Som kvinna,erkänn att du blir lite avundsjuk nu!

För den 17 oktober ska jag sitta i Kalmarsalen och titta på Björn Gustafsson live!!! :D




Jag är inte den som säger nej....Haha!

En lååååång dag!

Åh gud i himlen och alla dess bravader vilken lååååång dag det blev i skolan!
Var där redan kl.8 för att göra klart en laboration och sedan var ordinarie skoltid 10.15 till 17. Men eftersom dagen avslutades med en labb så drog tiden över lite... Eller ja,vid 18-tiden gick jag o de andra två sista. Men vi löste iallafall hälften av uppgifterna efter dagens labb så det kändes bra att vi satt där och knåpade lite:)

Nu har jag precis ätit middag och klockan är redan halv åtta. Vad hände med pluggandet som jag skulle göra idag? Hmm,får nog skjuta upp det tills imorn...Kanske knåpa på lite engelska efter Idol:)

Gud vad tråkigt att jag bara radar upp vad jag gör om dagarna....Men jag vet inte riktigt vad jag skriva om annars just nu..Det mesta består av skolan och pluggande på fritiden nu veckan innan tentorna börjar!


Färjan

Var det nån annan som såg premiäravsnittet av Färjan?

Hahahha,fyy faaaan vad jag ska följa det programmet i höst!:D Underhållning på hög nivå och att det utspelar sig ombord på en båt som man åkt med förut gör ju inte saken sämre...Verkligen TV-tips denna höst!:)



Jag är så duktig så:)

Idag har jag pluggat riktigt mycket,det känns jättebra!
Var i skolan kl.9 imorse för att plugga en timme innan vi började kl.10.15. Efter att jag hade ätit lunch i skolan cyklade jag till studentbiblioteket och deras tysta läsesal där jag satt och pluggade i tre timmar. Jag fick hyfsat mycket gjort och lärde mig för en gångs skull nånting:P Ska sannerligen sitta där imorn också...
Vidare till ICA Maxi för att handla lite mat och sen hem och bytte om för att cykla och träna.


Så nu ska jag njuta lite framför teven och titta på båtar=)

Ny skön favorit

Idag har jag unnat mig tid att ladda ner lite ny musik till min dator. En ny skön tjej som jag upptäckt är Amy MacDonald! Jag tyckte att 7 låtar av ca 10 var värda att behålla på datorn vilket måste ses som ett ganska bra betyg:)

Denna låt spelas just nu ganska mycket på Mix Megapol här i Kalmar och är en av de starkaste favoriterna. Men lyssna gärna även på Mr Rock N Roll, Let's start a band och Barrowland Ballroom!:)



Amy MacDonald - This is the life

Bilder från Girls night out

Jag har precis legat och kollat på Sex and the city i två timmar. Då inser jag hur mycket ens vänner betyder för en! Så därför ska jag lägga upp lite bilder från i onsdags när jag och mina nyfunna vänner från klassen hade en Girls night out:)



My sweet Sanie:)


A-C och Jenny!



Lilla Linda:)



Tina och "hon som alltid har något i munnen"



All the ladies:)

Det blir nog ytterligare en nyttodag...

Gårdagens kväll blev helt galen!!!!

Näärå,jag bara skoja:) Vi åkte ut till Öland och tittade på ett tjusigt fyrverkeri i Borgholms hamn. Jag hann köpa ett par gummistövlar också som jag spanat in en längre tid!:)
Sedan skulle vi ta en öl nånstans. Det var inte det lättaste eftersom typ den enda krogen var stängd och resten var bara restauranger. Tillslut hittade vi en ful liten krog där vi lyssnade till svenska sommarfavoriter som Ta mig till havet och Vill ha dig...
Hon som skulle köra oss hem blev också sugen på en öl så vi bestämde oss för att åka tillbaka till civilisationen i Kalmar. Där satt vi på Calmare studentpub och drack drinkar. Jag hann få i mig tre stycken,men det har inte förstört min dag idag så det gör inget!
Kom hem vid halv två och sov gott fram till halv elva ungefär.

Nu har jag startat en tvättmaskin och ätit frukost. Så fort jag tagit hand om min tvätt ska jag cykla till studentbiblioteket och plugga lite. Ikväll måste jag handla! Har inte mycket kvar att äta i kylen/frysen....

Men först,kolla lite andra bloggar:)

Girls night out 2

Nu drar jag alldeles strax iväg till Öland för att spana in Skördefesten med tjejorna från klassen! Så får vi se hur mycket fest det är i Borgholm en lördagkväll i slutet på september...:P



Från vänster: Linda,Sanie,Jenny och A-C

Nyttodag!

Idag har jag kännt mig ganska effektiv måste jag säga!

Jag hade ställt klockan så jag kom upp strax efter nio imorse och startade två tvättmaskiner,dammsög mitt rum och bytte lakan. Sedan cyklade jag iväg till studentbiblioteket och pluggade iallafall i två timmar med Linda,Jenny och A-C i klassen. Efter det cyklade jag direkt till Friskis och tränade på gymmet i en timme.
Cyklade och handlade lite grönsaker och salsasås för snart ska jag börja laga tacos till middag:)
Ska försöka göra lite engelska under tiden också..

