Äntligen framme!!

Om bara några minuter är vi äntligen framme vid Strömkajen efter en lååååång dag till havs. Det är en sak att ha den här långa dagen på sommaren, för då händer det saker. Det är liv och rörelse ombord och något fler passagerare. Nu går tiden väldigt långsamt och man tycker att 11 timmars dag är oerhört långt.
Jag har ialla fall hunnit boka tid hos min frisör nästa torsdag. Då blir lite toppning och mer blonda slingor:) Skönt!
Nu ser jag fram emot en dusch och att det är min sista arbetsdag imorn på länge. Overkligt!

Snygga naglar!

I torsdags var jag återigen hos min kompis Madde och fick mina naglar fixade! Denna gång var jag på besök i hennes skola i Farsta där hon gjorde akrylnaglar på mig:)
Jag hade ingen aning om hur man gjorde det, så det var intressant att se hela processen och se hur mina naglar gick från normala till fabolous!:)
Bara filning och "lackning" kvar...Haha,det såg helt sjukt ut! Typ monsternaglar:)
Nu har jag jobbat hela helgen och har fortfarande såhär fina naglar! Nåt hörn gick liiiiiite sönder, men ska fixa imorn. Och köpa nagelolja!

Hem&villa-mässan

Förra helgen var det hem&villa-mässan i Älvsjö. Jag har inte varit där på flera år, men när jag såg att en av mina idoler ,Leila Lindholm, skulle dit så var jag ju bara tvungen! Passande nog skulle hon dit på torsdagen som var den enda dagen jag kunde gå (för sen skulle jag jobba resten av helgen).
Jag fick med mig min syster Mia och min gudomligt söta systerdotter Nova. De åkte till USA på lördagen, så det var perfekt att ses en liten stund innan de skulle resa iväg!
Vi stod och tittade och lyssnade på Leila som bakade i 45 minuter...
...och lyckades roffa åt oss en choklad-och jordnötswhoopie! Mmmm,det var värt att synda för det var gudomligt gott:)
Nova fick inte smaka, men ställde upp på bild ändå:)
Sen stod jag i kö i 45 minuter för att få hennes nya kokbok signerad. Det var det VÄL värt! Hon var så himla rar och gullig. Bättre än på TV:D

Low carb-burgare

Hello again!
Jösses,plötsligt har det gått en vecka utan att jag uppdaterat här...Tiden går verkligen så sjukt fort ibland! Att uppdatera från mobilen går ju sådär, sällan som bilderna vill läggas upp där. Dålig stil tycker jag.
Tänkte tipsa er om en sak, om ni nu skulle ha missat det! Hamburgare är ju sjukt gott och halva grejen är ju att hålla i den och äta med händerna. En köttfärsbiff med grönsaker och dressing till vid sidan av är inte alls samma grej. Därför är det ju jättebra att Max har en Low carb-burgare för alla oss kolhydratvägrare:)
En burgare inslagen i salladsblad istället för bröd! Man kan dessutom få vilken burgare man vill på menyn i LC-variant.På bilden är det "original LC-burgare", men idag tog jag en triple cheese-burgare med sallad o cola zero. Höll mig mätt i ca sex timmar. Alltså gott och mättande:)

Gräsänkling...

Just nu är jag ensam hemma och lär vara det hela natten. Igår var jag också gräsänkling, men då fick jag ialla fall sovsällskap. Vad gör man då då? Igår satt jag och klippte och klistrade på min receptpärm eftersom jag hade varit så jäkla uttråkad hela dagen. Men idag har det varit mer rullning på dagen så jag har tittat på teve och surfat i soffan.Ser det som en lyx att få se Halv åtta hos mig och Bonde söker fru utan att någon klagar på att det är tråkigt:)
Annars har jag spelat innebandy idag igen. Det var ju två veckor sen sist och idag var det fler som slöt upp. Fyra i varje lag,tjohoo!:)
Efter det åkte nästan alla och åt en gemensam lunch på Enskede krog. Jävligt gott var det och en ganska billig peng också! Oturligt nog lyckades jag sätta mig mitt i solen och det blev himla varmt, men man får väl inte klaga på solvärmen såhär i oktober.
För att inte bara åka hem och tråka resten av dagen (som igår) så bestämde jag mig för att åka in till stan och kolla upp mina vaccinationer inför Australienresan. Det jag läst på nätet om att man inte måste vaccinera nåt speciellt innan stämde, men det blev ialla fall tillslut så att jag fyllde på en andra dos mot Hepatit A så nu är jag skyddad mot det i 30 år. Det kan ju 430:- vara värt:)
Inte en dag i stan utan lite shopping! Men inte så mycket för nöjes skull idag, utan mer nödvändigheter. Det blev två innebandyklubbor (med rosa blad:), skor som är lämpade för innebandy och andra innesporter, ansiktskräm och en ny mascara. Det var månadens shoppingbudget det!
Nä, sen har inte så mycket mer roligt skett idag vettni. Nu ligger jag och lyssnar på Dance top 100 best ever 2 på Spotify. Försöker hitta lite gamla godingar, men hittar mycket annan skit också som är skön att höra i bakgrunden. Kul!:)

