det lite mer aktivitet. Vi kom iväg i tid så vi hoppade på bussen ut till Wallringah mall där Jonathan gjorde sina ärenden och så blev det en sen lunch och lite mer fönstershopping. Det finns till exempel huuuuuuur många olika skobutiker som helst så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Det blir nog inga julklappar till syrrorna för jag måste få plats med alla skor jag ska ta med mig hem;)

Jag åt egenblandad sallad och Jonathan åt indiskt på en stor foodcourt.



Mitt bland alla butiker var det en stor frukt&grönt marknad!



Det var så konstigt för det var som en inomhusgalleria, fast det var utomhus. Kallt som fan.
Här står Jonathan i tomtebyn:)



Sen tog vi bussen tillbaka in till city...



...och tog tunnelbanan två stationer och gick hemåt genom Hyde Park...



...nedför Park street (tror jag det heter:P) som är en stor gata som tar oss till...



...vår gata! Man anar en skylt med röd text, det är ingången till vårt hostel:)

Låg standard

Som ni kanske minns skrev jag att jag såg en kackerlacka i vårt badrum här om dagen? Som tur var vet jag att den kröp ut igen för Jonathan såg det, men ialla fall...
Igår skulle vi spara lite pengar och laga mat här i ett av de gemensamma köken. Det gör jag inte om kan jag säga. Det tog typ 30 minuter att koka upp vatten, 20 minuter att koka spagetti som skulle ta 11 min (o den var knappt klar då) och inga bra redskap. Till råga på allt så var Jonathan alldeles för generös med chilikryddan i köttfärssåsen. Det är ju ioch för sig inte hostelets fel, men det drog ned betyget ytterligare:P Det brände på läpparna!
För att slippa diska allt för mycket i det skabbiga köket så har vi införskaffat plastbestick och papperstallrikar. Halleluja!
Det roliga är att det finns en gubbe här som bott här i 1 år och två månader. Han tycker det är ett bra hostel. Han måste fan bott på gatan innan!

Kaffeförvirring och Sydney Aquarium

Idag medan jag väntade på Jonathan var jag iväg och köpte mig en kaffe på ett närliggande café. Det var sjukt gott kan jag berätta, men jag har haft problem hittills med att göra mig förstådd vad det egentligen är för slags kaffe jag vill ha. För det går inte att bara säga; a coffee with milk,please! Neeeej nej nej nej,det är black och white hit och dit, hot or cold milk, small or large och alla dess latte, macchiato och espresso.
Så nu stod jag där och försökte mig på att säga; a black coffee with milk, please! för det gick bra på senaste stället (efter många om och men). Men nu blev det förvirrat igen och det slutade med att baristan lärde mig vad jag ska säga för att få en vanlig jävla kopp kaffe med mjölk. Det hela kändes ganska humoristiskt och jag är tacksam för att den glada indiern inte hade något emot att lära en förvirrad turist vad hon ska säga:)
Så i fortsättningen när jag ska beställa kaffe ska jag säga; a large long black coffee with hot milk, please! (fast jag ska nog börja ta kall mjölk istället.
Det tar så lång tid innan man kan dricka det annars:)
Innan vi gick in på aquariet så åt vi lunch precis i närheten...Jonathan beställde en hamburgare och jag en caesarsallad och hör o häpna, Jonathan blev avundsjuk på min sallad och ångrade sin beställning! Vilka framsteg va?:) (han har haft grönsaksfobi för er som undrar...)