Ikväll vet jag inte än om det blir skördefest på Öland eller om det blir hemmakväll i sängen igen. Det skulle ju vara trevligt med en liten utflykt till Öland faktiskt!:)

Dags för matlagning!

Natti natti!

Även fast det självklart hade varit mysigare att se på film tillsammans med någon så var det ganska skönt att vara för sig själv en stund:) Det känns som att den senaste veckan har varit väldigt intensiv med saker på gång och alltid en massa människor runt omkring sig...


Hur som helst,nu ska jag snart stänga av datorn för att läsa i min bok tills jag somnar!

Tänkte också säga att någon gång i helgen ska jag lägga upp bilder från vår Girls night out i onsdags! Det vart inte så många bra bilder för som ni kan se på bilden nedan gick det ganska vilt till....:P



Synd på ett så par fina jeans! Å andra sidan hade jag ju en desto bättre anledning att köpa nya idag;)

Lugn fredagkväll

Tjofitta!

Här sitter jag på min säng en fredagkväll och är helt nykter. Det känns ju lite konstigt:)
Jag har lovat mig själv att vara nykter fram tills tentorna är klara....Eller iaf,inte dricka så mycket att jag blir bakis en hel dag efter. Det kanske är mer rimligt;) Fast det skulle ju inte skada att minska på kaloriintaget och låta levern vara ett tag... Hmm,jaja,får se hur det går. Ikväll går det bra iallafall!:)

Jag tänkte gå och göra mig lite varma nachos nu med gräddfil och salsa som jag kan äta medan jag kollar på film. Mmmmmm,det kommer smaka smaskens!

(Hahahahaha!)


Snålänningar finns verkligen på riktigt!

När jag kom hem från pizzerian (som tyvärr inte hade så god pizza) så satte jag mig i köket för att plugga lite. Gubben som jag hyr ett rum av kom då in och började prata med mig...

- Jo,jag tänkte,kan du vara så vänlig och släcka lampan i fortsättningen?
- Eeh,vad tänker du på nu?
- Ja,igår när du gick... Du hade lämnat lampan inne i ditt rum tänd när du gick.
(vi snackar alltså om en liten skrivbordslampa!!)
- Jaha,aa men jag hade lämnat den tänd med flit för att det är så mörkt i lägenheten när jag kommer hem på natten. Så jag tänkte att det är ju skönt att det lyser då i mitt rum.
- Jajaja,jag förstår....Men du kom ju inte hem.
- Eeh,nää,men det visste jag inte igår kväll. Nu blev det såhär bara...
- Jaa,det gör ju ingenting eftersom jag var uppe och såg att lampan var tänd så jag släckte den bara. Men sen när jag åker iväg så finns det ju ingen som kan släcka efter dig!
- Eeeh,nää,men jag brukar inte lämna lamporna tända. Det var bara igår eftersom jag trodde att jag skulle komma hem och ville inte att det skulle vara mörkt. Och jag tror inte att den drar så mycket ström heller för den delen...
- Jaa,nää,det är kanske lite mörkt i hallen. Man behöver väl inte ha så nedsläckt när man är hemma heller...Jaja, det gjorde ju ingenting den här gången,men du kan ju tänka på det!



Förstår ni vad jag har att handskas med?!

Ligg kvinna ligg

Tjejkvällen igår var helt sjukt rolig! :) Så rolig att jag är baksjuk ordentligt idag,haha!
Jag som skulle plugga en massa idag...

Hur som helst,vi började med att titta på Hipp-Hipp! och Idol hemma hos Jenny. Självklart medan vi hinkade massa dricka:P Sedan spelade vi lite Guitar Hero vilket börjar bli av en klassiker på förfester här nere!
Vid 22.30 tiden ragglade vi ut på gatan och begav oss till Calmare studentpub där vi drack kvällens drink "Sour Hawaii" och shottade tequila rose och nån slags kanelvodka. Jag tror det var ungefär där det började spåra ur för min del,haha!
Vi stötte även på tre killlar från klassen som vi senare satte oss vid och ungefär där tror jag vår tjejkväll tog slut. Sen blev det bara fullt ös,medvetslös med killarna. Henrik från klassen dök upp med sin granne "Fulchipset" Niklas som bjöd på Mozartkulor. Det var gott och oväntat! Gullig gest tycker jag:)

Efter ett tag drog vi vidare till Bistro Bar på Larmtorget och jag satt bara utomhus med killarna och Sanna o snackade. Om vad minns jag faktiskt inte:P Vid halv två-snåret gav vi upp och det var återigen dags för en efterfest hemma hos Henrik. Återigen var det han,jag,Gustaf och Niklas,men även A-C från klassen som bor i närheten. Vi spelade lite Guitar Hero och det var inte lika lätt att pricka allting rätt nu som det var under förkröket. Haha,jag var nog ganska så full:)

 Idag har min sovpartner ,som nog inte var bakis, varit snäll nog att stå ut med alla mina bakisbeklagelser och lät mig också lyssna på min nya favoritbakislåt:)


Bob Dylan - Lay lady lay


Nu är det jag som byter om till mjukiskläder för att sedan gå till pizzerian och äta en fet bearnaisepizza och plugga engelska!