Vaccin

Var inne på en mottagning där de sa att jag inte behöver nåt vaccin för Australien är som Sverige. Trevlig resa önskade hon:)

Däremot tänkte jag kolla om jag fyllt på min hepatit A som jag tog 2007 innan Thailand. Och på Cityakuten är det kö som vanligt...6 nummer har tagit 20 min o det är 4 kvar innan mig. Men jag har inte bråttom:)





Lunchtime!

Men heeej! Jag har inte gått under jorden utan bara varit upptagen på andra håll. Tänkte säga att jag har jobbat, men det har jag ju inte sen jag bloggade sist:)
I helgen var det firande av storasyster Mia som fyllde 32 år (grattis!!) hela lördagen. Jag var hos henne hela dagen och förberedde inför kvällen när vi åt jättegod tacopaj och GI-chokladkaka. Allting tar verkligen dubbel till tre gånger så lång tid när det finns en bebis i närheten. Trots att vi var fyra stycken under dagen:P
I söndags var jag och Jonathan inne i stan hela dagen och spatserade efter en vit resväska till honom. Hittade dock ingen.
Igår städade jag och tränade på Friskis i Ringen. Sen blev det en middag och fika med Nattis på Ringvägen!
Dagens lunch: Bacontärningar med saltad och chiliflakead kokt blomkål


Nu sitter jag och kollar på reprisen av Skavlan med en liten lunch och väntar på att gå ner och hänga två tvättmaskiner. Jättemycket hemmafruliv alltså. Sen ska jag klistra ihop min receptpärm:)

Tips!

Gaah,köpte precis supergott snacks på Pressbyrån så jag klarar resan hem!
Bara 4g kolhydrater per 100 g också! Perfekt för LCHFare;)


Fotosession...

I måndags var ju jag och Jonathan ute och hade en liten fotosession i mörkret...
Några bilder har hunnits redigeras och här kommer dem!
Det här är en av mina favoriter...Om inte mesta favoriten:)


Profilbild på Facebook...


Jonathans mesta favoritbild. Nu har han den som bakgrund på sin iPhone:)


Jag tycker den är på gränsen till för mycket, men Jonathan sa att det inte ska se naturligt ut. Det är ju fashion och då ska det posas. Okej, sa jag!;)

En frukost

Dagens frukost blev nåt snabbt och mättande; äggröra i micro!

2 ägg
4 msk mjölk eller vatten
Salt efter behag

Blanda ihop alla ingredienser i en microsäker skål. Värm på full effekt i 30 sekunder, rör om, värm ytterligare 30 s, rör om, osv till den får rätt konsistens!
Det tog ungefär 2 min för mig o blev smaskens med röd mjölk i!


Bloggtorka...

Åh nej, jag känner att jag börjar hamna i bloggtorka igen! Inte bra, nu när jag äntligen hamnat i ett skönt bloggflow:)
Just nu sitter jag fortfarande o åker båt som jag har gjort hela dagen sen kl. 10 imorse och har haft typ all tid i världen till att blogga. Men det händer ju inget så jag har ingenting att blogga om!
Det enda jag kan blogga om är vad jag äter. Vill ni veta det?:P
Till lunch blev det baconsås, blomkålsris och sallad. Till middag lyckades jag åstadkomma en riktigt smarrig gulaschsoppa, trots bristen på kummin ombord! Det åt jag med en klick creme fraiche och några ostskivor!
Dock hade vi rast en timme ute på Möja. Då passade jag på att röra lite på mig! Det blev en kort, men snabb löptur på 20 min (fick tom blodsmak i munnen, men det är bra! Bort från bekvämlighetszonen!) och sen lite styrketräning vid vattnet. Inte varje dag man gör benutfall med denna ljuva utsikt!

Lunchdags!

Och detta är min utsikt idag...


Kanelbullens dag! Eller...?