Slut på kaffeproblemen. Igår var vi på Sydney Aquarium i Darling Harbour. På min ankomstdag fick jag en överraskning av Jonathan. Han hade köpt biljetter till lite olika aktiviteter och turistgrejer här som vi kan beta av när vi vill. Perfekt den här veckan när det är mulet och lite halvtaskigt väder! Några fick jag välja själv och några har han valt som han vet blir en utmaning för en hare som mig...Mer om det senare! :P
Aquariumet hade såklart massa fina fiskar, men också hajar, stingrockor, krabbor, pingviner och det lite mystiska havsdjuret dugongs. Här kommer ett bildregn!
Även fast det bara är en modell av den största vithajen människan fångat (7,4 meter) så bultade hjärtat lite extra. Hahaha, jag är ju rädd för vithajar i en svensk inomhuspool så när Jonathan bad mig stoppa in handen i hajens mun gav jag honom bara en arg blick och ett ”aldrig i livet!”


Massa söta små pingviner! När jag flög hit såg jag Poppers pingviner. De såg precis ut som dom här,tihii:)


En kungskrabba. Den var lika stor som den ser ut att vara.


Fina fisken!


Dugong! Man ville bara krama dem, så söta och tjocka:)



Haj!



Jäääättestort aquarium som man gick både runt, på, under och igenom:)



En legoval och en legotavla. Jag vet, sjukt coolt!



Hittar du Nemo och Doris?;)



Den här gigantiska statyn i LEGO stod i entrén. Vet inte varför det var massa legostatyer just nu, men de var coola och imponerande!

Lördagen

Well hello again!
Nu har jag löst problemet med wifin här på mitt hostel. Det visade sig att jag hade försökt koppla upp mig till fel nätverk. Men jag kopplade upp mig till det förut (tror jag åtminstone?) så det var därför jag var så förvirrad. Aja, skitsamma. Nu sitter jag här och kan ladda upp lite bilder från lördagen när vi var i Chinatown på Haymarket och sedan på Imax:)


Där fanns det en stooor frukt&grönt avdelning...



...blandat med en massa skräp, typ skal till telefoner. Dock ska jag erkänna att jag är lite sugen på ett skal, men de var för dyra. Och jag är sämst på att pruta som man ska göra där:)



Sen gick vi in på den här gatan och skulle äta lunch. Det var nog en väldigt turistig gata för vi blev inlurade på en restaurang som vi tyckte verkade vara jättebillig och bra. Men sen visade det sig att portionerna var väldigt små, riset kostade extra och det kom servitriser hela tiden och frågade om vi ville köpa extra små rätter som de visade på ett fat. Jobbigt som sagt var så vi går nog inte tillbaka dit även fast den lilla mat vi åt var god:P



Här sitter jag innan bion ,och är lagom jetlaggad och pigg dagen efter min ankomst. I bakgrunden anar man Darling Harbour som har massa restauranger och barer.
Ja, det var nog det hele från lördagen! På söndagen sov jag och Jonathan ända till klockan ett och skulle sedan åka till en strand. Tyvärr mulnade det på tidigare än vi hade tänkt oss så det blev en helt annorlunda utflykt än vi tänkt oss. Vi tog båten till Manly beach och gick sedan på en långpromenad bort till Freshwater beach där vi simmade i en havspool i full storm och lite regn. Ja, ni hör ju. Inte direkt vad jag tänkt mig när vi sa att det skulle bli en dag på stranden. Nästan tur att jag inte tog med mig kameran:)
Dock så var det väldigt vackert där så när det är sol o vi åker dit igen så ska jag fota en massa och visa er!

The land down under...

...jo jag tackar jah!
Strul med nätet gör det svårt att blogga så ni får hålla ut med uppdateringar! Australien ligger långt efter med tekniken...
Hur har ni det hemma i Sverige?

Imax och redan ett nytt boende!

Idag vaknade jag tidigt och fick dra Jonathan upp ur sängen. Vi lämnade vårt hostel redan vid halv elva ,och mötte upp ett tyskt par som han lärt känna på sitt tidigare hostel, och åkte till Bay street i närheten av Chinatown där vi kollade på en lägenhet som de vill hyra. Och senare på eftermiddagen fick vi reda på att vi får hyra den,yay!
Den var jättefin och fräsch, ialla fall om man jämför med det här vandrarhemmet där jag nyss hittade en kackerlacka i badrummet,bläääh!
Så det ska bli skönt att bo nånstans där man kan laga mat utan att vara rädd för att få nån sjukdom och sova utan att ha lastbilar åkandes i örat.