Ps. Massa fula bilder togs igår,det kommer upp lite senare! Ds.

Pics från helgen


Sara och jag förade hemma hos mig



Sara tycker att hon är bäst:)


Nisan och jag kramades på krogen



Nisan och Sara=)


Vill du se fler bilder får du allt ta och titta in min Facebook;)




After school

Nu kom jag precis hem från skolan. Eller ja,egentligen från puben. Hela klassen gick nämligen till en pub som heter Pipes of Scotland och åt en liten buffé inkl. ett glas öl för ynka 39 kronor! Det är ju helt perfekt för oss med en stram studentbudget! Dessutom är det riktigt kul att klassen umgås tillsammans och lär känna varandra lite bättre:)

Igår kväll kom jag då alltså tillbaka hit till Kalmar,direkt från Ålandskryssningen. Den var riktigt trevlig med god mat och mycket god dricka:) Däremot var jag lite trött efter lördagens utgång och en helg med flängande hit och dit så vid ett gick vi och lade oss. Det gick bra tills grannarna kom hem från "krogen" och hade efterfest. Till kl.6.
Jag såg inte så fräsch ut på söndagmorgonen.

Konstigt nog sov jag nästan ingenting i bilen på väg ner igår heller,men inatt sov jag jävligt gott och tog igen en massa sömn. Det blir nog samma inatt.

Imorn blir det tjejkväll med flickorna från klassen:) Vi har tänkt förkröka medan vi kollar på Hipp-Hipp! hemma hos Jenny och sedan blir utgång. Troligen Sjösjukan som alltid:P Det ser jag väldigt mycket fram emot! Är taggad redan nu:)



 


Från en partykväll till en annan

Gårdagskvällen blev trevlig och underhållande,men ingen direkt dunderfylla. Kanske man kände lite att man inte ville göra bort sig inför de mindre på krogen. Man måste ju vara en förebild när man själv är tre år äldre än genomsnittsåldern typ:P Men visst,de hade renoverat fint och det var inget fel på musiken heller. Just bara att det var lite yngre människor än vad jag kanske tycker är roligt att ragga på;)
Bilder kommer upp så fort jag är tillbaka i Kalmar!

Idag har jag då hunnit träffa min vän Natalie ett tag. Vi åt lunch hos henne och lyckades ialla fall plugga lite emellan snacket om killar och fester och annat skoj;)

Alldeles strax ska jag åka in mot stan,närmare bestämt till Stadsgårdskajen för där ligger Birka Paradise och väntar på mig!:D Ska bli riktigt kul att avsluta Stockholmshelgen med en kryssning till Åland! Jag har redan bestämt att jag ska inhandla en flaska rom så att jag kan dricka rom och fin-cola tråkiga kvällar i Kalmar^^

Våra fartyg - Paradise Birka Paradise
Paradiset på Östersjön

Fjortisblond

Mitt hår blev inte lite ljusare,det blev fjortisblont! Så nu kommer ialla fall min kompis se mig inne på krogen om hon skulle råka tappa bort mig:P

Som sagt,det blir utgång ikväll till nåt ställe som heter Ice. Oooh,kyligt;)
Det är på ett ställe som hette Mera förut där jag hängde mycket som 18-åring så det blir kul att återigen kliva in de lokalerna! Helt annat än vad Sjösjukan är där nere i Kalmar:)
Har redan fått i mig två hemmablandade Mojitos och en cider. Nu tror jag att det är dags för en till Mojito innan jag nyktrar till! :O


Vi ses inne i dimman.

Plugghäst

Kom precis hem efter att ha suttit på bibblan i 1,5 timme och räknat på lite pumptal. Det känns jätteskönt att faktiskt ha pluggat lite på fritiden,bättre presterat än när jag är i Kalmar!:P

Snart ska vi äta middag och efter det ska jag göra mitt hår lite ljusare. Trött på råttfärgen som sticker fram mer och mer:P

En dag på stan helt enkelt!

Nu har jag varit hemma i ungefär 1,5 dag. Tänk vad tiden flyter på!

Jag har sovit som en stock båda nätterna dessutom. Har inga problem att sova 10-11 timmar,helt sjukt!
Igår var jag inne i stan och åt lunch med min syster. Sedan var jag på min ansiktsbehandling som var väldigt skön! Hon gjorde en liten hudanalys åt mig och rekommenderade lite olika produker,men jag hade bara råd att köpa en av cirka 10. De kostade ändå ca 400 spänn styck:P Går inte riktigt ihop med min studentbudget!
Sedan tittade jag i affärer med min syster och när hon skulle gå och simma med vår storasyster så gick jag ner till Strömkajen och finåkte lite båt fram och tillbaka för att fördriva tid:) Det var kul att vara på sjön igen och träffa lite arbetskollegor!
Tillbaka vid Strömkajen så gick jag till restaurangen där jag och mina tre systrar åt middag innan vi alla gick till Operan för att se Askungen. Det var en slags modern version av Askungen och elaka styvmodern var istället en elak styvfar.
För att vara en opera så var den väldigt underhållande och vissa ställen skrattade jag faktiskt,men visst. Det finns säkert ännu roligare saker att se istället:P

Nu ska jag snart klä på mig och ringa min vän Nattis. Vi ska luncha ihop och jag tänkte faktiskt tom sätta mig och plugga lite på biblioteket. Här hemma kommer man ju inte få någon ro!