Idag är det ju kanelbullens dag som kanske många har märkt. Men går man på LCHF så får man ju inte äta nån sådan. Så när jag kom hem från jobbet satte jag igång och firade våffeldagen istället! För det kan man enkelt svida om till LCHF-kostym:)
Smakade som vanliga våfflor, fast var lite svårare att få frasiga. Ska pröva ett annat recept med mandelmjöl nån annan gång och se om det blir bättre!
LCHF-VÅFFLOR
(Ca. 8 stycken)
4 Ägg
1 dl Mjölk
2 dl Grädde
2 msk Fiberhusk
50 gram smält Smör
1 tsk Bakpulver
Salt
Vispa samman alla ingredienserna i en skål, ta salt efter smak.
Låt smeten stå och dra några minuter, så att fiberhusken sväller en aning.
Grädda sedan i våffeljärnet! (Gärna lite längre för mer frasighet:)


Långsemester

Jaha,dags att avslöja då (även fast jag redan gjort det på facebook...). Anledningen till allt detta bantande och tränande och tjat om vikt,mått etc beror på att jag den 16onde november i år åker ner till Australien!
Där är det ju full sommarsäsong då och bikiniväder mest hela tiden. Då tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att ha som mål att tajta till kroppen lite;)
Jonathan åker ner två veckor före mig för att reka lite, medan jag stannar kvar i Sverige och spelar innebandyturnering med kollegorna. Har ingen aning om vad vi ska göra där eller vad som kommer hända, men det ska bli sjukt kul! Första gången jag firar jul utan familjen och snö. Delade känslor på det, men det blir ett minne för livet:)
Anledningen till att jag ser så sminkad och "fixad" ut i håret nu är för att jag agerat modell ikväll för min andra hälft. Sjukt kul och vi fick till några riktigt grymma bilder! Dock blev jag så frusen på slutet att vi inte hann ta allt vi hade tänkt, men får fortsätta nån annan kväll.
Jag gör gärna om det!
Imorn är det dags för lite jobb igen, men bara fyra dagar framåt varav tre är väldigt korta. Eller typ som en vanlig arbetsdag för er med vanliga jobb, men för mig är 9-17 en kort dag:) Så det är dags att tvätta bort mitt smink och lägga sig på kudden nu. God natt!

Dagens lunch!

Big double beef utan bröd,sallad o sprite zero på donken. Otroligt hjälpsamma att servera utan bröd faktiskt:)


Ny månad, nya mått!

Tjoho, i lördags gick vi ju in i oktober månad och därför är det dags att avslöja lite nya mått! Vågen går inte så mycket framåt längre, men jag måttbandet visade idag att jag börjar bli ett litet muskelknäppe;) Muskler väger ju som sagt mer än fett, men tar mycket mindre plats än fett!
Såhär ser det ut nu (siffror inom parantes är sedan från 1a september):
Vikt: 65,6 kg  (-1,2 kg)
Midja: 71 cm  (-1 cm)
Röv: 100 cm   (-2,5cm)
Lår: 55 cm       (+/-0)
Arm: 28,5 cm  (-0,5)
Stuss: 89 cm    (-1,5)
Tjoho, i lördags gick vi ju in i oktober månad och därför är det dags att avslöja lite nya mått! Vågen går inte så mycket framåt längre, men jag måttbandet visade idag att jag börjar bli ett litet muskelknippe;) Muskler väger ju som sagt mer än fett, men tar mycket mindre plats än fett!
Såhär ser det ut nu (siffror inom parantes är sedan från 1a september):
Vikt: 65,6 kg  (-1,2 kg)
Midja: 71 cm  (-1 cm)
Röv: 100 cm   (-2,5cm)
Lår: 55 cm       (+/-0)
Arm: 28,5 cm  (-0,5)
Stuss: 89 cm    (-1,5)
Det kanske inte ser mycket ut för världen, men finslipning tar tid! Plus att jag ätit nån efterrätt och nån öl där så jag är inte längre i ketos. Men jag kör oktober ut, sen får det vara nog! Och anledningen till allt detta jobb berättar jag mer om i nästa inlägg....

@ work!

Hej hej!

Nu är jag inne på sista jobbtimmen för den här helgen! Ledig imorn,sen ytterligare en vecka jobb...
Därav frånvaron från bloggen för datorn fick jag inte med mig! Detta skriver jag från mobilen,men tycker det suger eftersom man inte kan centrera texten! Det vill jag kunna göra! Men men,hörs snart igen:)


RSS 2.0