Sen åt vi lunch i Chinatown med det tyska paret. Äkta kinesisk mat! Det var gott, men väldigt små portioner så vi går nog inte tillbaka dit. Jag och Jonathan gick sedan till Imax i Darling Harbour där vi såg Polarexpressen i 3D på världens största bioduk. Skitcoolt var det! Bra bild, fantastiskt ljud och jätteskönt att det var sol och 27 grader när vi kom ut efter att ha sett en film som mestadels utspelade sig på Nordpolen;)

Jag blev hysteriskt trött under bion så efter den gick vi hem och sov middag i två timmar. När vi vaknade var jag fortfarande väldigt dåsig och ville mest bara sova vidare, men det slutade med att vi drog till Jonathans förra hostel och firade med bubbelvin att vi fått lägenheten. Det tyska paret blev jätteglad och överraskade! :) Sen satt vi där i några timmar och övade på vår engelska med tyskar och fransmän innan vi drog till en pub för ett sista glas. Nu är klockan kvart i fyra på morgonen och jag börjar bli ganska trött. Lägger upp lite bilder imorn från denna dag!
På flyget när jag landade igår:)

Hello Sydney!

Hej min bortglömda blogg!
Nu har det gått så lång tid så jag har hunnit åka till andra sidan jordklotet! Efter 28 långa timmar på resande fot kom jag imorse fram till Australien där Jonathan mötte mig på flygplatsen. Han har redan varit här i två veckor och hunnit installera sig lite grann redan.
Eftersom jag inte har fått så mycket sömn har vi inte gjort så mycket utan mest bara knallat runt lite på stan och installerat oss på vandrarhemmet. Dock har jag redan hunnit se operahuset från utsidan och några kända gåstråk och hamnar...Slänger upp några bilder jag tog med min iPhone så ni får en hint om hur fint det är här:)

En rundtur i Royal botanic garden och några av skyskraporna



Tjohoo!! Operahuset! :D



Jättesöta små andungar i en damm!


Jonathan framför Harbour bridge.

November betyder nya mått!

Tiden går så fort och helt plötsligt är det en ny månad! Och ny månad betyder ju att ta mina mått och se om det har hänt något med kroppen...Idag kom jag inte på det förrän efter jag hade ätit frukost, men jag får väl anta att det inte ger en jättestor skillnad;)

Vikt: 64,8 kg     (0,8kg)
Midja: 70,5 cm  (-0,5cm)
Röv: 99 cm       (-1cm)
Stuss: 86,5 cm  (-2,5cm)
Lår: 55 cm        (+/-0)
Arm: 28,5 cm    (+/-0)
Sen förra månaden har det inte hänt så jättemycket alltså som ni kan se, men det är väldigt kul att rövens omkrets har kommit under 100 cm och stussen minskar snabbt! Det är ju det som kvinnornas "problemområde", den lilla bulan nere på magen:)
Men jag är nöjd! Jag har kommit ned till min målvikt som jag satte upp förra året och min kropp känns stark och frisk! Min viktresa är alltså slut för denna gång. Nu gäller det bara att hålla den här nya vikten...!:)

För skojs skull kan jag ju skriva ut mina startsiffror från september förra året och se hur mycket som har förändrats...
Vikt: 74,9kg (-10,1 kg)
Midja: 81 cm (-10,5 cm)
Röv: 108 cm (-9 cm)
Lår: 61 cm    (-6 cm)
Arm: 30 cm  (-1,5 cm)
Stuss: 93,5 cm 22/2-2011 (-7 cm)
Återkommer efter Australienresan för och se om jag lyckats behålla bikiniformen eller om det blir väldigt mycket öl och pommes down under;)

RSS 2.0