Jag vill ha mitt långa hår tillbaka!










Då tyckte jag att jag inte kunde göra någonting med mitt hår. Att det bara hängde platt och fult. Nu skulle jag kunna ge nästan vad som helst för att ha hår ner över axlarna och sätta upp en hästsvans utan att allt ramlar ur tofsen! :(

En glad stund kräver en glad låt:)

Det är helt otroligt,men jag ska faktiskt tipsa om en till låt med Scooter inom ramen av två veckor!
Men just nu känner jag mig så glad för att jag har hunnit träna idag (vilket gick bra),titta på Idol OCH pluggat klart engelskan inför morgondagen! Duktigt av mig!

Så nu ligger jag i sängen och önskar så innerligt att jag skulle kunna dansa som alla killarna i videon. Då skulle jag lätt göra det nu och på krogen i helgen! :D


Scooter - The question is What is the question?

Dags för träning!

Med en ansiktsbehandling att se fram emot på fredag och ett bra mellanmål bestående av fruktsallad med frön på i magen känner jag mig väldigt taggad för att gå till gymmet och springa lite på löpbandet!:)


Denna båt ,M/S Sandhamn, behövde folk till helgen. Jag är faktiskt lite sugen på att jobba,men det är så mycket annat jag ska hinna med i helgen så det går inte. Synd,för jag saknar sjön,båtarna och alla roliga kollegor! :(


En något bättre dag!

Det var ju såklart mindre kul att gå till skolan idag eftersom cykeln fortfarande är paj,men nu är den inlämnad på cykelverkstan och jag hoppas att den är klar tills på måndag ialla fall!

Sen känns det skönt för att imorn vid den här tiden är jag på väg hem till Stockholm!
Jajamensan,Tequina ska röja huvudstan by night igen:) Eller nästan ialla fall...På fredag blir det Törnrosa eller liknande i operaversion med mormor och syrrorna. Men det är ju trevligt det också:P

Jag är lite sugen på att åka båt hemma också! Det var ju så länge sen...Men får se,känns kanske lite pinsamt inför kollegorna att bara åka med för att åka båt,haha! Men jag lovar,har man jobbat ett tag på sjön så saknar man den efter en månad!

Nu ska jag kolla upp numret till Axelssons och boka tid för ansiktsbehandling. Tänkte hinna med det hemma också för jag har presentkort där som går ut i december:)

Imorgon tack!

Allt som möjligtvis kan gå fel under en dag,har gått fel för mig idag!

1. Mycket dålig hårdag
2. Hällande regn och snålblåst när jag cyklade till skolan och gick hem (uppehåll hela dagen annars)
3. Min cykel pajade på vägen till skolan och går inte att cykla på nu
4. Ännu ett par av mina favoritjeans sprack i arslet
5. När jag väl lunkat upp till Team Sportia för att de skulle fixa min cykel så var det fel affär. Den ska lämnas in nere i stan (där jag gick förbi på vägen hem från skolan och var allmänt irriterad)
6. Och på grund av detta hann jag inte träna idag heller! Lär väl inte göra det imorn heller eftersom jag är IG-barn i Elteknik och inte hann klart min labb i måndags på fyra timmar. Dessutom andra läxor att göra.
7. Jag vann inte 1 miljon kronor på min Trisslott. Hade jag gjort det skulle jag glömt allt dåligt!
8. När jag hade skrivit ett bra inlägg om allt detta och skulle publicera det, fuckade publishme.se och allting försvann

Nää,usch! Jag ser fram emot morgondagen och hoppas att den bjuder på mer trevliga händelser!


Dagens låttips!

Bästa 80-tals dunket att vara trött till:)


Depeche Mode - Enjoy the silence

Tiden går ju så snabbt när man har kul....

Vart fan tog den här dagen vägen?
Jag ställde klockan för att gå upp och plugga vid nio. Jag kom igång ca 10.30. Läste igenom instruktionen för labben jag skulle ha idag. Käkade lunch och började kl.13 i skolan.
Efter en labb som tog alldeles för lång tid av alla fel så hade vi ändå inte hunnit klart vid 17. Så nu blir det extra tid för mig och en till grupp på onsdag efter skolan. JIPPI!
Hemma vid halv sex,grinig för labben och så jäääävla hungrig.
Iväg till ICA Maxi med Sami och handlade,hemma vid 19 och började med middagen. Klockan 20 hade jag ätit klart och ringde min bästa vän och vi kan prata länge...:P
Så nu ligger jag här i sängen och undrar vad fan som hände med träningen på gymmet som jag skulle göra idag. Och varför har jag inte hunnit plugga nånting?

Fan.

Summa summarum

Oj,vilken sliten festhelg det blev!
Kräftskiva plus Sjösjukan i fredags med en lång,jobbig baksmälla över hela lördagen. Sov lite på eftermiddagen och åt mat för första gången på hela dagen vid sextiden och sedan var jag ready to go igen:)
Förfest med 3 Jello-shot,3 öl,Ful-cola med whiskey till killarna och lite Guitar Hero så var vi redo för att göra Kalmar by night igen!
Vi tänkte vara lite duktiga att pröva nåt annat än Sjösjukan,men törstiga som nog de flesta av oss var så lockade sjukan ändå mest med sina billiga priser. Att gå in på ett annat ställe var sedan lönlöst eftersom ställena här stänger vid 2. 
Det blev en efterfest hos Henrik med mer ful-Cola och musik. Vid halv sex somnade jag gott i en varm säng:)

Igår var jag inte alls bakis,men ändå gick hela dagen utan att jag gjorde något vettigt,typ plugga! Var på bio på kvällen och såg Get Smart med en kompis. Den var helt okej efter en öl på O'Learys och lite smårolig,men kanske inte riktigt värd 85 spänn ialla fall....Hur som helst;

Om alla helger var lika roliga och mysiga som denna har varit så behöver jag inte alls åka hem till Stockholm så ofta! :)

Dagens och gårdagens låttips!

Oj oj oj,det vart så stressigt igår att jag inte hann lägga upp dagens låttips! Så jag kombinerar dessa två festdagars låttips och ger er här en låt som piggar upp festhumöret:)




Horny United - Crazy Paris (Klaas remix 2008)

Tankar dagen efter...

Träningen gick väldigt bra igår. Jag sprang 2 km på löpbandet på cirka 15 minuter vilket jag känner mig nöjd med:)
Sen var det bara att trampa hemåt och äta lite mellanmål och duscha,fixa i ordning sig och trampa ner till skolan där kräftskivan skulle hålla hus.

Jag var förvånad över hur lite folk det var där,men det var jättekul ändå! Jag satt med tre killar från min klass och det är ju alltid trevligt att lära känna andra människor i klassen lite bättre:)
Efter att ha grundat med två små öl och sedan två stora öl och en snaps till maten på kräftskivan kan man ju diskutera om det var ett sånt smart drag att smaska i sig två stora Jello-shots som Henrik från klassen hade gjort ute på kajen. Haha,lite annorlunda att äta sprit i någorlunda fast form,men gott var det ialla fall! Smakade som tranbärsmarmelad:)

Sen hamnade vi alla på Sjösjukan,kanske inte jätte överraskande!  Vi drack ,jag vet inte hur mycket, och vid halv ett var jag hungrig och gick och käkade på Sibylla med Henrik. Vidare på liten efterfest och där nånstans ramlade jag med cykeln och lyckades lera ner mina nytvättade jeans. Jättesmart drag Tina!:P

Idag mår jag som jag mår,men det hindrar inte att äta Jello-shots även idag:)

Haha juste! När vi var på Sjösjukan så hade jag lyckats parkera min cykel på ett ställe som inte var nåt vidare smart. Det var inne i en gång som var stängd när jag kom ut och var hungrig. Fick gå runt hela kvarteret men det var stängt överallt. Pratade med vakterna på en pub och snälla som de var så fixade en så att jag kunde få gå in och hämta min cykel och släppte ut mig genom grinden. Där lärde jag verkligen något:P

Denna gång blir det 2 km på löpbandet

Nu har jag räknat ett tal på pumpar,pratat med Nattis och surfat runt på nätet. Då är det dags för lite träning nere på Friskis. Eftersom jag jympade i onsdags så blir det gym idag! Dessutom kan jag ju inte gå på ett pass som är slut klockan 18 när jag ska vara nere på skolan då:) Tokigt!

Så nu cyklar jag till Friskis och springer på ett löpband och tränar armar,rygg,mage och balans!

Jag skulle aldrig ta bläckfisk på min sushi

Idag slutade vi riktigt tidigt i skolan. En lektion mellan 8 och 9:45 bara. Jätteskönt!

Jag passade på att göra lite ärenden i stan efter det. Jag hämtade ut mina två par stövlar från Skomakarn som hade klackat om dem och sulat ena paret. Sedan gick jag till banken och hämtade ut mitt studiebidrag och fixade så att de kommer in direkt på kontot nästkommande gånger. Sen cyklade jag vidare till glasbanken som pappa kallar det (systembolaget) och inhandlade lite öl inför kvällen. Då är det kräftskiva på skolan och jag ska cykla dit tänkte jag!

Ialla fall,innan jag cyklade hem igen så unnade jag mig en lunch på stan efter att bara ha ätit matlåda till lunch i två veckor.
Det blev sushi på världens bästa sushiställe. Jag skojar inte,det är så jäääävla gott!
De gör ens sushi på beställning (tre små söta thailändskor typ) och allting är så himla färskt och gott så det bara smälter i munnen. 85 spänn för 12 bitar till lunch är inte helt fel det!:)



Nummer fem på menyn i 12-bitars variant på Kama Sushi

Dagens låttips!

Efter Idol så zappade jag lite på teven och hamnade framför Doobidoo på SVT24. Där hade de en fråga som gällde Ebba Grön och deras kända låt 800 grader. Den är ju faktiskt riktigt bra och tåls att höras många gånger så den blir dagens låttips!:)


Ebba Grön - 800 grader


Denna video kanske förstör lite av låtens coolhet,men är ändå ganska underhållande!
Jag måste säga att stycket när Thåström sjunger om att han bara ser dårar så är den streckgubben läskigt lik Munspelsmannen som härjar på Drottninggatan hemma i Stockholm!:D


Hahahaha

Han Andreas Larsson i Idol var ju bara för skön! Hahaha,så grymt nervös har jag nog aldrig sett någon i hela mitt liv:P
Det roliga var ju att han hade ingenting att vara orolig för,han sjöng riktigt bra!
Till skillnad från alla som är himla självsäkra och suger på sång...

Är inte 119 kr/kg ett hutlöst pris på naturgodis?

För ganska exakt ett dygn sedan stod jag på ICA Maxi och plockade naturgodis i en påse. Jag fick ett sms samtidigt och noterade då att klockan var 19.52. Shit,Idol börjar ju snart!
Så det var bara att springa till kassan och checka ut min självscanner. Trots att det tar typ bara 5 minuter max att cykla hem så kände jag mig stressad och var lättad över att det inte var någon kö.
- Har du mycket varor?
- Nä,en påse typ...
- Japp,då tar vi en kontrollcheck på det här då!


Åååh,vad irriterad jag blev! Man använder ju självscanning för att slippa packa ner i vagn/korg, packa upp på rullband och sedan ner i påse.
Tur för henne att jag bara hade en plastpåse och min handväska igår och inte en hel kundvagn som förra veckan...


Jag tycker det är skitroligt att handla med en egen scanner o höra: BLIP!:)

Jag hann ialla fall hem till Idol och nu är det alldeles strax igen! Naturgodiset finns med idag igen eftersom jag köpte närmare ett halvt kilo,haha!


Dagens låttips!

Det är nåt fel på den här sidan,men nu kom jag iaf in så att jag kan lägga upp dagens låttips!

Jag var och tränade på Friskis idag,det fick bli jympa. Efter en början med bara dåliga låtar som kom det en som föll mig i smaken och gav mig faktiskt gåshud på där på träningsgolvet. Så bra är den inte nu på datorns sopiga högtalare,men på träningen med hög volym och grym bas...GGRRR!


Cascada - Miracle

Jag tror att jag har dyskalkyli

Det är en sjukdom motsvarade dyslexi fast det gäller matematiksvårigheter.
Jag har suttit och klurat på ett och samma tal i cirka en timme och jag kommer ingen vart. Jag vet knappt hur jag ska räkna ut arean på ett rör ännu mindre hastigheten i det.
Så imorse när det stod om dyskalkyli i tidningen och att det är lika vanligt utspritt som dyslexi så kände jag mig träffad. Jag undrar var man kollar upp om man har sånt?

Natti natti!

Ögonlocken värker + om åtta timmar ,ganska exakt, ska jag sitta i skolbänken igen = dags att sussa.

En lättlöst ekvation om man jämför med dem som jag håller på att räkna på i skolan! 

Dagens låttips!

Vi spelade Guitar Hero i ca 2,5 timme. Tiden går snabbt när man har kul,eller hur?:) Hur som helst så vann jag den andra battlen också mot Slash från Guns 'n' Roses. Sami tyckte att jag var grym och ska från och med nu kalla mig för Battle Queen. Det tycker jag var roligt!:)

Ialla fall,en av mina favoritlåtar på Guitar Hero blir också dagens låttips! En verklig gammal klassiker:)
(Jag tänkte lägga upp tipset tidigare ikväll,men då cpade sig internet såklart....)


Rolling Stones - Paint it black

Läxor vs. Guitar Hero

Idag har jag varit duktig efter skolan och suttit och räknat på lite tal i ämnet Rör,pump,fläkt och ventil.
Min rumskompis ville inte göra sina läxor och frågade vad han som hade tråkigt skulle göra. Jag gav Guitar Hero som förslag och så fick det bli. Jag räknade klart ett tal och gav sedan upp när jag inte fattade hur jag skulle göra. Så nu spelar vi rockmusik och jag måste säga att det är grymt mycket roligare än att räkna matte!:D

Jag slog just Tom Morello i en gitarrbattle. Jag är grym:)

Dagens låttips!

Jag har inte hunnit ladda ner denna låt själv än,men den är ju bara för grym så jag måste göra det illa kvickt!

Lyssna och njut själv:) Snygg video att titta på också!



Coldplay - Viva la vida

Hydrauliskt oljigt hår

Idag ska jag träna och då måste man ju såklart duscha efter. Jag tänkte igår att det skulle ju vara skönt att tvätta håret bara då,men det var så himla fett att jag tvättade det igår.
Det ångrar jag lite grann nu. För från kl.13-16 hade jag labb i Hydraulik och då jobbar vi med olja i slangar som vi kopplar på olika sätt. Idag lyckades två killar göra så att det sprutade olja i klassrummet och en del hamnade i mitt hår.
Behöver jag säga att mitt hår är i stripor och behov av att tvättas igen?:P


Dagens låttips!

Tro inte att jag glömt min nya tradition! :)

Eftersom det är söndagkväll och man kanske är lite trött och vill höra lite lugnare musik så har jag ett riktigt bra tips!
Jag hörde låten för första gången i somras på radio och blev kär! Jag fick även upp ögonen(öronen) för Håkan Hellström som jag tidigare hade lite svårt för. Här är ialla fall hans version av Trubbel, som Olle Adolphson gjorde från början. (Även den versionen finns på YouTube om du är intresserad av att jämföra:)


 
Håkan Hellström - Trubbel

Irriterande!

Åååh,vad arg jag blir! Skulle tända min skrivbordslampa ,som jag köpte ny för tre veckor sedan på Ikea, alldeles nyss och vad händer? Den slocknar direkt. Den lilla glödlampan har brunnit,damn it!
Nu måste jag redan köpa en ny diod eller vad fan det är på Claes Ohlsson imorn. Irriterande!

Låååååångpromenad!

Det blev en något längre promenad än vad jag hade tänkt mig. Cirka två timmar var jag ute och spatserade på Kalmars gator. Nu har jag skavskår på båda fötterna inkl. en stor blåsa,AJ!
Hade det inte varit för att det typ ösregnade i början av promenaden så skulle jag nog tagit mig kameran och fotat allting jag såg, för jag gick i princip runt hela södra Kalmar:P

Här är ialla fall fina Kalmar slott som jag gick förbi i slutet av promenaden.





Kalmar slotts allé precis intill Stadsparken


När jag gick i Stadsparken längs slottets vallgrav så bestämde jag mig för att titta ner i vattnet och se om jag hittade nåt spännande. Det gjorde jag! Nån var tydligen trött på sin cykel...^^


Under my umbrella

Nu ska jag gå ut på en härlig promenad för att upptäcka lite nya delar av Kalmar!

I regnet.

Har någon en lägenhet över i Kalmar?!

För er som inte visste det redan så kan jag berätta att mitt boende ,här i Kalmar, består av ett rum i en lägenhet som jag delar med en till student. Gubben som vi hyr våra rum av bor kvar här (i vardagsrummet) tills han reser iväg till Thailand på obestämd tid 28 oktober. 
Han har sin dator inne i vardagsrummet. Den lånar jag ibland när jag ska skriva ut saker eller skriva på Word för det har jag inte på min dator. Idag satt jag där och skrev ut massa papper från skolan och medan jag gjorde det så kollade jag upp på bokhyllan där det står lite pärmar. På en av pärmarna står det: Nekrologer 2006- 
Jag tänkte direkt;
fan vad skumt! Är inte nekrofiler såna som sätter på döda människor? Det måste ha nånting med döda människor att göra...
Eftersom gubben inte var hemma just då så kollade jag i pärmen och mycket riktigt. Pärmen var full av utklipp från tidningar på mer eller mindre kända människor som har dött och även deras dödsannonser. 
Creepy or what?!  


Dagens låttips!

För några år sen eller vad det var så hade jag dagens låttips på msn. Då gällde det att kunna ladda ner de låtarna själv. Well,utvecklingen går framåt och idag kom jag på att jag måste ju ha dagens låttips här på bloggen istället! Då kan ni ju lyssna på dem direkt och se om ni tycker om dem lika mycket som jag!:D

Premiärlåten för Dagens låttips är en gammal goding. Denna låt var mina absoluta favoritlåt för cirka nio år sedan. Jag var 12 år och var inne i en Scooter-period. Jag älskade den där pipiga rösten i deras låtar som du snart själv kommer få höra. Nu tycker jag den är bra,men jag skulle nog inte klassa den som en favoritlåt:P

Så här är den då (ripoff-låten av Supertramps - The Logical song); Ramp (the logical song) med Scooter!!



I told you so

Mycket riktigt blev det sjösjukan igår efter ett riktigt roligt förkrök hemma hos Peter. Jag gillar verkligen det stället:) Man känner igen många och träffar alltid på någon man känner också. Egentligen kan man gå dit ensam för man kommer ändå hooka upp med någon där!
Idag mår jag ju dock som jag förtjänar,men det är inte så farligt...
Jag har ändå varit väldigt aktiv idag måste jag säga! Gick upp typ 9.20 för att jag var så himla kissnödig. Sedan tog jag en Ipren och en Resorb och jag var redo för tvättstugan. Startade tre maskiner,torktumlat det som kan och hängde resten på tork. Hoppade in i duschen och åkte iväg till IKEA med min rumskompis Sami och handlade lite smått och gott. Gick även in på Elgiganten för att se om de hade någa sjyssta epilatorer. Det hade de,men alldeles för dyra för min studentbudget. Jag får väl gå med håriga ben i två veckor till (då åker jag hem där det finns en epilator) eller raka dem. Trots att jag inte gillar att raka benen.
Hur som helst,sen åkte vi till Donken för jag ville ha en härlig bakislunch=) Det blev Chicken McFest med pommes+dipsås,fanta och en extra liten hamburgare. Behöver jag säga att jag blev sjukt mätt?!
Det var nog över en månad sen jag sist åt pommes frites så det satt verkligen fint!:)

Efter detta har det inte blivit så mycket mer gjort,men nu tänkte jag nog ta mig en liten powernap för ikväll ska det lagas tacos till mig och Sami. Vi ska nog bara vara hemma och ha oss en trevlig tacokväll^^

Friday night!

Äntligen är det fredag!  Eller egentligen,det är redan fredag! Veckorna går ju så otroligt snabbt så man vet inte var man ska ta vägen:P
Idag slutade jag redan 12 i skolan,skönt! Efter det drog jag in till Kalmar City ,som de så fint kallar det, för att köpa mig en foundation och en mascara plus lite dricka inför kvällen;) Sedan cyklade jag hem hit och har ätit lunch och skrivit min labbrapport om labben i onsdags. Det känns skönt att jag är klar med den så slipper jag ha det hängande över mig i helgen!
Nu ska jag strax iväg och träna och sedan ska jag hem till en kompis här och börja föra. Det blir nog Sjösjukan ikväll,det var ett tag sen:)


Gotta go!

För det första så älskar jag denna låt.....

....och för det andra gillar jag Linus på linjen:)


Gigi D'Agostino - The riddle

Man vet att man bor på landet när såna här står parkerade på gatan



Tillåt mig att presentera....

Dagarna och veckorna bara rullar på här nere i Kalmar och jag känner mig mer och mer hemma. Nu i början är det mycket fester och liknande vilket är mycket trevligt,men ikväll valde jag att inte gå på Garden Party. Jag satsar på kräftskivan som skolan anordnar nästa fredag istället!;)

Men hur som helst,förra onsdagen var det BBQ-kväll på skolan och tog jag med mig kameran passande nog.

Så här kommer nu en liten visning av några av mina nyfunna vänner här i Kalmar:)



Sanna från Göteborg! Hon är la go i hela huvet:)



Min sambo Sami till vänster och hans klasskompis Ludde till höger



Jenny född -89,minstingen i klassen, och glada jag,haha!



Henrik och söta Linda! :)


Första nyktra onsdagen i Kalmar

Ikväll ska jag vara lite seriös tänkte jag och vara nykter en lillördag. Du vet,typ träna och plugga. Träna ska jag åka iväg och göra alldeles strax,men plugga får jag se om jag hinner göra. Det är ju premiär för Idol ikväll,tjohoooo!=)

Kustbevakare irriterar sig också på slöa matroser

I helgen när jag var hemma så åkte jag med mamma och pappa till Nynäshamn på lördagen. Det var nämligen Skärgårdens dag med lite tjo o tjim i den avlägsna hålan. Hur som helst,där fanns bland annat kustbevakningen på plats! Efter lite påpushning från päronen så jag gick fram till tjejen som var kustbevakare och började fråga om hur jobbet var etc.
Jag berättade även lite om mina planer och mitt jobb på Waxholmsbåtarna och kan du tänka dig,även hon hade varit flunk en sommar!:D Tydligen började vi samma sommar,men hon stack snabbt vidare till kustbevakningen.
Hon hade även gått i samma klass som några av mina nuvarande klasskompisar i våras på en annan kurs. Sjukt,hur liten världen är ibland och att man alltid stöter på någon som känner någon man själv känner!

Pappa som tycker att han har en jättefin kamera och anser sig vara en bra fotograf mailade bilder från det spännande mötet.



Malin,the kustbevakare och jag,the framtida kustbevakare


Jag är så vältränad att det skakar i benen!

Nu finns det inga dåliga/bra ursäkter längre. Friskis&Svettis ligger 3 minuter bort med cykel och de har studentpriser. Vill man se bra ut så måste man träna. Så idag köpte jag ett kort,jympa+gym. Sedan tränade jag benen och lite mage och nu skakar benen för att de utsatts för så mycket träning. Bra va?=)

Jag tycker dessutom att jag gör mig extra förtjänt av att få titta på lite Sex and the city då som jag släpat med mig hit hemifrån. Då ser det ut såhär när jag kopplar in datorn som får agera DVD:




Dubbelt upp!

Viiiisst! En annan dag....

Så har dagarna bara rullat på igen utan att jag har bloggat nånting. Jag är bedrövlig!
Kan summera upp det med att jag har haft väldigt trevligt de senaste kvällarna ialla fall. Både här i Kalmar och i Stockholm då jag var hemma över helgen. Satte mig sedan för att kolla vårt schema,men fastnade såklart framför bloggar! ^^

Nu måste jag faktiskt sova! God natt.

RSS 2.0